Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Samuel J

Samuel J

Medlem
  • Plats Växjö
  • Registrerad 2002-12-26
  • Senast aktiv 2021-11-10
  • Antal inlägg 250

Foruminlägg

De senaste inläggen Samuel J har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Zimmerman:

Att veckonummer existerar på många platser på planeten är det väl ingen som sagt - frågan är var man använder det med omfattning - var det är vardag. Det finns sprit i Saudi-Arabien också.
Alla som luffat runt (har själv luffat i 30 år) och levt i mååånga andra länder på denna planet vet att man inte kan kommunicera med veckonummer någon annanstans än i Sverige och kanske övriga nordiska länder (jag vet inte hur det är i våra broderländer men misstänker att dom kravlar i skiten också eftersom storebror Sverige gör det).

Om du nu skall gå in på synsättet att kalla länder för storebror, blir inte Tyskland automatiskt Sveriges storebror (eller storasyster med tanke på Angela Merkel) då?

Mina före detta danska kollegor hade nog funnit det ganska intressant att få veta att den veckonummerbaserade projektform som de arbetar med helt enkelt används för att de har Sverige som "storebror".

Med det resonemanget så borde ju Sverige bara använda sig av veckonummer för att det är vanligt och används i såväl stora organisationer som företag här i Tyskland.

Eller är det snarare så att ditt påstående om att man bara använder och kan göra sig förstådd med veckonummer just i Sverige är felaktigt och att det istället rör sig om, i alla fall, en begränsad europeisk företeelse.

Ursprungligen av Zimmerman:

Det används inte i hela VÄRLDEN - utom Sverige. Menar du att USA är hela världen? Säg det till europeer, ryssar, kineser, sydamerikaner och japaner...etc... Alltså; av 6 miljarder människor är det 9 miljoner som använder skiten. Även om hela Norden använde skiten så är det ju en fis i rymden. Veckonummer är äkta svensk iskall byråkratisk ful rationalism - ingenjörsdiktatur, myndighetspåfund.

Nu vet jag inte varifrån du har fått föreställningen om att det bara är Sverige som använder veckonummer. Kommer det månne av ett litet för stort fokus på USA som hela världen även från din sida.

Veckonummer används i flera europeiska länder och jag har själv upplevt det i Danmark Ugenummer och här i Tyskland där det heter Kalenderwoche eller just Wochennummer (skrivs ofta KW följt av aktuellt veckonummer).

Ursprungligen av Stefan Johansson:

Hörde på P1 idag att amerikaner allt oftare hälsar Happy Holidays istället för Merry Christmas - för att komma ifrån Jesus-temat.
Journalisten föreslog att en svensk version skulle vara God Helg istället för God Jul!

Jag tror inte så mycket på Gud/Jesus, men jag säger ändå... God Jul!

Ja det resonemanget funkar väldigt bra med de flesta språk där jul faktiskt betyder något som direkt har med kristendomen att göra.

Men ordet jul är fornnordiskt och har alltså funnits i svenskan långt innan vi blev kristna. Fredrik Lindström pratade om detta i senaste avsnittet av Världens modernaste land. Så jag förstår inte riktigt hur han tänker när han tycker att man borde byta ut ordet Jul.

Så God Jul till er alla

Ursprungligen av molaria:

Jag har tidigare i 10.3.9 ändrat . GlobalPreferences.plist och det har fungerat klockrent. Nu kör jag dock 10.4.7 på servern och då fungerar det inte lika bra.

Allt blir på svenska utom det numeriska formatet.

Någon mer som får det på detta vis?
Har även lagt in en helt svensk mall men med samma fenomen.

Ingen som har hittat en lösning på problemet än?

Ja hela iTunes 7 har en "Windowsgränssnitt-känsla" över sig. Och ikonen passar inte längre in bland de andra ikonerna. Extremt fult.

Den amerikanska var ju nere en stund i går utan någon synlig uppdatering.

Kanske är dags för de andra att få samma osynliga uppdatering

Beställde en iMac 17" den 26 augusti och enligt beställningsbekräftelsen skulle den skickas senast den 31 augusti. Men i torsdags fick jag istället det här:

"Efterfrågan på den produkt du beställde har varit högre än väntat.
Vi kommer att leverera så fort det bara är möjligt, men vi kommer tyvärr inte att
kunna hålla det beräknade datum för avsändning som vi gav dig tidigare.
Vi räknar nu med att kunna skicka iväg din beställning senast 15.09.2006."

