Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sverker Åslund
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2003-03-04
  • Senast aktiv 2012-12-27
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen Sverker Åslund har skrivit i forumet.

Äh, jag levde lite "on the edge" och tog bort plist. Jag har aldrig någonsin haft problem med property lists förut. Men nu rullar det som det ska. Ska studera vad det kan ha varit för fel på den. Men nu är sökningen tillbaka som den ska, Safari visar 99mac och Facebook korrekt och jag kan ställa tillbaka Safari som standardwebbläsare. "Tjohoo!" på ren svenska. (Och tack, Per!)

Hej Per Stratocarius!

Jag provade på ett annat konto som jag skapade för ändamålet – så rent det kan bli, alltså. Och där funkade det som det skulle direkt. Vad kan jag göra då?

Jag hängde på låset för att uppgradera till Mountain Lion eftersom uppgraderingen till Lion hade gått fullkomligt smärtfritt, och detta inte var någon gigantisk uppgradering.

Detta skulle jag inte gjort, upptäckte jag snart. Trots att uppgraderingen till synes gick utan problem kom det första problemet när jag startade Safari igen. Källkoden laddar som vanligt, men innehållet visas inte – sidan är helt blank. Ibland kan man använda Läsare för att se innehållet.

Jag trodde ett tag att något tillägg kunde vara inkompatibelt med nya Safari, så jag inaktiverade dem tillfälligt, men ingenting blev bättre av det. Lösningen för att använda Safari överhuvudtaget är att använda Debug > Use Single-process Windows. Detta skulle väl kunna vara ok att använda, men ibland när jag startar Safari igen har den glömt valet med singelprocess, så jag måste välja det igen och starta om Safari.

Dessutom fungerar inte sökning på vissa sidor längre. Det är en sida som jag jobbar med nästan hela min arbetsdag där Kommando-F inte ger mig något sökfält (och Redigera > Sök > Sök... är följaktligen gråmarkerat), och utan det kan jag inte jobba. Jag har därför tillfälligt tvingats växla över till Chrome i jobbet, men det är inte en hållbar lösning eftersom Chrome också har beteenden som försvårar mitt arbete (om än inte lika mycket för tillfället).

Dessutom kan jag inte använda läslistan längre. Eller jo, jag kan lägga till saker till den, men jag kan inte öppna den genom att klicka på glasögonen.

Några sidor (inklusive Facebook och 99mac.se) har också slutat renderas rätt när man rullar på sidan.

Jag har naturligtvis googlat för att se om det är någon annan som har mitt Safari-problem, men jag verkar vara ensam i hela världen. Jag har försökt reparera skivbehörigheter, men allt är som det ska. Och nu har jag fullkomligt slut på idéer. Är det någon som kan bistå med någon knuff i hjälpande riktning?

Jag har MBP 17" (mitten 2010), 8 GB RAM, APPLE SSD TS128B, om det nu skulle vara till någon hjälp.

Banne mig - det verkar de göra. Tack som tusan!

Till andra som undrar - om jag inte skriver mer i den här tråden, så fungerar drivrutinerna Gabriel rekommenderade för mig framöver och det kanske kan vara värt att testa dem. (No news are good news.)

Har nu provat att installera med Tele2:s drivisar. Kan koppla upp, men den kan inte göra något vettigt. Sen hänger sig datorn. Och då har jag ändå formaterat hårddisken och installerat en helt fräsch upplaga av Leopard för att vara säker på att inget annat jag lagt in ställer till något.

Försökte få Tre att hjälpa mig genom att antingen låta mig betatesta drivisarna som ska komma i början av december, eller låta mig få betalningsfritt fram till att drivisarna släpps. För det står fortfarande på Tres webbplats att det fungerar med Mac. Inget om att Leopard inte fungerar.

Men det blev inget betatest, och de ville inte ge mig några pengar tillbaka. Kundservicechatten på Tre var minst sagt inkompetent. För den som vill roas eller förskräckas, rekommenderar jag en titt på avskriften på http://www.sverker.se/text/trechatt.txt

Ursprungligen av Esa:

hmm alltså snackar ni inte lite i nattmössan nu ? jag har i för sig TELE2 men det funkar på leopard! testa med deras drivrutiner på deras sida! det enda du behöver ändra sedan är att den skall kopplas till

data.tre.se

istället för det som står

Det ska jag prova så fort jag kommer hem till en riktig dator. Det fungerade verkligen inte med installationsprogrammet som Tre hade, men jag ska prova Tele2 istället. Tack för tipset.

/ S

Ursprungligen av Berggren:

Funkar 3's drivrutirnerna för USB-modemet i Leopard?

Jag har Telenors Turbo3G och i skrivande stund funkar de inte i Leopard, har blivit lovad nya drivrutiner i denna veckan (jag är tveksam till att de håller vad de lovar)

Jag har precis uppgraderat till den svarta katten och ... nej, 3:s drivrutiner fungerar inte i Leopard. Åtminstone inte via installeraren som inte verkar installera något förutom HuaweiApp. Jag ska se om det hjälper att flytta drivrutinerna från det gamla biblioteket. Får jag något att fungera hör jag av mig.

