carlsson

carlsson

Medlem
  • Namn Andreas Carlsson
  • Plats Borås
  • Sysselsättning IT-Mogul
  • Registrerad 2003-10-21
  • Senast aktiv Idag 10:15
  • Antal inlägg 1696

Foruminlägg

De senaste inläggen carlsson har skrivit i forumet.

De ser ju lika bra ut, fast på olika sätt. Men det är omöjligt att avgöra i en *film*....

Hade varit najs, men förstår att det blir svårt:
- Inbyggd laserpekare.
- Inbyggd etikettskrivare.

iPhone LL ska den heta (som i LaserLabel)...

Hade som sagt varit najs, men det kommer förstås aldrig hända.

Men, jag saknar egentligen ingenting. Jo, fysiska, programmerbara, knappar har jag velat ha sen start. Men det kommer heller aldrig hända.

Men snabbare CPU, bättre skärm, bättre kamera, längre batteritid osv, det kommer per automatik. I övrigt är det mjuvaran som jag ser möjligheter i.
Mitt stora behov ligger i en Siri som förstår vad man vill. En digital assistent, som faktiskt ÄR en digital assistent.

Jag köper förresten ingen ny iPhone förrän dess att den har USB-C. Min sjua får hänga med ett år till helt enkelt. Glöm inte att det var den bästa telefonen Apple hade gjort, när de presenterade den.

Bra avsnitt.

Håller helt med om USB-C. Just effin do it Apple!

64 GB är nog i minsta laget idag, ja. Men jag hade personligen klarat mig, då jag har 2 TB iCloudlagring och inte har något behov av att ha någon skit på telefonen, egentligen.
Däremot, 128 GB på minsta MBA:n är definitivt dåligt. Att man aldrig får vara nöjd. 🤠

Förstår dock inte vad ni har för problem med iCloud Drive? Det funkar ju fantastiskt bra! 😊 Eller var det förra avsnittet...? Nu blev jag osäker... 😝🤔

Ursprungligen av zinned:

Att hålla kvar vid förra årets modell när årets släpps är väl ok någon gång men att sitta med förrförra årets modell och inte ens då köpa ny, får man ens skriva på 99mac då?

😂

Ursprungligen av zinned:

Men sjuan är ju redan nu förra förrförra årets modell...?

Ja?

”One more thing....”

...hoppas jag blir en 16” MacBook Pro!

Vore skönt om ryktena stämmer med ett bättre tangentbord och en superfet maskin. Även om min MBP 2017 håller ett bra tag till, så är det skönt att veta att det finns bättre maskiner runt hörnet.

Telefoninköp blir först nästa år för mig (har en 7:a nu), då jag räknar med USB-C bland annat.

Med tanke på invasionen av kåta botar på forumet, så skulle det underlätta om man i meddelandemailet (som kommer när man är med i en diskussion) får se texten som är skriven i det senaste svaret.

Som det var förut alltså, och är på de flesta forum som finns.

(Detta stängdes av för något år sen pga hänsyn till GDPR (vilket vi väl kan vara överens om att det är en sugig anledning))

Please?

En annan sak som är oerhört störig är deras grej att ”Spara i bokhyllan” innan man kan lyssna på en bok. Varför inte bara börja lyssna på den direkt?
Det är ungefär som att Spotify och Apple Music skulle ha ”Spara i skivlådan” innan man lyssnar på en låt eller ett album...

Störigt.

Diktering.
Ringa.
Timer.

Det är nog allt. Varje gång jag försöker få henne att göra något annat blir jag bara förbannad.

Typexempel är navigering. Jag glömmer alltid bort vilket kommando som gäller, så det slutar ändå med att jag tar fram telefonhelvetet, öppnar appen och slår in adressen! Säger jag t ex "Navigera till Nisse Nilsson" så säger hon "Jag hittar detta på webben om det ämnet, Andreas". Vad fan ska man säga? Navigera/Kör/Ta mig till/Visa vägen till!?!? För i h*e, hon borde fatta alla de fraserna! Märker att jag blir förbannad bara jag skriver om det. 🤬😂

Det finns OERHÖRT mycket att göra på denna fronten innan den är "smart".

PS. Hade gärna använt Siri mer, men eftersom jag har ett par Bluetooth-lurar inkopplade så funkar inte "Hej Siri"... 🤪 DS.

Håller med Snilleblixten; SMS is the shit!
Det fungerar med alla och överallt. Är kostnadsfritt för de flesta tele-abben också. Behövs inget annat, om man inte jobbar på CIA.
Med Apples Meddelande-implementation är det ju också supersmidigt att messa via datorn.

Själv tvingas jag chatta via SMS, Messenger, Discord, Skype och Slack. Jävligt jobbigt (även om alla förstås är bra på sitt sätt då).

/mina två cent

Ursprungligen av Nifo:

Något nytt på den här fronten? Några nya aktörer på marknaden, eller har de gamla skärpt till sig?

Nej, samma status som tidigare, upplever jag åtminstone. 🙁

Har den H2-chipet? (Heter det väl? Det som gör att man kan para lätt med Apple-enheter, och dessutom funkar Hej Siri med dem)

Det absolut snyggaste Samsung hade kunnat göra, hade varit att i samband med lanseringen säga "Ibland så inser man inte själv det som konkurrenterna har insett. Nu har även vi valt att ta bort hörlursuttaget. Framtiden är här!". Typ.

Dvs; Erkänna din konkurrens, berömma den och inte försöka vara "bättre". DET ger cred!

Tyvärr ligger det i tiden att hela tiden skylla ifrån sig och aldrig erkänna sina fel och brister (jämför i synnerhet med de flesta diskussion på sociala medier, och i synnerhet Facebook).

Prova även Google Maps.

Hur f*n man kan stödja ett sånt här företag är ledsamt. Trump och Samsung leker i samma sandlåda, helt klart.