Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Per Wiklund

Per Wiklund

Medlem
  • Registrerad 2004-09-30
  • Senast aktiv 2019-08-11
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen Per Wiklund har skrivit i forumet.

Jag ärvde en drygt ett år gammal Macbook Pro för ett par veckor sedan. När jag sitter bredvid den märker jag att den inte går i vila när locket stängs. Hårddisken jobbar emellanåt och den tickar på lite nu och då. När jag kollade Time Machine upptäckte jag att backuper tagits när datorn borde vilat. Senast verkade det också som att mejl hämtats. Jag är emellertid inte hundra på det eftersom det är möjligt att någon annan öppnat locket, men jag tror inte det.

Ska det vara så här?

OK!

Det hade jag inte fattat. Bra att veta.

Tack för ett vänligt svar!

Det är just det att antalet dokument är rätt stort (några tusen) som är mitt bekymmer. Jag har inställningen att alla med .cwk öppnas i Pages, men det tar en bra stund att genomföra alla enskilda kommandon var för sig. Ett annat (dock mindre) problem är att en del dokument är så gamla att de saknar .cwk-ändelsen.

Rosetta försvinner uppenbarligen i Lion. I mitt fall innebär det att ett antal AppleWorksdokument behöver sparas som Pagesdokument. Finns det någon vänlig skäl som har idéer om hur jag kan söka upp alla AppleWorksdokument på hårddisken och genomföra förändringarna så snabbt och smidigt som möjligt?

Ett gammalt problem i Pages: Jag vill göra en numrerad lista i Pages. Jag vill NATURLIGTVIS ha numreringen HÖGERSTÄLLD, om det blir fler än nio poster på min lista. Hur gör jag då??? När jag undantagsvis använt MSWord har jag haft samma problem, men "experterna" på MS säger att det finns en enkel lösning, bara man vet tricket. Just nu bryr jag mig inte ett dugg om MS, men: Hur löser jag mitt problem i Pages?

Jag övergick från det väl inarbetade AppleWorks till Pages för ett tag sedan. Det funkar bättre och bättre.

Ett problem jag har är följande: Jag tar en text från exempelvis Wikipedia och klistrar in i ett Pagesdokument. Hyperlänkar kopieras som länkar (trots att jag försökt "kryssa ur" en ruta i "inställningar"). För att bli av med dessa länkar är min enklaste metod att kopiera texten klistra in den i ett AppleWorksdokument, kopiera och klistra in i mitt Pagesdokument.

Detta känns varken smidigt eller effektivt. Alla ni som är vana användare av Pages: hur gör jag detta enklast?

Ja!

Det hade inte jag fattat. Men nu vet jag. Tack!

Jag vill göra en numrerad lista i Pages, fungerar väl hyfsat. Sedan vill jag NATURLIGTVIS ha numreringen HÖGERSTÄLLD, om det blir fler än nio poster på min lista. Hur gör jag då??? När jag undantagsvis använt MSWord har jag haft samma problem, men "experterna" på MS säger att det finns en enkel lösning, bara man vet tricket. Just nu bryr jag mig inte ett dugg om MS, men: Hur löser jag mitt problem i Pages?

Åter till en av mina ursprungliga frågor: Förr eller senare vill jag konvertera alla mina gamla AppleWorks-dokument till något annat format (nu tror jag på Pages m h a batch_AWxWP2Pages.app). Jag undrar igen om någon person har ett tips om ett enkelt och smidigt sätt att genomföra en sådan förändring. Det handlar om några tusen dokument, både privata och jobbrelaterade. Jag menar alltså att det skulle vara bra att slippa ta dokumenten ett efter ett.

Kräsen är jag absolut inte! Jag eftersträvar enkelhet och konsekvens. Jag har jobbat med dokument i Adobe InDesign och konstaterat att möjligheterna är många, men också att trösklarna är höga. De dokument jag producerar innehåller oftast bara text, någon enstaka bild och ibland någon tabell eller graf. Då har AW varit enklast att använda. Vilka alternativ tycker du, Ingemar, är bättre än Pages?

Testade nyss batch_AWxWP2Pages.app. Det funkade utmärkt på de dokument jag testade. Känns som ett jättebra alternativ. Tack för det! Jag har dock inget emot fler bra tips.

Som gammal Mac-användare är jag helt inkörd på AppleWorks som ordbehandlingsprogram. Gillar varken MS, OpenOffice eller Pages (det senast nämnda känns ändå rätt OK). Nu har jag tre saker som bekymrar mig:

1) Mina AppleWorks-dokument verkar inte indexeras, vilket är trist, eftersom jag inte alltid minns vad jag döpt dokumenten till.

2) Med 10.5 kan jag inte på ett enkelt sätt konvertera mina AppleWorks-dokument till något annat format (MS, OpenOffice eller Pages), vad jag vet.

3) Förr eller senare måste jag väl konvertera precis alla mina gamla AppleWorks-dokument till något annat format (MS, OpenOffice eller Pages). Jag har fortfarande en dator med 10.4, så jag tror att jag kan göra allt till MSWord, men jag undrar om någon snajdig person har ett tips om ett enkelt sätt att genomföra en sådan förändring. Det handlar om några tusen dokument, både privata och jobbrelaterade.

Snälla! Tipsa mig innan det är för sent.

Tack för det tipset! Mycket enklare än jag trodde, jag visste inte ens hur man hittar info om podradiofilerna.

En viktig upplysning: jag är fullständig amatör på sånt här, har bara testat att använda audacity ett par gånger och tycker att det känns riktigt krångligt.