Så kommer det inte en ny iMac den 12 så blir jag väldigt besviken

Ursprungligen av dayweed:

Kan säga, Kristoffer. I USA har folk haft dom ett tag, men inte här i Sverige vad jag vet om. Jag beställde min en vecka senare. Folk som har beställt 17"aren standard har tydligen fått sina tror jag.. Vet inte hur många det är, men det är nog ett fåtal.. Såg i och för sig nu att du skrev ett litet tag om iMacarna, men ändå

Jo men vi som var smarta och beställde från Tyskland har ju haft de ett tag

Ja då har jag också fått packa upp skönheten idag, helt underbar, snabb och tyst maskin...

Min kom idag också fick jag veta nu när jag kom hem. Men eftersom ingen var hemma när de försökte leverera den så får jag inte den för än i morgon. Jobbigt att vänta när man vet att man hade kunnat sitta vid den nu...

I alla fall hamnade priset inklusive fraktbolagets postförskottsavgift på 12476 kr.

Ursprungligen av flexable:

Tull tillkommer väl?

Nej det kallas EU http://www.99mac.se/forum/showthread.php?p=604755#post604755

Får hoppas min dyker upp snart... han på MacWorld som beställt hade fått sin nu.. eller rättare sagt betalat in pengarna (COD) till UPS så de skulle köra ut den till han. Han bodde dock i Finland, här i Sverige tror jag man får hämta ut den och betala på posten.

Ursprungligen av Kristofer:

Var det inte nån på Pc för alla som hette Mac?

Du tänker nog på Martin Appel

Ursprungligen av Milo:

Låter som en utmärkt idé. Vad tillkom vid ditt köp i Tyskland förutom frakt och postförskottsavgift? Moms? Vad kostade egentligen frakten?

Bifogar en bild på "kostnaden". Det som inte syns på bilden är att det också tillkommer en kostad för postförskott, som är 1% av totala priset.

Men nu börjar jag bli orolig att den inte har skickats än fast statusen är "Erledigt Geliefert". En på MacWorld har beställt en likadan fast för ca. 5 dagar sedan och haft samma status sedan dess. Men någon leveransbekräftelse via mejl har ingen av oss fått utan bara på hemsidan.

Men samtidigt så har de själva svarat på mina frågor när jag undrat om de verkligen haft i lager och om den kan skickas direkt. Ungefär fem dagar från beställningsdagen trodde de att det skulle ta att få hem den till Sverige. De har ju inte direkt dålig feedback på http://www.geizhals.net heller, och senast idag skrev någon där att man hade fått fått hem sin nya iMac...

Så jag hoppas verkligen den kommer snart, det har ju inte gått så många dagar så lite tålamod får man väl ha

Men för er som vill beställa och är lite tveksamma så kan ju ett tips vara att ringa detta nummer (Anrufer aus dem Ausland: +49 351 / 33 95 60) och höra vad de har att säga om iMacens lagerstatus och hur lång tid det tar att få den till Sverige.

Senast redigerat 2006-01-28 17:11

Om någon nu tänkt beställa där ifrån så glöm inte att ange rabattkoden som finns på http://www.geizhals.net/deutschland/?a=182792&t=alle&plz=&v=l

Då blir priset € 1289 istället för € 1309.

Ursprungligen av Erik Aderstedt:

Efter att ha kollat lite snabbt på sidan verkar det inte som om man kan göra de på de nya intel-maskinerna. Däremot erbjuder de BTO på äldre PPC-maskiner.

Lite frestad blir man ju allt; det är ju billigt och det står 'Sofort lieferbar'. Att man får tyskt tangentbord kan man ju leva med; då är det väl värre med reklamationer. Vad gör man om man har 5 döda pixlar mitt på skärmen och man som jag inte kan någon tyska?

Hmm. Har man döda pixlar på skärmen är det väl Apple man ska kontakta (eller?) och Apples garanti gäller över hela Europa så där ska det väl inte vara något problem att få prata med någon svensk.

Får man problem med leverans osv. och behöver kontakta företaget (CyberPort.de) så är det väl bara att försöka med engelska, de svarade i alla fall på mina mail med frågor som jag skrivit på engelska. Man kan också få hjälp av Konsument Europa om det skulle bli något problem.