Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
NiVec

NiVec

Medlem
  • Registrerad 2004-03-27
  • Senast aktiv 2004-04-09
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen NiVec har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2004-04-09 15:51

Precis, och du behöver inte tacka.

  • Medlem
  • 2004-04-09 02:36

Där har ni svaren på det som ni har undrat över ett tag

  • Medlem
  • 2004-04-09 02:35

"Exclusive
During a Web Cast to Apple Specialists today, the company's Senior Director of Channel Sales and Distribution, Jeff Hansen, confirmed that the dual 2.0 GHz X Serves have begun shipping to Virginia Tech to fulfill orders for the university's super computer. AppleInsider also received independent confirmation that select dual Xserve G5 orders had begun shipping out of the company's Sacramento plant, earlier this morning.

In addition to updating resellers on the status of Xserve G5 shipments, Hansen reportedly provided hints that the company would be 'refreshing' many of its professional products during its World Wide Developers conference, set to take place in San Francisco during the final week of June.

Hansen's comments to specialists corroborates previously unpublished information received by AppleInsider over the past several weeks. According to a number of diverse sources, Apple revised its deployment schedule for new Power Mac G5 and associated professional hardware products when implementation issues with new 90-nanometer PowerPC G5 daughter cards hampered plans to update the products by mid-March.

On a related note, sources close to Apple's retail store operations claim that over the past week the stores have received a 'large' re-stock of all current Power Mac G5 and iMac G4 configurations. Prior to the start of Apple's 3rd fiscal quarter, many Apple-owned retail stores were flirting with dangerously low inventory of the desktops.

Further details are pending."

saxat från appleinsider.

  • Medlem
  • 2004-04-09 00:42
Ursprungligen av star-affinity:

Jag tycker det är lite märkligt att GarageBand sägs rikta sig till konsumenter när det verkar behövas minst en G5:a för att kunna göra något vettigt med programmet.

Förstår dig men vill också påpeka det att musik, grafik m.fl typ av program alltid kommer att kräva en bättre maskin med mer minne. Så är det tyvärr och så kommer det alltid att vara. Mycket pga att mjukvaruutvecklingen går fortare än hårdvaruutvecklingen.

Så jag kan trösta dig med att när GarageBand 2.0 kommer så kommer en G5 med 1 GB ram inte heller vara något att ha. Tyvärr så är det så med beräkningsintensiva program.

  • Medlem
  • 2004-04-09 00:18
Ursprungligen av [email protected]:

Jodå nu har det idag kommit första viruset för OSX, läs mer här:

Det har redan skrivits om detta!

http://99mac.se/forum/showthread.php?t=43028

Senast redigerat 2004-04-09 00:45
  • Medlem
  • 2004-04-08 23:07
Ursprungligen av torsig1967:

Hur vanligt är det med virus och attacker mot Macar egentligen?

Jag har just bytt till OS X (Panther) och frågan är hur viktigt är det med brandvägg och antivirus.

Jag har kört Classic i 8 år och endast sporadiskt använt virusskydd. Såvitt jag vet har jag aldrig råkat ut för virus. Ingen jag känner med Mac har drabbats heller.

Är det verkligen värt tiden, besväret och pengarna att hålla på med virusskydd?

Har du eller någon du känner (inte bra hört från någon som känner en som känner...) drabbats av virus eller attacker?

-- T

Ta en titt här: http://99mac.se/forum/showthread.php?t=43028

Så visst finns det virus.

  • Medlem
  • 2004-04-06 10:20
Ursprungligen av Patrick Lindgren:

Med tanke på att jag har en kompis som jobbar på DICE visste jag om detta I vardagligt tal kallas företaget som du vet bara DICE eller Digital Illusions. Därav att jag inte skrev ut Computer Entertainment.

Jag skall givetvis bli nogrannare i framtiden när jag omnämner företaget i fråga =P

Inte för min skull... jag är så gammal i gemet att DI passar perfekt för mig. Det var det som jag skrev ovan.

  • Medlem
  • 2004-04-05 02:40
Ursprungligen av streko:

Du sa att patent var det bästa. Visst patent är ett bra skydd, men det kostar massor av pengar hålla uppe. Så har man inte det så är inte patent realistiskt. Man ska dessutom fråga sig om man behöver patent eftersom patent kostar mycket pengar.

Som jag tidigare skrev:

Ursprungligen av NiVec:

Klart det kostar pengar. Allt kostar pengar.

  • Medlem
  • 2004-04-05 02:36
Ursprungligen av streko:

Det håller jag inte alls med om. De är till för att stötta innovatörer och entreprenörer. Jag har fått stöd från SIC (Stiftelsen InnovationsCentrum) och aldrig haft något problem. I Västmanland är det samma folk som är SIC och ALMI. SIC finns förövrigt inte mer sedan årsskiftet. Måhända att de är lite byråkratiska, men gratis pengar och extra pengar säger inte jag nej till iaf.

Låter bra att det gått bra för dig. Tyvärr så är det inte så för alla.

  • Medlem
  • 2004-04-04 16:46
Ursprungligen av kitesurf:

Jag har en hel del positiva erfarenheter av ALMI och Innovationscentrum.
För tillfället jobbar jag i ett kontor som de betalar helt för, inkl. telefon och dator mm.
Jag har fått en del pengar av ALMI till prototyper och konsultering av patentingenjörer mm. Mycket bra hjälp, och jag har svårt att se vad som skulle vara så dåligt med dom?

