Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fixarfrasse

fixarfrasse

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Driver Kondensator, ett konsultföretag med fokus på mobila lösningar och framförallt iPhone, iPad.
  • Registrerad 2004-10-18
  • Senast aktiv 2012-06-12
  • Antal inlägg 139

Foruminlägg

De senaste inläggen fixarfrasse har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Crossbone:

Hej, efter Apples uppvisning igår blev jag riktigt sugen på nya generationens MacBook Pro, men insåg att jag faktiskt inte har så "stor nytta" av den. Jag har under morgonen bestämt mig för att istället införskaffa mig den vanliga 2012. Den har fortfarande Firewire och jag kan själv byta ut Superdriven till något jag tycker är viktigare.

Jag har länge haft funderingar på att köra Optibay (HDD+SDD i superdriven).

Nu är jag riktigt kass på hårdvara och skulle gärna vilja höra er berätta om hur ni gjort eller skulle ha gjort. Jag vet att det finns guider men ni får gärna beskriva, det jag är mest intresserad av är just vilka hårddiskar ni har eller rekommenderar. Är det värt att välja en 750 gb 7200 RPM eller ska jag ta allra minsta (standard) och köpa både en SDD och vanlig HDD?

Jag undrar dessutom om jag kanske borde satsa på 2.6 GHz istället för 2.3 GHz?
Jag använder datorn till musikproduktion men även på scenen under spelningar. Just nu har jag en low end 15.4" hösten 2009. Den fungerar oftast utan problem, men jag har märkt av att den börjat sega ihop mer.

Tack

Med vänliga hälsningar
Fredrik

Det är relativt enkelt att göra. Man behöver inte heller vara orolig för att ha sönder något om man är lite försiktig. Jag har bytt hårddiskar och rivit ur DVD-spelare ur ett par stycken macar och aldrig haft problem. Det var först när jag började med stripade SSD som det har börjat strula. Men jag vet inte varför.

Denna använder jag:
Universal New Apple Macbook Pro Optibay 2nd HDD Hard Drive Caddy Tray SATA 9.5mm | eBay

/Frasse

Hej,

Är det någon som känner till om det finns någon USB-dongel som fungerar för iOS-enheter där man kan lagra en DSA/RSA-nyckel?

Vill skapa en trekomponentlösning åt en kund.

/Fredrik

Jag tror det fungerar om du använder zsh som shell.

Tack!

Nu har jag flyttat alla externa diskar till en AirPort Extreme. Men SleepWatcher är ju användbart till allt möjligt!

Hej,

Jag har ett nät där jag för tillfället har två serverburkar med FreeBSD på. Den ena kör jag tjänster av olika slag (webb, jabber, git, nfs osv), den andra har jag börja konfigurera för infrastruktur och annat dvs DHCP, DNS och nu senast VPN. Till detta har jag eventuellt tänkt addera LDAP, Kerberos och/eller Radius.

DHCP och DNS fungerar kanon. Dynamisk DNS som uppdateras när en klient blir tilldelad IP-adress från DHCP-servern.

Nu vill jag att jag och mina kolegor skall kunna koppla upp oss via VPN från våra Macar och åtnjuta samma härliga dynamiska känsla som uppstår när man fysiskt befinner sig på plats.

Jag har därför satt upp IPSec och L2TP enligt en guide på nätet. Tyvärr har det inte vart lika smärtfritt. Hur som helst fungerar det, förutom att mpd5 själv delar ut IP-adresser från sin ippool.

set ippool add pool_l2tp 10.0.0.10 10.0.0.30

Detta medför ju problem eftersom DHCP-servern ej används, vilket i sin tur leder till att DNS:en inte heller uppdateras.

Någon med vägledning?

Xserve har inte stöd för Bootcamp. Av den anledningen kan man bara installera OS med stöd för EFI. Linux har stöd för EFI, men jag har inte hittat något bra stöd för EFI till FreeBSD eller andra OS utom Windows 7 (men det var aldrig ett alternativ).

Det går därför inte att boota direkt från någon installationsskiva. Jag har inte heller hittat någon Linuxdist med stöd för EFI på installationsskivan.

Nu sålde jag servern till 99.se som gärna kör OS X Server så jag har inte längre det problemet.

