Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gusax840

gusax840

Medlem
  • Plats Linköping
  • Sysselsättning Har gjort widgeten Xmltv på lediga stunder
  • Registrerad 2003-08-24
  • Senast aktiv 2012-01-04
  • Antal inlägg 803

Foruminlägg

De senaste inläggen gusax840 har skrivit i forumet.

Borde innebära att det finns två filer på datorn, en fil som syns i Systeminställningar och den gamla vanliga preferences-filen (i LaunchAgents-mappen eller var det var) som startar vnet efter omstart. Ta bort preferencesfilen så bör du slippa autostarten av vnet. Sen startar du bara vnet manuellt vid behov.

Widgeten ligger i dinhemkatalog/Bibliotek/Widgets och heter EPG.wdgt (om allt gått väl så ser du inte .wdgt). Zippa ihop widgeten, maila den till mig eller skapa en buggrapport på hemsidan och bifoga den zippade widgeten (båda går bra, ta det som är enklast för dig).

Om du har locket öppet och datorn inte somnar så är det nåt program som kör i bakgrunden och hindrar datorn från att somna. Kolla i aktivitetskontroll om det är nåt program som tar cpu med jämna mellanrum.

Jag hade samma problem själv för många år sen, men det berodde på att jag hade webservern på datorn igång och körde med dyndns så datorn gick att komma åt från internet. Till slut kom anropen till webservern så tätt från internet att datorn inte hann somna mellan anropen. Så kör du med nåt liknande kan det vara därför datorn inte somnar av sig själv.

Det har hänt nån enstaka gång att datorn vägrar somna sen dess också, men då har det varit ett program som hängt sig eller på annat vis kört konstant. Döda programmet via aktivitetskontroll brukar lösa problemet. Logga ut och logga in igen funkar oftast också. Hjälper inget av de sakerna är det nåt man installerat nyligen som spökar.

Om detta fortfarande är ett problem, vänligen zippa ihop en widget med ovanstående problem och maila den till mig (eller lägg den som bilaga här på forumet om man får).
För den tekniskt kunnige så är det bara loggfilen inuti widgeten jag är intresserad av, så det går utmärkt att bara ta den och copypejsta innehållet till pastebin eller liknande.

Man kan inte navigera mellan olika dagar ännu tyvärr. Man kan bara hoppa inom nästkommande dygn (genom att skriva in klockslag) och då enbart på nu-nästa-senare-vyn.

Ursprungligen av Queux:

Jag lyckades lägg till det transparenta temat till EPG:-)

Så här gjorde jag:
1. Jag började med att kopiera temat plastic i EPG så jag hade två likadana.
2. Ändra sedan namn på en av dem till transparent.
3. Kopiera sedan .png filerna från temat i Xmltv till den nya mappen i EPG(de har samma namn så man ersätter bara de befintliga).

Nu måste vi göra det nya temat valbart på baksidan av widgeten.

4. Leta rätt på filen EPG.skin.js i EPG-widget under scripts och kopierar de sex rader som styr de befintliga teman som finns och klistra in det direkt under det sista temat(som borde vara plastic).
5. Byt ut "skin.id" så att det har samma text som mappen du skapade.
6. Byt "skin.title" till något, typ Transparent och Spara.
7. Klart!

Har du redan igång Dashboard så går du sedan till Aktivitetskontrollen och letar rätt på DashboardClient, avsluta den processen och starta sedan Dashboard så har du ett nytt tjusigt tema.

Det enda man kan behöva göra är att förstora upp uppe.png lite så att klockan får plats.

Klurigt

Men du tycker inte att det ser fult ut överst?

Ska kolla det där med att widgeten är högre än tidigare. Beror troligen på klockan överst som du säger. Däremot ska varje kanal inte ta upp mer plats än tidigare. (Du kan förresten scrolla kanalerna på framsidan av Epg, medans med Xmltv så fick du flytta hela widgeten upp och ner.)

Jag har försökt konvertera transparenta temat men lyckades inte så bra då jag inte har orginalfilerna (var som vanligt inte jag som gjorde temat). Nån med bättre photoshopkunskaper, eller ursprungsartisten förstås, får gärna göra ett nytt försök
Kanske kan gräva fram kontaktinfo för han som gjorde transparent-skinnet. (Det är en modifikation av plast, som nån händig photoshopartist säkert kan klura ut hur man framställer.)

Vad funkade bättre i Xmltv-widgeten, bortsett från att man där kan hoppa framåt flera dagar i heldagsvyn förstås? Alltid intressant att veta

Jodå, TV10 existerar. Däremot är utbudet ganska brett, de sänder allt möjligt från sport till dokumentärer. Så man ska nog se den som en reklamkanal för Viasats betaltvlösning.

Kanalerna kommer ifrån tv.swedb.se - Hem så det är där ni får äska om TV10 där är jag rädd.

