Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jazzper

jazzper

Medlem
  • Registrerad 2004-01-16
  • Senast aktiv 2006-06-30
  • Antal inlägg 1247

Foruminlägg

De senaste inläggen jazzper har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Laseranders:

Ett undersökningsföretag som heter "The leading question" ska man nog ta med en nypa salt. Undersökningen verkade dessutom mest handla om lagligt nedladdade musikfiler som alltså är en droppe i havet av den total musikhandeln.

Du har förstås provat med att starta om datorn?

Ett eventuellt nätverksproblem behöver ju inte ha med Sunet att göra.
Hur är det med hårddiskutrymmet? Några p2p program igång?

Skaffa 512 MB och Tiger, du kommer bli överraskad, flyter på överraskande bra, faktiskt i klass med vissa nyare G4 powerbooks av någon konstig anledning. Har både och, men föredrar ofta att använda iBooken.

Minnesproblem kanske? Eller något program som går i bakgrunden t.ex. någon dashboardwidget?
Nätverksproblem.
Har själv uppdaterat 10.43 på en hel del olika macar och har inte märkt några problem än.

Ursprungligen av wrongturn:

Hoppas verkligen att Dustin börjar med mac. De andra mac återförsäljarna som även har postorder kommer verkligen att få det svårt att va lika duktiga som Dustin är.

Nja Dustin är inga gudar de har ju faktiskt misslyckats med att sälja mac en gång i tiden, då hade dom en mac katalog, men den var ganska dålig och Dustin kunde inte så mycket om mac.
Men förhoppningsvis har dom lärt sig något av den fadäsen.
Tror nog inte att deras lagerhållning kommer bli mycket bättre än någon av dom större macåterförsäljarna som redan finns, det går ju inte att trolla fram de modeller som snabbt tar slut och marginalerna på macar är definitivt inte så bra att det går att lagerhålla stora mängder macar.

Ursprungligen av Yes:

Upp till ca 5-6 min.

Yes!!

Varför inte låta den tugga lite längre? Tog lite tid även på min iBook. Fast det tuggandet var iofs innan OSX startsymbol kom fram.

Ursprungligen av Yes:

Funkar inte. Kommer ca en halv cm in i OSX startar, sen blir det blått igen och där tuggar den.
Yes!!

Hur länge har du låtit den tugga?

Ursprungligen av Yes:

Safeboot??
Vad/hur?

Yes!!

Håll ned Shifttangenten vid uppstart

Ursprungligen av Yes:

Och hur ska jag göra när inte ens datorn går igång???

Yes!!

Provat safeboot? Annars har du väl systemdiskar?

Körde uppdateringen utan att först reparera rättigheter och med ett flertal program igång, verkar funkar hur bra som helst på min gamla iBook G3 FW.

Ursprungligen av Yes:

Äpplet, sekundsnurran,blått fönster, startar osx, bara blått, sekundsnurran,blått,pekaren,skiftar i olika blått,sekundsnurran igen, pekaren blinkar till, skiftar i blått,osv osv....

Vad göra??????

Yes!!

Du får väl köra om uppdateringen eftersom den tydligen inte avslutade på rätt sätt.

Ursprungligen av Macvarg:

DVI är fortfarande inte fixat, det är precis samma kassa utgång som inte följer någon som helst standard och är strömklen.

DVI är ju en iofs något tvetydigstandard men problemet är väl också att bildskärmstillverkarna inte följer den 100% och att vissa tillverkare skickar med DVI kablar som håller dålig kvalitet. DVI kablar får max vara fem meter långa enligt DVI spec. men i vissa störningsutsatta miljöer så kan kabellängder på någon meter (billig kabel) också ställa till det.

Ursprungligen av Fred!:

Hittade en artikel om detta, någon annan som har hört något liknande?

http://www.theinquirer.net/?article=25767

Stort Nja.

"Under the deal, Apple does not have to actually buy any Freescale chips “other than work in progress that was in place at the time the agreement was executed.” This seems to mean that it is pretty much wide open to buy what it likes and when it likes."

Ursprungligen av Amphibian:

Hej,

Jag köpte nyligen en Mac Mini och jag rådiggar OSX Tiger, som datorn kom med. Men nu undrar jag om jag kan installera OSX, alltså från installationsskivorna jag fick med Mac Mini, på min gamla G4-burk jag har stående i min studio? Kan jag då behålla och fortfarande använda OS9.2 som redan finns på datorn och som jag främst använder till musikapplikationer eller måste jag välja mellan OSX eller OS9.2? OSX vill jag ha på G4:an för att surfa på, kolla mail, köra iTunes mm mm, dvs inte till musik eftersom jag då måste uppgradera alla musikprogram och pluggar. OS9.2 vill jag använda enbart för musik. Hur går jag tillväga för att installera OSX på G4:an? Jag har två hårddiskar, System och Audio, vilken ska jag välja för OSX isf? Förändrar detta på något sätt prestandan för de musikapplikationer jag använder under OS9, jag har ganska mycket minne på G4:an, 1280 Mb? Om jag nu installerar OSX på datorn, hur väljer jag sedan om jag vill öppna OSX eller OS9.2? Är det bra att säkerhetskopiera alla filer på datorn innan jag installerar OSX? Finns det någon möjlighet att paja datorn, dvs. få den att börja bugga och bli besvärlig, genom att installera OSX?

Är mycket, mycket tacksam för svar!!

enklast är att köpa en extern billig Firewiredisk och installera osx på den sedan behöver du bara välja den som startskiva så hey presto OSX utan att det påverkar dina andra diskar alls. Möjligtvis så kanske mac mini installationsskivorna ställer till det dock.