Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
eternit

eternit

Medlem
  • Registrerad 2004-10-20
  • Senast aktiv 2011-04-30
  • Antal inlägg 165

Foruminlägg

De senaste inläggen eternit har skrivit i forumet.

Jag satte dit invisible shield på fruns vita iPhone 3G häromdan. Gick väl hyfsat, men finishen på telefonen är väldigt mycket sämre nu. Vid hörnen blev det inte så briljant heller. Och skärmskyddet är inte alls ok, verkligen som att ha tjock glad-pack på glaset, med ränder som syns även när skärmen är tänd. Har Marware Sportgrip på min svarta iPhone 3G, det skyddet är jag nöjd med. Inte ett dugg osynligt men det skyddar luren ordentligt och man kommer lättare åt volymkontrollen genom t ex byxfickor. Skön gummikänsla också...

Har haft tre HTC-telefoner tidigare: Qtek 8310, Qtek 9100 och HTC Advantage. Batteritiden minskar i takt med hur avancerade de blir, så är det ju. Bara 8310 som i stort sett bara är en vanlig telefon har bättre batteritid än iPhone, med ett liknande användningsmönster.

Och det finns ju lösningar för den som behöver ladda luren utan närhet till ett vägguttag. Coolast är väl det där batteripacket med solcellsladdare.

Köpte min i Nyköping för två veckor sedan. De hade konstigt nog en jättlång kölista till 8gb-modellen, men bara några få som satt upp sig på 16 gb. Så jag fick min svarta 16-giggare efter bara några dagar när nästa omgång telefoner kom från lagret.

Har hållit koll på hur jag använt telefonen på en laddning.

* Ringt tre samtal (har semester...).
* Tagit emot och läst tre sms.
* Skrivit ett sms.
* Tagit emot och läst ca 40 mail.
* Skrivit ett mail.
* Läst fem kapitel i en Beck-deckare, samtidigt som jag lyssnat på musik.
* Kollat några hemsidor, med WiFi påslaget vid några tillfällen och 3G vid några tillfällen.
* Kollat ca 45 minuter på Video-podcasts.
* Kollat väder och lite smått och gott, men sparsamt.

Enligt telefonen har jag använt den aktivt 5,5 timme, det är ganska exakt 39,5 timmar sedan jag tog loss den från laddaren.

Har fortfarande kanske 30 procent kvar av batteriet. Ganska ok tycker jag, eller hur? Har bara slagit på WiFi och 3G när jag behövt. Så med normalanvändning för mig klarar telefonen ungefär 2 dygn. Man kan ju faktiskt stänga av telefonen över natten, då skulle det bli tre dygn.

Köpte en svart 16 GB, hade redan företagsabonnemang så den är inte bunden till någon operatör, i alla fall inte enligt killen i butiken. Så jag röstade "Annat".

Har Telia-abonnemang på jobbet så det är självklart för mig att köpa telefonen dyrt istället för att välja något av de där fåniga iPhone-alternativen. Väldigt märkligt att obegränsad datatrafik inte ingår, borde vara standard även i billigaste varianten.

Wire: MacBooken kan ju bootas som en vanlig PC, det var mitt argument för att få skaffa Mac. För mig handlar det om att jag vill ha epost, kalender och annat smått och gott som får mitt liv att fungera i OS X. Bossen blev framför allt imponerad över hårdvaran, och då främst skärmen. Han kör väl i princip allt inne i Parallels... Ganska kul ändå, han visade stolt upp en liten mini som han ska ha i sommarstugan.

Och jag tycker inte att det laggar speciellt mycket i Parallels. Jobbar med databaser, Webb, Windowsprogrammering, Windows Mobile-programmering etc. Ganska minneskrävande program. Flyter på fint. Om PC:n får för sig att storkna nån gång pga klantig programmering eller nåt så kan jag ju boota om PC:n utan att starta om hela datorn. Vågar nästan påstå att Parallels-maskinen bootar snabbare än kallstart av en "riktig" PC.

Jag jobbar med windowsutveckling och kör Parallels i OSX hela dagarna. Min boss och tillika VD för firman blev så impad att han skaffade Mac också. Vi jobbar alltså inget med Mac annars, de flesta tittar lite snett på oss. Från och med det så är det Parallels som gäller hos oss för virtuella maskiner på klientburkarna, även på PC såklart. Klart bättre än Microsoft VPC.