Bättre sent än aldig:

Jag har ett begränsat stöd för growl (begränsat pga att man manuellt måste installera terminalprogrammet growlnotify - något du verkar ha gjort). Har man growlnotify installerat så kommer den där rutan upp.

Klicka på programmets klockslag så ska du få du en påminnelse om det programmet strax innan det börjar (minns inte riktigt hur pass mycket innan). Notera att jag skrev "ska du få" - det där growlnotify skickar ibland inte iväg meddelandena fast man säger åt programmet att göra just det.

Därav orkade jag aldrig färdigställa funktionen, och således finns en hel del brister (den mest uppenbara är ju då att påminnelserna inte går att garantera, övriga är att man inte får nån feedback att man satt påminnelse på ett visst program, att påminnelserna försvinner om man startar om widgeten och att man måste sitta vid datorn för att ha nån nytta av dem).

Kanske ska förtydliga att version 20100213 är en frivillig uppdatering för Leopard och Snow Leopard enbart om du redan installerat version 20100207. Har du en tidigare version än 20100207 så bör du däremot uppdatera till senaste version oavsett vilket operativsystem du har på datorn.

Ny version ute, widgeten startar nu även i Tiger. Hittade även ett sätt att gå runt cachningsbuggen i Safari 4. Frivillig uppgradering för Leopard och Snow Leopard, nödvändig uppgradering för Tiger.

Läs mer här: EPG - den är inte dum den du: EPG version 20100213
Ladda ner direkt här: http://epgwidget.googlecode.com/files/EPG20100213.zip

Om du bara ska spela på tvn så kan du i princip köpa vilken som helst. Detta för att spelen till din Xbox är i hdupplösning, och att skala ner är jätteenkelt. Det är bara om du planerar se på mycket standardtv som du behöver lägga stora pengar, eftersom tvn då behöver skala upp.

De flesta spel klarar max 720p också (även om xboxen kan skala upp), så du har ingen nytta av att köpa en tv med full hd (ifall du kan välja icke full hd och full hd). Spara istället pengar genom att köpa en tv med 1366x768 i upplösning. (Inte säkert det går, kanske finns bara full hd.)

50Hz / 100Hz kvittar eftersom spelen kör i 60Hz.

Så köp du den billigaste och största tvn du kan hitta. När du kommer hem stänger du av alla "bildförbättrare" (läs bildförstörare) och ställer tvn på bildläge cinema/movie/film eller motsvarande. Ställ in Xboxen på 720p. Sen kommer du bli jättenöjd.

Första versionen för år 2010 ligger ute nu, hämta medan den är färsk

Nu med stöd för flera kanallistor (upp till 10 st).
Cool grej: Widgeten kan automatiskt byta kanallista baserat på var du befinner dig. Du kan exempelvis koppla en kanallista till ditt eget hem och ett till sommarstugan (där kanalutbudet kanske är annorlunda). Manuella byten av kanallistor är ett minne blott!
Funkar dock ej om du surfar via 3G (iaf inte om du har Tre, där påstås man jämt vara i Stockholm).

Att fråga efter din geografiska position kräver din tillåtelse. Standard är att widgeten ej är godkänd att göra detta. Vill du tillåta, godkänn på baksidan.

Har du Leopard eller Snow Leopard samt Safari 4 installerad behöver du logga in och logga ut efter att du uppdaterat widgeten (eller köra killall Dock i terminalen). Annars kanske widgeten inte uppdateras. (Bugg i Safari 4, fyran cachar lokala filer.)

Läs mer här: EPG - den är inte dum den du: EPG version 20100207
Ladda ner direkt här: http://epgwidget.googlecode.com/files/EPG20100207.zip

Ursprungligen av maxcarlgren:

Fast det verkar inte stämma, jag kör senaste SL-versionen på min Macbook och playknappen samt väljknapparna (F7, F8 och F9) funkar bra att styra Spotify med utan att jag gjort några som helst inställningar.

Har du kastat iTunes? Isf funkar knapparna som de ska. Har du iTunes kvar nånstans på hårddisken (inkl papperskorgen) så funkar inte Spotify (konkurrent!) eller nåt annat program som använder play/pause-knappen.

En annan sak Apple låst in är hårdvaruacceleration av video, det är det bara Quicktime (läs iTunes och Front Row) och Dvdspelaren som får använda. Inte Voddler (konkurrent!), Xbmc eller VLC.

Ytterligare en sak man låst ner i Snow Leopard är fjärrkontrollen, men där finns tack och lov tredjepartsdrivrutiner (Candleair) som låser upp den.

Så Apple rör sig definitivt i helt fel riktning. När jag köpte min första mac 2001 så var Apple öppna och gjorde en stor grej av att stödja standarder. Nu, i takt med att Steve får mer makt/storhetsvansinne får man anta, går de åt motsatt håll. Fortsätter de så här med nästa Mac OS så blir det en Linuxpc för mig nästa gång.