Ursprungligen av Björnström:

Därför valde vi att dra ett eget nätverk i fastigheten och anlitade Svagströmsbolaget som drog Gigabit Ethernet (Cat6) till alla lägenheter med två knutpunkter i huset. Fiberanslutning mellan knutpunkterna och ut mot Internet. Kostnaden blev cirka 1700kr per hushåll engångskostnad. Nu äger föreningen nätet och kan byta operatör om tre år om vi vill.

Bahnhof erbjuder även 1000/1000Mbit anslutning för 595kr i månaden inkl moms som faktureras separat. Mycket pengar men samtidigt supernajs. Nästa tisdag kopplar dom in allt - återkommer med test från Bredbandskollen

Jag håller på och letar lämplig fastighetsnätsbyggare. Googlade svagströmsbolaget, men de verkar bara finnas i Uppsala och Norrköping. Bygger de nät i Stockholm?

Ursprungligen av hansfilipelo:

Helt rätt.

Om man verkligen vet vad man håller på med kan man lösa detta med en så kallad mDNS-server.

Men mDNS använder väl också multicasting?

Ursprungligen av lilledanne:

tror bonjour är multicast trafik . det brukar tyvärr inte fungera med multicast genom en vpn tunnel.

Jag är rädd för det.

Jo jag har iTunes 10.5 (141) 64-bit

Det är när jag trycker på uppdatera eller "Check for Update" som den heter i min iTunes som jag får meddelandet om 4.2.

Det stämmer även att jag inte har uppdaterat min iPad på länge eftersom jag inte använt den. Men jag tänkte jag skulle dra in iOS5. Men den vägrar!

Hej,

Jag har en första generationens iPad 16GB köpt i USA. När jag trycker på "Check for Update" i iTunes blir jag upplyst om att version 4.2 minsann är den senaste (Bildskott).

Någon mer än jag som vart med om detta? Hur löser man det?

Hej,

Jag har en VPN-server igång innanför min router.

Vidarebefodrade portar: 500 (UDP), 4500 (UDP) och 50 (TCP).

Jag använder iVPN för att konfigurera OS X inbyggda vpn och använder då konfiguration L2TP.

Nu undrar jag om det är möjligt att få igång bonjour osv så att alla resurser i nätverket syns när man kopplat upp sig. Gärna tvärt om, dvs att det interna nätet även ser de anslutna resurserna.

Hej jag har en Xserve 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon med 6GB RAM.

I dagsläget kör jag OS X Lion och VMWare Fusion med ett par FreeBSD-gäster.

Egentligen har jag bara användning av FreeBSD-gästerna och skulle helst vilja köra dem som Jails i en FreeBSD-miljö.

Nu har jag försökt dammsuga nätet efter bra lösningar. Tydligen skall det gå att boota operativsystem som stöder ESI, men jag hittar ingen bra guide för FreeBSD (som enligt utsago har stöd för detta).

Om jag inte kan få in en bareboned FreeBSD så skulle jag uppskatta alla tips om hur jag bygger en så optimal maskin som möjligt för att drifta FreeBSD-maskiner.

Går det exempelvis att installera OS X och ta bort allt utom Darwin för att reducera memfootprint osv.

Behöver alla tips jag kan få på hur jag kan utnyttja min Xserve istället för att sälja

Jag har en MBP som jag använder på jobbet och hemma. På jobbet har jag en arbetsplats med usb-hub i skärmen. Jag pluggar in USB-kontakten varje dag när jag kommer till jobbet och drar ur den när jag går hem.

Det besvärliga i kråksången är att jag måste avmontera mina två externa hårddiskar varje gång jag skall rusa från jobbet om jag vill undvika felmeddelanden från os x. Eftersom jag har mp3-filer på en av diskarna så måste jag dessutom stänga av itunes innan jag kan avmontera den ena disken.

Finns det någon lösning så att diskarna monteras som read only eller liknande när jag pluggar in dem. Så att jag kan dra ur USB-kontakterna utan avmontering och slippa varningsmeddelandet när jag går hem?

Det mesta datat på diskarna är readonly och det skulle vara ok om jag blev tvungen att aktivt välja att diskarna skall vara read write, de få gångerna de måste vara det.

mvh

Frasse