Motivera gärna, så jag vet vad jag ska se upp med.

/Måns

För mig handlar det om det interna bråket mellan ALMI och Innovationscentrum om ifall jag skulle åka till Silicon Valley med min idé. Det låg en massa prestige i vem som skulle ha hand om mig och jag fick telefonsamtal från bägge med frågan om i fall jag var vuxen nog att bestämma själv? m.m. Med andra ord så handlar det om vem som skulle få ha hand med mig då jag gjorde resultat. Det ena sa att jag hade sagt att jag skulle vara hos Almi och den andra sa att jag kunde väl säga det själv. Så jag blev indragen i en ful maktkamp.

Sen så har min bästa kompis flickvän haft med ALMI att göra och hon blev lurad på idén som nu drivs av dessa personer från ALMI och hon överväger att stämma dem.

Men det är klart att det kanske i mitt fall var/blev unikt då det handlade om så mycket pengar att mitt bästa glömdes bort. Så ALMI kan gott och väl vara bra för dig.

Jag blev också erbjuden att bli såddföretag och få gratis telefon, internet och kontor m.m. Syftet från Innovationscentrums sida är att då kan de skicka in papper till myndigheterna som de senare kan visa upp för sina ägare om hur bra det går för dem. Mao. så fösöker de tvinga på varenda jäkel att skaffa kontor där för då får de mer pengar.

Mer än så här kan jag inte säga utan att dra in personer samt ev. bryta mitt NDA vilket jag inte vill då det är ett vite på 2 miljoner om jag gör det.

Så jag har skäl att inte gilla ALMI och Nutek men det betyder inte att du ska behöva göra det.

Jag kan säga det att jag jobbar med en annan idé idag som har lika högt nyhetsvärde. Jag gör detta med ett eget kontor, eget företag och egna pengar. Pengarna har jag fått av en Business Angel och jag har 60% av aktierna i bolaget.

Allt fungerar jätte bra på detta sättet förutom att det tar lite längre tid än vad det skulle ha gjort innan med andras hjälp och risken att bli lurad är något mindre pga av det.

  • Medlem
  • 2004-04-04 16:30
Ursprungligen av Taz_1999:

För en intressant inblick i hur det gick till när vårt svenska universalgeni Håkan Lans kläckte lysande idéer och sökte patent och sedan samarbeten med stora företag om licensavtal mm, så läs gärna boken (som gick på bokrean nyss) som heter "Ett svenskt geni" av David Lagercrantz.

Läste den när den kom ut och den är mycket bra. Rekommenderas starkt!

  • Medlem
  • 2004-04-04 16:28
Ursprungligen av AUTOMATTI:

jag snackade med en snubbe jag känner om NDA´s. han sa att han ALDRIG skulle skriva på ett NDA, ever. Han resonerade såhär: "Tänk om jag redan har exakt samma idé? "

Precis så resonerar samtitliga riskkapitalister som jag har träffat.

De har vägrat skriva på pga av att de redan har ett företag som kanske jobbar med samma idé och kan därför inte skriva på.

Senast redigerat 2004-04-04 19:21
  • Medlem
  • 2004-04-04 06:28
Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Tja, det finns de som anser att patent är värdelöst om man är liten. Det gör att hela lösningen tillgängliggörs för konkurrenter som kan plagiera den och kringgå patentet. Om det är lätt eller svårt beror på vad det gäller.

Visst, patent är världelöst om man är liten eftersom det kostar att ha och det kostar att skydda/processa. Men bättre skydd finns inte. Så självklart behöver man någon med cash och självklart ska man patentera för att skydda sig.

Med en duktig patentingenjör, cash och patent pending så är det lungt. Patent pending skyddar i sig. Cash är bra för att betala för patentet och för processa. En duktig patentingenjör kommer att se till att patentet täcker in ett så stort område utöver själva idén så att man kan ta det lugnt och relaxa. Patentingenjörer på patentbyråer vet vad dom håller på med och vet hur man ska skydda sig från generation två.

Sen så ska man skita i patent i Sverige... Man måste ta större länder första.

Om då har ett litet AB så får man också skydd via EUs patentlagar som specifikt finns för att stödja ett litet bolag mot de stora när det gäller patent.

Faktum är också att lösningen tillgängliggörs för konkurrenter redan då produkten finns på marknaden. Dock i binär form men det går att få den i annan form också

Senast redigerat 2004-04-04 06:44
  • Medlem
  • 2004-04-03 23:21

Applications/Utilities/Network Utility.app kanske?

klarar även portscan!

  • Medlem
  • 2004-04-03 23:14
Ursprungligen av streko:

Saknar det nyhetshöjd kan du inte patentera det. Dessutom kostar patent pengar. Bara ansökan kostar 4.000kr att lämna in till PRV. Men eftersom man inte direkt skriver ansökan själv om man vill ha ett patent värt namnet så lär man behöva slanta upp en 35 tusen till för en patentbyrå ska skriva ansökan åt en. Sen tillkomer årsavgiften....varje år....och den ökar..... Lite tufft stå för detta som privatperson.

Klart det kostar pengar. Allt kostar pengar. Det var inte det som jag sa. Och visst går det patentera om de saknar nyhetshöjd. Kanske inte i Sverige, men vem vill ha patent här?