Emulering är det definitivt inte!

Känner själv inget större behov av DirectX men det är en trevlig nyhet. Otroligt smidigt att kunna köra två operativsystem samtidigt.

En kollega har just switchat till Mac, han flyttade då över minnena från sin gamla dator (förvisso en sprillans HP, men han switchade efter att ha impats av min MacBook). Tar man fram info i äpplemenyn så står det 2,5 GB.

Jag trodde att gränsen låg vid 2 GB, men är det kanske så att Apples info är missvisande? Menar de max 2 GB i varje minnesplats dvs max 4 GB?

Kan man installera OSX på en extern disk utan att riskera att befintlig installation på inbyggda hårddisken sabbas?

Den, tycker jag, självklara frågan är i så fall om det går lika bra att installera på USB-minneskort?

Min MacBook (Vit C2D 2gb 120gb HD) är den bästa dator jag haft. Den imponerar till och med på de flesta av mina kollegor (vi utvecklar främst Windowsprogram).

Iskallt!

Visste inte att Flip4Mac fanns. Den är ju skitbra. Om man i inställningar väljer att den ska öppna i eget fönster så kan man kopiera, klistra in i nytt fönster, och Voila! Så kan man spara streamad radio och TV från SR/SVT!!

Kodexemplet ovan visade ett generellt anrop mot en webbsida, inte specifikt en web service. Som du ser var jag tvungen att ändra ganska rejält för att få det att fungera.

Finns ett (1) exempelprojekt på developer.apple.com med web service-anrop så vitt jag kan se. Exemplet är odokumenterat och saknar i princip kommentarer i koden. Det är vad jag kallar lite. I övrigt finns det en artikel om web services. Väldigt kortfattat beskriver den hur det funkar i Cocoa.

Ganska dåligt med tanke på att web services är de facto industristandard för kommunikation mellan serverapplikationer (och klienter) idag.

Det visade sig att jag inte kunde anropa webservicen med ett enkelt http-anrop enligt VB-koden jag postade, om anropet sker från en annan maskin. Formaterat som ett SOAP-meddelande funkar det bättre.

sRequest = "<?xml version=""1.0"" encoding=""utf-8""?><soap12:Envelope xmlns:xsi=""http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"" xmlns:xsd=""http://www.w3.org/2001/XMLSchema"" xmlns:soap12=""http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"">  <soap12:Body><HelloWorld xmlns=""http://eternit.servepics.com/tosservices"" /></soap12:Body></soap12:Envelope>"
oRequest.ContentType = "application/soap+xml; charset=utf-8"

HannesP:

Yep! Med lite modifieringar funkar det. Behöver tex lägga in post-data med villkoren till metoden som anropas. Följande kod måste in:

NSURL *url = [NSURL URLWithString:@"http://192.168.1.103/tosservices/Service.asmx"];
	
	NSMutableURLRequest *req = [NSMutableURLRequest requestWithURL:url cachePolicy:NSURLRequestReloadIgnoringCacheData timeoutInterval:60.0];
	NSString *post = @"<?xml version=\"1.0\" encoding=\"utf-8\"?><soap12:Envelope xmlns:xsi=\"http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance\" xmlns:xsd=\"http://www.w3.org/2001/XMLSchema\" xmlns:soap12=\"http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope\">  <soap12:Body><GetSomeNumbers xmlns=\"http://eternit.servepics.com/tosservices\"><YourName>string</YourName></GetSomeNumbers></soap12:Body></soap12:Envelope>";
	NSData *postData = [post dataUsingEncoding:NSUTF8StringEncoding allowLossyConversion:YES];
	NSString *postLength = [NSString stringWithFormat:@"%d", [postData length]];
	[req setHTTPMethod:@POST];
	[req setHTTPBody:postData];
	[req setValue:postLength forHTTPHeaderField:@Content-Length];
	[req setValue:@"application/soap+xml; charset=utf-8" forHTTPHeaderField:@Content-Type];
	
	con = [[NSURLConnection alloc] initWithRequest:req delegate:self];