Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Nilexsson

Nilexsson

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2003-03-24
  • Senast aktiv 2012-04-13
  • Antal inlägg 74

Foruminlägg

De senaste inläggen Nilexsson har skrivit i forumet.

Hej, du verkar vara bevandrad. Jag har bara haft iPhones i mitt yrke, och utan problem. Men nu rullade jag över en iPhone4 låst till Telia. Jag vill låsa upp den, använda mitt kontantkort hos Comviq och bli "hardcore". Jag vet att jag kan leta i alla trådar... men jag tycker att de flesta säger emot de andra, så: Följande frågor/hjälp eftersöker jag;
1. Jag har en iphone 4 med ios5
2. Jag vill låsa upp den för kontantkort.
3. Jailbreak? - Har aldrig behövt göra det. Tills nu. Så; hur gör jag det enklast? Eller ska jag kasta den fina 4:an i sjön?
Och ursäkta mig, men jag finner ingen råd att läsa 427 olika trådar. Finns det inte ett enkelt recept? Om inte, ber jag om
ursäkt för mitt inlägg...

Mvh

//Niclas

Ursprungligen av Robo-X:

Se till att du har senaste version utav MacOS X 10.4.11 inklusive alla säkerhets uppdateringar!!!

Har du fortfarande samma problem så se till att datorn inte har några konstiga tecken i dator namnet. Det är bäst att du döper om datorn till dator eller annat enkelt. Installerar drivrutinerna igen och kollar att uppkopplingen fungerar. När det väl gör det kan du ändra dator namnet igen.

//Rob

Bra idé... tyckte jag. Men det jävliga är att programuppdateringen hittar ingen ny systemversion. Och när jag tog hem den från Apple så säger den att datorn inte uppfyller kraven...

...glömde att konkretisera problemet. USB-modemet fungerar såtillvida att det dyker upp på skrivbordet, men när L2N startar så letar den efter modemet, men meddelar efter en stund; "It was not possible to reach a device..."

Aloha... Försöker hjälpa en kolleag att installera Launch2net som följer med -i detta fall- telenor mobilt bredband tillsammans med modemet SonyEricsson MD400. Aktuellt macos: 10.4.10, 768 i RAM. Jag har testat att avinstallera L2N, omstart, installera om... med modemet i och ur... alla varianter. Jag har installerat det hemma på en PB G4 17"... utan problem -plug´n´play. Testat även på min jobbdator iMac med intel och leopard. Samma sak inget problem. Testat på en likadan PB G4 12". Funkar inte. Varför funkar det inte på de båda PB G4 12"? -Strange! Någon som har något tips?

Ursprungligen av Artrithr:

Det låter som ett problem med skrivardrivrutinen.

Prova att välja pappersformat etc under Page Setup istället för i InDesigns skrivutruta (se nedan). Sätt sedan pappersstorleken till "Defined by driver".

Hoppas detta hjälper dig.

-Det gjorde det! Man bugar och bockar ödmjukast!

Ursprungligen av Nilexsson:

Ett skruvat fel har uppstått: När jag väljer att skiva ut flera sidor på ett liggande format (båda A4 och A3) så kommer första sidan ut liggande, men resterande "stående"! Har jag aldrig varit med om eller hört talas om. Har något tips?

-Och tydligen ingen annan heller. Igår gjorde jag en "avinstallation" av ID från CS3s skiva och återinstallerade den. Men ändå fanns mina grundinställningar kvar. Hur gör man bäst en "clean" radering av programvaran, utan att behöva installera om hela CS3? Mycket tyder ju på att det är ID som "fuckat up"...

Ett skruvat fel har uppstått: När jag väljer att skiva ut flera sidor på ett liggande format (båda A4 och A3) så kommer första sidan ut liggande, men resterande "stående"! Har jag aldrig varit med om eller hört talas om. Har något tips?

Hej alla glada. Jag är inte glad. Har stött på följande problem;

Min gode vän bad mig felsöka varför han bara får kontakt med internet i c.a. 5 min
med sin MacMini och AirPort extreme. Det där fixar jag -tänkte jag- men när jag kom hem till honom började jag ana oråd. Hans "nätverk" gäller som följer;

1. Telia ADSL uppkoppling till en skum router/modem av modell ZyXeyl P600.
2. Från denna låda går en fast lina till hans stationära PC.
3. Hans dotters PC-laptop är trådlöst kopplad till denna.
4. En PC-polare till honom har sedan kopplat på en AP extreme till modemet. Och han har konfigurerat denna med Airport utility för PC.

Han har testat att skapa flera olika "nätverk" -typ "Hemma" via macen, och när jag försöker ansluta till dessa så säger macen att "Airport är på, men är inte anslutet till ett nätverk". När jag öppnar safari så kan den inte öppna någon adress, men när jag tvingar den (via nätverkskonfig eller vad det hette i safaris fönster) så är det förvalt "Ethernet", men när jag väljer Airport och nätverket "hemma" så går det att surfa... i 5 min, sedan kopplar den bort internet.

