Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sisältää

sisältää

Medlem
  • Plats Ale
  • Registrerad 2003-12-02
  • Senast aktiv 2009-10-21
  • Antal inlägg 1567

Foruminlägg

De senaste inläggen sisältää har skrivit i forumet.

Jag gillade den dyraste bäst. Hm. Fast Eos är underbar också.

Oj, bra pris. Jag ska testa det. Tack.

Bra förslag men jag kan inte Cubase alls.. jag har det men fattar ingenting.

Ja, det börjar kanske bli dags nu. Jag har aldrig lyckats ta mig över tröskeln till DAW-världen men nu ska jag slutligen börja spela in en massa spår simultant och mixa dem i efterhand, så som jag har tänkt i flera år.

Jag har Cubase LE men det spelar bara in upp till 8 spår simultant och jag behöver kunna spela in minst 16. Jag har själv tittat på Reaper tidigare men fastnade inte, fast visst är det ett alternativ. Jag har plockat hem en demo av Tracktion (igen) och hoppas att polletten ska trilla ner denna gång.

I övrigt, vad finns det för några superenkel DAW idag? Jag vill kunna spela in, mixa och köra VST-effekter. Det är allt. Ju billigare desto bättre men det är inte det viktigaste.

Ursprungligen av makari:

Att med lite tweakande så kan man få vilken parametrisk eq som helst att låta som vilken annan som helst.

Det kan jag mycket väl tro på. Inte för att det spelar så stor roll för mig som slutanvändare men ändå.

Ja, han plockar bort X utan att blinka. Varför skulle jag bry mig om hur en plugg fungerar utan X när det är med X jag använder den?

I reklamen säger de ju att de redan revolutionerat musikmakande med sina pluggar, så.. i tanke på deras ganska tveksamma definition av "revolution" ska man kanske ta "reinvention" med en nypa salt.

Oh, den ska jag testa. Halvdan design men låter den bra så kan jag kanske stå ut..
Annars är jag ganska förtjust i Stillwell Vibe, som Skilling tipsade om. Den är hyfsat snygg och låter skönt samtidigt som den är lätt att jobba med.

Jag får känslan av att PSP inte är helt prisvärda. Jag har deras filterplugg Nitro som är okej men för 149$ så finns det verkligen bättre alternativ. Fyra bra EQ-pluggar för 2000 kronor låter ju schysst, i och för sig. Å andra sidan har jag lagt 2500 kronor för hela min pluggsamling (ett par syntar, ett par filter, ett reverb, en brusreducerare med mera) och då känns det helt absurt att lägga lika mycket till för en relativt simpel funktion. Jag menar att det måste ju finnas jättebra EQ-pluggar för kring 1000 kronor?

Just nu är jag i färd att köpa Fabfilters kompressor Pro-C. Den låter fantastiskt, är flexibel och visuell, dessutom har den ett snyggt och helt eget utseende (inte bara en virtuell plåtplatta med några rattar på). Bra på precis alla vis alltså och kostar ändå bara 1400 kronor (ett pris som ändå fått mig att tveka.. men nu har jag samlat rabatter och kan köpa den för 800 kronor, det är därför jag slår till). Det är sådant som göra att mina bang/buck-krav är ganska höga.

Jag tycker inte att ni ska känna kymighet över att låta folk bli medlemmar och betala medlemsavgifter. Folk betalar inte medlemsavgifter till forumet, de betalar till föreningen och föreningen finns ju..

Även om han har fel i sak så är det Björnström som har kontrollen och i hans senaste inlägg gav han uttryck för att föreningen inte är i position att ta över forumet ännu. Således bör vi nog göra det han kräver. Hade jag varit han hade jag också tvekat över att lämna över forumet till en förening med 7 medlemmar när det är tänkt att forumet ska lämnas över till "användarna".

Det är illa att Björnström inte är tillgänglig men även om han vore det så krävs ju medlemmar och en god ekonomi (enligt hans inlägg ovan). I väntan på att han behagar höra av sig är det väl lika bra att fixa med det som behöver fixas innan 99musik kan överlämnas till föreningen?

T-RackS går bort. Jag tog hem demoversionerna och de kraschar Buzz hela tiden. Synd.

steff: Jag förstår inte vad det står på sidan riktigt.. vad kostar en vanlig, plain VST?

Jag har testat Stillwell-pluggarna nu, för övrigt. Fungerar jättebra, lättanvända, låter skönt och är hyfsat snygga. Priset är ju helt okej också. Bra betyg alltså.

Över 1100 sålda, om jag fattar saken rätt. 2000 lär inte vara något problem. Då får man alltså sex pluggar plus några samplingspaket för 99$? Inte illa.