Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kenny

kenny

Medlem
  • Registrerad 2004-10-13
  • Senast aktiv 2008-10-23
  • Antal inlägg 306

Foruminlägg

De senaste inläggen kenny har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2008-10-23 13:40

Halloj

Vi satt precis och testade lite att köra VPN från min iPhone in till vårt kontor, och sjävla uppkopplingen funkar som en klocka (till skillnad från min kollegas HTC ).

Dock så känns det rätt poänglöst att ha en VPN när det enda jag kan göra är att surfa på vår interna webserver. Så jag försökte googla fram något program som kunde montera samba shares (eller iaf någon form av nätverksshare), men hittade inget.

Är det någon som känner till något sådant program för iPhone?

Kenny

  • Medlem
  • 2008-10-21 16:47

Jaja, det går att ställa in den så man klickar genom att knacka (som iphone), men det jag menar är att det är bara ena sidan på touchpaden som rör sig nedåt om man gör ett "riktigt" klick.

Och effekten av det är att det blir svårt att klicka högre upp på plattan, eftersom hävstångsprincipen sätter käppar i hjulet för en.

kenny

  • Medlem
  • 2008-10-21 16:36

Ja på sätt och vis så känns det naturligt, men det där med att man kan klicka överallt är ju inte sant tycker jag.

Dock, fördelen är väl att den tillåter att man har tummen liggande på den precis som en vanlig touchpad. Just att knacka för klicka (eller klicka och dra) är riktigt sjukt tycker jag.

Tack för infon iaf, nu behöver jag inte fundera på det mer.

Kenny

  • Medlem
  • 2008-10-21 16:31

Hejs

Jag fick min nya Macbook igår. Riktigt najs dator, men en sak som jag funderat lite på som någon annan kanske kan svara på som testat någon annan i butik eller har en egen.

Apple skriver överallt "du kan klicka var som helst" ang. touchpaden, men på min så är det bara nedre delen som vippar när man klickar.

Lite svårt att förklara, men det beter sig ungefär som att överkant är monterad fast, och nederkant går att klicka på, och när man klickar så vippar touchpaden neråt i nederkant.

Detta gör att det inte riktigt går att klicka i överkant på touchpaden, eftersom det krävs sinnessjuk tryck för att få den att vippa till ett klick.

Vet någon om det ska vara så eller är mon touchpad lite söndrig?

(Noter att jag pratar om ett riktigt klick, inte ett knack ).

Mvh
Kenny

  • Medlem
  • 2007-06-13 22:52

Well.. Hittade tillslut ett svar:

1. Quit iTunes.
2. Open your iTunes folder (usually found in the Music folder in your Home folder).
3. Double click the iTunes Music folder.
4. Inside you should find a folder called Downloads.
5. In this folder you will see a file "list.plist". Drag this file to your desktop.
6. Restart iTunes and hopefully iTunes will not ask for your password.

Min tanke är att det blivit något fel vid nedladdningen, så itunes tror där är mer att ladda ner.. Därför frågar den stup i kvarten så den kan söka igenom itunes store.

  • Medlem
  • 2007-06-12 11:00

Hejsan

Jag har dykt på ett problem som verkligen driver mig till vansinne nu.

Saken är den att sedan jag uppdaterade till Plus (dvs, gjorde en ny nedladdning och uppdaterade vissa spår jag redan köpt som "vanliga" köp) så har iTunes börjat fråga mig om mitt login varje gång jag startar det.

När jag fyller i mina uppgifter så kör den en sökning efter inköp. Såhär har det aldrig varit förr, och det är fruktansvärt jävla störande. Speciellt om man låter frontrow starta itunes, då det hänger eftersom itunes börjar vänta på ett login i bakgrunden.

Jag har släng plist-filer, jag har mailat apple och jag har försökt få den att spara mitt login. Inget hjälper (apple behagar inte ens svara på mitt mail).

Är det någon annan som har detta problem?

Mvh
Kenny

  • Medlem
  • 2007-05-09 09:49

Hej

Jag har försökt söka, men hittade inget, så jag hoppas jag inte dubbelpostar.

Jag har iaf kört min mac mini som "router" hemma ett tag nu, med internet in på ethernet och internet sharing påslaget på airporten. Dettahar funkar fruktansvärt bra och jag kan äntligen utnyttja min bandbredd osv. Anledningen att jag gjort så är att jag har en Mac mini och en MacBook.