När jag öppnar "Airport utility/admin" i macen så hittar den ingen trådlös enhet. Men PC´en gör det.

Vad göra? Är det konfigurationen i PCen som är problemet?

Tackar på förhand,

Niclas

Ursprungligen av DaPhox:

jag fattar inte: är det fel på alla utom de nämnad serierna el. tvärtom?

Ja, lite klurigt är det men om jag uppfattar följande rätt så har de rättat till några fel i revision D och tydligen några till i WE8612 (revision E?)

"It calls the udpated product "revision D", which is indentifiable by product serial number.

* Serial numbers starting with W8611: revision D
* Serial numbers starting with W8610: revision C

Apple said that revision D MacBook Pros have many issues addressed and improvements made, including fixes to the above mentioned issues."

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=1584

Där ser man... kollade mitt S/N som -glädjande nog- började med W8611... och jag känner inte av några problem efter 4 dagars användande... förutom airporten, då (som jag nämnt tidigare).

Nilexsson

Hej, alla glada -eller olyckliga- ägare av en MPB. Jag är inte bara en ny användare av denna -eminenta- dator... jag är dessutom en fatal nybörjare av Airport Express. Där fick ni! Handen på hjärtat; jag har en MBP2 och då tänkte jag att jag skulle styra min musik från datorn (itunes) till stereon. Bra tanke, kanske, men det gick inte riktigt som jagt tänkt. Jag kopplar min nya "AirPort Express" till stereon -med ett oroväckande litet glapp till den "röde" och "vite" i stereon. Sedan kopplar jag allt -via guiden- i AirPort. Den hittar min station (det kommer en massa siffror) och min MBP signalerar full styrka. Min lilla larviga -AirPot Express- dosa vid stereon blinkar orange hela tiden, dock.

Så... är det någon som har ett tips (förrutom att ställa datorn 5 cm brevid airporten, vilket jag har provat) vad jag eller Apple gör för fel. Jag har ju läst om att folk har problem med AirPort men inte att någon INTE har fått det att funka.

Fastochförsig; följande gäller; jag hör -extremt lågt- att jag -via stereon- streamar musik. Så jag har ju en viss kontakt till stereon. Jag tycker även att de röda och vita kontakterna kanske glappar men hoppas och tror på en "standard", för det är väl så att AirPort skiter väl i om själva stereon är inkopplad!? Den vill väl bara ha kontakt med sin egen enhet, oavsett vilken den är!?

SÅ: kontenan är; 1) jag är dum i huvudet (eller mindre smart). 2) Jag har inte hajjat AirTunes vilket kan föranleda till punkt 1. 3) Jag har fått en defekt AirTunes 3) Jag har fått en defekt MBP.

Är det någon som vet en lösning på detta problem, kan ge ett tips... har varit i samma situation eller bara vill "tråka" en olycklig -trådlös- användare så är ni -alla- välkomna:

Med förhoppning om ett positivt ställningstagande

"Guldmusen>"

Ursprungligen av daniel_side:

Nilexsson: Jag har också beställt min från Inwarehouse. Säljaren jag pratade med sa att dom ev. väntar in ett gäng den 31/3 (på webben står det dock 7/4). Har du hört något mer angående när dom väntas komma?

Yes, sir! Jag fick min igår... har testkört den i en timme (ska hårdköra ikväll) och är nästan perverst nöjd... men som sagt; bara testad i en timme. Inget missljud, sjukt bra skärm och snabb som tusan.

Kollegorna går runt och gråter av avund. Jag rapporterar lite fler objektiva och förhoppningsvis glada kommentarer imorgon!

Nilexsson

Ursprungligen av CyberPet:

Nilexsson, varifrån har du beställt?

-Inwarehouse... inte jag personligen utan vår IT-avdelning. Jag hade nog valt Macoteket... de verkar få sina "burkar" tidigare!? Men vad vet jag...

Grattis! Själv väntar jag på min... Men jag har inte ens ett datum att längta efter; mitt besked från leverantören blev; "Du, det kan ta två dagar eller två månader". Trevligt. Jag menar; det borde ju gå att få fram ett preliminärt datum, eller? Sen, att det inte kan hållas är ju en annan sak. Om x antal datorer tillverkas per dag och x antal datorer skickas till svenska Apple och x antal till olika återförsäljare så borde väl någon veta NÄR detta ska ske. Preliminärt... eller?

Jag har stött på följande "probelm": Jag har en massa små kvadrater som jag färgsatt med en dekorfärg. Men jag har också ändrat opaciteten på flera rutor i olika procentsatser... dock är ingen tonad. I AICS så kunde jag byta färg på alla samtidigt med bibehållen opacitet. Men i nya versionen så fungerar det inte... alla rutor blir 100% -grymt irriterande. Det blir extremt tidskrävande att ändra varje ruta vid ett färgbyte.

Någon som har en idé på lösning?

Tackar på förhand.