Jag har också pratat med 3:s kundtjänst och de vet inte när de kommer att få fram Leopardversioner.

Min mor har haft en Kiss DP-558 som hon varit helnöjd med, men som rasat ihop. Hon fick min, och den gick samma öde till mötes. Ball produkt, men inte helt stabil, tydligen.

Nu försöker jag få henne att ersätta den med någon Apple-lösning. Hon har ett nätverk, men hon vill inte ha datorn igång hela tiden. Jag har föreslagit ?TV och en Elgato/Miglia-inspelare till datorn, men det finns ändå en massa frågetecken:

Hur ska man göra det enkelt så att morsan (65 bast) kan titta direkt på sina inspelade program utan att behöva exportera dem för hand till Movies-mappen?

Att pausa i livesändning är väl bara att glömma om hon inte tittar på datorn istället för tv:n?

Finns det andra saker jag inte tänkt på när jag tänkt föreslå henne en Apple-lösning? Hon suktar ju efter en dvd-recorder, men det känns så 2003!

Det är säkert någon detalj jag glömt, men jag kompletterar gärna om ni frågar efter mer information.

Ursprungligen av Hagelin:

Tycker det är lite småkul att Mikamar i en och samma tråd

  • Konstaterar att samtliga IDG-tidningar bara återpublicerar rykten och nyheter från samma sajter många av oss redan läser. "Emellanåt" lägger de dock till egna slutsatser.

  • Förklarar att de ofta inte kan ange alla sina källor "för läsbarhetens skull".

  • Dissar systertidningen CS lite.

  • Idiotförklarar sina läsare.

Trist bashing. Skulle det inte vara bättre att vara lite snällare? Mikamar gjorde sitt bästa här i tråden för att hålla en saklig diskussion, men det hade han inte mycket för. Så ska det väl inte behöva vara? Man behöver inte hålla med någon för att vara trevligt mot denne.

Ursprungligen av bollman:

Haha! Finns faktiskt bättre chips än Walkers. Finns ett märke vars namn just nu undgår mig, som är handgjorda(!) Deras havssalt och vinäger-chips är "to die for".
Har väl en 4 små Walkers-påsar hemma, ska ta å dra till co-op och bunkra lite bärs också.

Nå, ett kriterium för att bli vald till vårat chips lär ju vara att det ska gå att få tag på någorlundna lätt i Sverige. Men nu tycker jag att vi bestämmer det. Så. Nu är det gjort.

Nu är det snart hem från jobbet, sätta sig framför någon av webbplatserna som berättar vad som händer och öppna en kall öl. Inget är som väntans tider!

Ursprungligen av Mattias Hedman:

Ahhhhh Salt&Vinegar köp hem en låda åt mig!
Finns det några bättre chips till öl? Näääää!

Salt & vinäger-chips, ale/bitter och en Mac - jag tycker nog inte det kan bli mycket bättre.

Kan vi inte i väntan på Keynote Speech ta och göra Walker's Salt & Vinegar till officiellt chips för 99mac? Kom igen - sämre beslut har fattats. Av sämre människor (eller åtminstone såna som kör irrdatorer).

Jag satte i mina in ear-hörlurar i min MacBook Pro idag, och upptäckte att ljudet kom från högtalarna istället. Jag trixade lite grann, startade om och nollställde parameterramminnet (läs: zappade pram), men ingenting hjälpte. Jag provade också med ett par andra lurar, men det var samma sak där.

Jag kopplade loss datorn från nätverket, strömmen och den externa skärmen och satte mig i ett telefonbås (på jobbet, alltså) för att ringa Apple Support. Men i båset så spelades musiken i hörlurarna och ingenting annat, så behovet av att ringa Apple var inte längre lika akut.

Är det någon annan som drabbats av detta? Vad beror det på? Hur ska jag göra för att detta inte ska hända igen?

Jag har letat länge efter en skärmsläckare med klocka som roterar åt "andra" hållet à la Apples armbandsur, men så gick min kompis häromdagen och lärde sig Quartz Composer. Några timmar senare hade han gjort skärmsläckaren jag var ute efter.

Så nu tänkte vi dela med oss. Den finns på http://hem.sverker.nu/~pobe/ och den ser precis ut som mitt armbandsur.

Det enda som irriterat honom är att det gick lite väl lätt - han behövde ju inte programmera någonting.

Du kan ställa in bland annat teckensnittet själv. På armbandsuret är det Apple Garamond, och det kan du ladda hem på http://www.dafont.com/download/?os=win&file=apple_garamond

/ Sverker

Ursprungligen av Niklas Brunberg:

Du har inte råkat ignorera den?

Öppna Programuppdatering igen, öppna menyn Programuppdatering och se om du kan välja alternativet Återställ ignorerade uppdateringar.

Nix, det hade jag inte. Men nu på morgonen fick jag erbjudande om att installera QuickTime 7.1.2 och SMC Firmware 1.1, och då fanns 10.4.7 där igen.

Nå, slutet gott, allting gott.

Jag får tydligen inte uppdatera till 10.4.7 hur som helst. Vet någon varför? (Jag har MBP 17".)