Nu undrar jag ifall man kan göra samma sak med OSX Server? Jag har fått till gateway inställningarna tror jag, så DHCP och routingen är troligen korrekt. Men just nu verkar det som att jag inte kan få den att agera som en accesspunkt på airporten, så som den gör i "vanliga" osx. Är det någon som vet om det går att lösa? Jag vill jäkligt gärna köra en sådan setup, fast på osx server, då jag hostar min website osv hemma.

Jag kör server 10.4.9.

Mvh
Kenny

EDIT:
Ingen som vet? Jag har i varje fall löst det tillfälligt genom att låta min Airport Express-station bara stå som trådlös brygga. Så teoretiskt fungerar det som det ska, men airporten pallar inte riktigt med att skicka och ta emot med samma hastighet som direkt mot "servern".

Senast redigerat 2007-05-09 20:53
  • Medlem
  • 2006-10-14 16:55

Problemet är löst nu.. Jag fick igång ett program som heter Tangerine.. Bara att peka det på en mapp med mp3 i så skapar den en daap-share som itunes kan spela sen..

Enda nackdelen verkar vara att den inte uppdaterar sig själv när man lägger nya filer i katalogen utan att man startar om tjänsten..

Men det kanske kan vara värt att veta ändå för de som vill ha sin musik liggande på en server istället för sin lokala maskin..

  • Medlem
  • 2006-10-14 15:43

hmmm..

jo detdär visste jag om.. det löser ju problemet på sätt och vis.. men det kräver ju att jag har min nätverksenhet monterad för att jag ska kunna spela låtarna.. dessutom måste jag lägga till dom manuellt... helst vill jag att dom bara ska läggas i en mapp, och sedan gå att komma åt i itunes..

jag hittade några program som skapar en daap-share som itunes kan spela utifrån en katalog på servern.. men jag fick inte igång det riktigt.. misstänker att problemet ligger i att jag har två nätverkskort i datorn som det ska köras på, och den mappar till fel..

är det någon som känner till något sådant program som fungerar? för windows..

  • Medlem
  • 2006-10-13 23:51

Hej

Jag har en liten fråga ang. itunes som någon kanske kan svara på..
Saken är den att jag har en massa musik som jag gärna skulle vilja spela i Itunes, men jag vill inte ha det liggande lokalt på min maskin, utan jag har det på en server här hemma.. Samtidigt har jag köpt musik som jag vill ha lokalt på min maskin, men inte på servern..

Hur löser jag detta, utan att behöva installera iTunes och dela ut på servern? Saken är nämligen den att jag vill kunna spela musiken utan att behöva lägga till den i sjävla iTunes..

Några idéer?

Kenny

  • Medlem
  • 2006-10-04 17:39

nä jag har inte testat det.. får väl göra så och se om det går att lösa..

  • Medlem
  • 2006-10-04 11:24

Hej

Går det inte att få transmit 3.5.4 att skicka NOOP till en server? Jag hittar ingen sån inställning..

Kenny

  • Medlem
  • 2006-09-14 15:23
Citat:

De flesta ballongerna visas bara en gång ju..

En gång är en gång för mycket!

Senast redigerat 2006-09-14 17:19
  • Medlem
  • 2006-09-14 15:18

Hej

Är det någon annan än jag som upplever problem med att spela sin itunes7-utdelade musik i xbmc?

Nu är det förvisso så att jag precis flyttat, och kopplade ihop grejjerna samma dag som jag uppdaterade till nya itunes.. Men i övrigt är allt precis som innan, alla ipadresser stämmer.. xboxet säger "uppkoppling misslyckad" och itunes säger "1 användare ansluten"..

Är det någon som vet om där ändrats något till uppdateringen, för det är jäkligt irriterande..

Kenny

  • Medlem
  • 2006-09-06 22:04

Hej

Är det någon som vet om jag kan koppla på en ljudkälla på ingången på minin, och få den att bara köra den rakt ut i utgången utan nämnvärd fördröjning?

Anledningen att jag frågar är följande;

Jag har en lcd-tv. Jag har en sub som även driver två satelliter. Jag har ingen volymfjärr till suben, men vill ändå koppla tv-ljudet rakt på den. PRoblemet är att 99% av alla tv ändrar inte nivån på ljudet ut på linjeutgången när man ändrar volymen på tvn (vilket generellt är som det ska vara ). Alltså, jag kan inte justera ljudet på min tv.

Eftersom jag har en mac mini att spela film med så vill jag då dra ljudet från tvn in i den, kunna justera det med apple remoten och skicka ut det direkt till suben.

Någon som vet om det går, eller jag lever i en drömvärld när jag vill göra så?