Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jon Adolfsson

Jon Adolfsson

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2001-05-04
  • Senast aktiv 2012-11-02
  • Antal inlägg 3831

Foruminlägg

De senaste inläggen Jon Adolfsson har skrivit i forumet.

Ring Macoteket, 08-761 71 50. Finns för omgående leverans. 2 635 exkl moms.

08-761 71 50

iPod väntas motsvara 5% av Apples omsättning i år, läste jag! Den måste vara en av Apples mest framgångsrika produktlanseringar någonsin. Alla tycker den är bäst, cool och det man ska ha. Den syns också mycket och ofta i många nya musikvideos, främst hip hop/rnb.

Ladda hem senaste ipod-mjukvaran:

http://www.apple.com/ipod/download/ipodsoftwareupdate13.html

Formatera och installera 1.3.

Ladda sen hem XPlay:

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/windows/19620

Du kan också använda MusicMatch, men jag föredrar xplay.

Japp, det fungerar alldeles utmärkt! Jag har aldrig lyckats förmå min iPod att hoppa en enda gång när jag joggat/sprungit/hoppat. Vi har diskuterat detta i många många trådar, så jag stänger denna tråd och hänvisar till sökknappen om du vill läsa mer (även om det inte finns mer att säga om just detta ).

En annan intressant detalj i det hela är att Power Macs inte täcks av någon internationell garanti, vad jag vet (de gjorde i alla fall inte det). Den internationella garantin gäller bara bärbara produkter.

ipodbattery.com säljer batterier till gamla iPod, de skriver också att fr o m jan -04 kommer de ta fram batterier till nya modellerna. Priset nu och då lär inte skilja mycket.

mandarinjohan: Många har sagt det nu, det finns bara två lösningar på "problemet":

1) Beställ via nån i USA eller från sajten JohnAsh tipsar om.
2) Låt Apple sköta batteribytet, till en kostnad av ca 3500 kr.

Upp till dig, andra lösningar finns ej. Naturligtvis kommer de börja sälja batterier till nya modellerna, varför inte? Pengar finns ju uppenbarligen att tjäna. ipodbattery.com skriver dessutom jan -04.

Citat:

Skrevs ursprungligen av mandarinjohan
Jag är medveten om att den här sidan finns och att man kan byta batteri på de gamla.
Hur bekräftat är det att det ska börja utvecklas batterier till den nya iPodarna??
En sak till: den här hemsidan som du snackar om leverar endast till USA & Canada.... inget Europa och Sverige här! Hur ska man då få tag i batterierna....?
Nej, det måste finnas någon annan lösning eller? vet någon ifall det finns och vad det kostar (apple byter väl men vad kostar det att lämna in den??)

Det undviker du helst, med en kostnad på 3500 kr exkl moms. Det kan bli aktuellt för mitt företag att ta in iPod-batterier till försäljning, men det ligger en bit bort. Annars är det alltid nån som känner nån i USA, som kan sköta leveransen. Kan vara värt att luska runt lite i bekantskapskretsen.

Det är inga problem att jogga med en iPod, den hoppar aldrig. Enda problemet är användning i kyla, men det säger sig självt (batteriet klarar inte kyla).

Ett batteribyte under garantitiden kostar inget, det tar Apple hand om. Efter garantitiden är det lite krångligare, men fr o m jan -04 kommer det att finnas batteri att beställa till de nya modellerna. Priset hamnar kring $50 och byter gör du på egen hand.

Citat:

Skrevs ursprungligen av mandarinjohan
För er som även äger en PC (som jag själv) och funderar på att köpa en iPod... kolla den här sidan:

http://www.iriver.com/company/news_view.asp?idx=342

En värdig utmanare enligt mig. Den har ungefär samma mått och väger ungefär lika mycket. Den har dock inte lika snygg design, men om man kan byta ut batteriet både enkelt och billigt blir detta inta bara en utmanare utan helt enkelt en VINNARE!

En vanlig missuppfattning är det inte skulle gå att byta batteriet i sin iPod. Det må kräva lite arbete, men det går.

Kolla in http://www.ipodbattery.com/ för mer information. Batterier till nuvarande modeller ska de tydligen börja utveckla januari 2004, då garantitiden tar slut för de allra första sålda exemplaren.

Angående iPod vs iHP-100, så kan man redan nu med säkerhet säga att musikupplevelsen inte blir lika bra med iHP. Om man får anta.

PS. iPod 30GB ligger bara på 3800:- i USA, vilket kap!

OT: Ironiskt nog är Metallica det band som delar med sig mest musik nuförtiden. www.metallicavault.com

Jag glömde läsa innan jag skrev. Men samtidigt är ju sladden till Apples fjärrkontroll avvikande (!) lång , räcker ju lugnt till soffan.

:eek:

Större än själva iPoden? Jag kör hellre med den som följer med.

Om ett år finns lösa batterier att köpa till 3G-iPods. De kommer troligen hamna på omkring $50, som batterierna till de gamla kostar. Mitt batteri är helt dött, men jag löste det genom att "låna" syrrans iPod.