Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kokosnöt

Kokosnöt

Medlem
  • Plats Östersund
  • Sysselsättning Jesper, Östersund.
  • Registrerad 2006-11-09
  • Senast aktiv 2019-04-05
  • Antal inlägg 51

Foruminlägg

De senaste inläggen Kokosnöt har skrivit i forumet.

Apples numeriska tangentbord samt Apple Magic Mouse. Båda i mycket gott skick och sparsamt använda.
Kartong finns till båda.
Billigast på prisjakt i paket: 2194 kr
Mitt pris: 1000 kr eller högstbjudande

Frakt enligt överenskommelse.

Mvh,
Jesper

Macbook pro såld. Mac minin finns kvar.

Hejsan,

Har som rubriken berättar en Macbook Pro 2016 och en Mac Mini mid 2011 att sälja.

Macbook Pro 2016:
i5 2 GHZ(turbo boost upp till 3.1 ghz)
16 GB minne
256 GB SSD
Spacegrey
Ej touchbar, har två TB3-portar. Följer med en Hyperdrive-adapter med en USB-C type 3, två USB3 och en HDMI.
Har i september 2018 bytt batteri och tangentbord som en del av Apples garantiprogram, har sedan dess gått 17 laddcyklar.

Är i mycket bra skick och ger ett väldigt bra intryck. De finns på blocket både billigare och dyrare men med tanke på skicket och nytt batteri och tangentbord önskar jag ett pris i den övre nivån. Originalkartong för både dator, mus och tangentbord följer med.

Pris: 9500 kr eller högstbjudande. Om du tycker priset är tokigt kan vi diskutera det.
Komplett med magic mouse och apple keyboard med numpad, 10000 kr eller högstbjudande.
Fullständig specifikation finns här: https://support.apple.com/kb/SP747?viewlocale...

Mac mini mid 2011:
i5 2.3 ghz
8gb minne
120 gb intel SSD
Är använd men i bra skick, har fungerat utmärkt som dator för att strömma material i 1080p, spela minecraft, youtube m.m.

Pris: 1500 kr
Pris med trackpad och tangentbord: 2000 kr

Så, 13" Macbook Pro med 16GB minne. En port går till skärm och den andra för laddning. Mus och tangentbord trådlöst. Bu eller bä för kontorsarbete? Hur har ni andra ställt er inför detta?

Hej allihopa,

Först och främst vill jag bara säga att jag i överlag är väldigt nöjd med min femma, men att det tråkigt nog verkar vara många som har problem med sina telefoner, där det främst handlar om byggkvalitet. Ber även om ursäkt för det groteskt långa inlägget.

Jag och flera av mina kompisar beställde iPhone 5 i samband med att den släpptes i slutet av 2012, och majoriteten av oss har nu efter cirka ett halvår behövt kontakta Apple för service. I mitt fall handlar det om att knapparna på telefonen slutat fungera, både volymknapparna och låsknappen har gett upp helt. Flera av mina kompisar har fått problem med damm bakom kameralinsen och en del av dem har fått problem med hemknappen. Inga stora saker i sig kanske, men en telefon för 6000 kr borde hålla betydligt högre kvalitet.

Jag tog kontakt med Apple för att höra om de har fått in fler med liknande problem, men de var rätt ointresserade av att besvara såna frågor. När jag däremot förklarade min historia som ni ser här nedan blev de lite mer intresserade, det var nämligen inte mycket som gick rätt vid min servicebegäran.

Först och främst beställer jag via Apples hemsida att få ett returpaket hemskickat, men det kommer istället med bud vilket ställde till det en del eftersom jag faktiskt jobbar dagtid. I kartongen jag får, som förövrigt är konstruerad för iPhone 4, får man med en instruktionsbok. I boken står det ett telefonnummer till UPS, som dessvärre är fel och inte går att komma fram på, men via UPS hemsida hittar jag rätt telefonnummer. När jag sen lirkat ned telefonen i kartongen och packat med lite extra emballage ringer jag till UPS för att boka upphämtning, och de börjar tjura för att jag inte har något kundnummer.

Efter många om och men går de med på att hämta paketet tack vare sändningsnumret som står på returblanketten. När killen från mitt lokala UPS-åkeri, "fixarn", dyker upp kommer han med pallift och tror att han ska hämta ett paket som väger 50 kg... När vi väl(med god hjälp av palliften) får in paketet i bilen får jag varken signera någon överlämning, något kvitto eller bekräftelse på att de tar emot paketet. Han gick dock med på att jag får ta en bild av hans arbetsorder samt att jag tidigare skrivit upp sändningsnumret från UPS för att kunna spåra paketet. Jag har alltid förknippat Apple med kvalitet och service, men efter det här så vet jag inte alls vad jag ska tycka.

Mina egentligen två frågor är alltså:
- När blev Apple så slapphänta med sina serviceåtaganden? Tidigare har jag tyckt att det har fungerat riktigt bra och smidigt, har skickat iväg en Macbook och en iPhone 3Gs förut utan problem.

- Är det någon fler som redan nu fått problem med sin telefon och varit i kontakt med Apple eller sin återförsäljare?

Mvh,
"Nöten"

Hej å hej,

Först och främst vill jag säga att jag är väldigt nöjd med nya sidan, helhetsintrycket är väldigt bra och färgerna är mycket härligare än innan. Jag har dock ett par högst personliga åsikter, huruvida andra tycker som mig låter jag vara osagt.

- Typsnittets storlek i forumdelen känns onödigt stort och gör att det blir väldigt svåröverskådligt.

- Skulle det vara möjligt att lägga till en kategori för "heta trådar" under varje forumkategori samt få möjlighet att både minimera/maximera den och forumtrådarna precis som man kan göra på huvudsidan? Typ såhär, med reservation för eventuella konstigheter, paint på windows lämnar en del att önska när det gäller klipp&klistra.

Mvh,
Nöten

Trots att Tommy presenterades som Ståhl i början av programmet var jag nästan helt säker på att det Soran Ismail som snackade, det tog en kvart innan jag accepterade att det inte var så. Lyssna på något youtubeklipp när han snackar för att höra likheterna i rösten.

Ska väl tillägga att jag lyssnar på era podcasts när jag går till jobbet, vilket tar ganska precis en timme. För mig är det perfekt med lite halvfaktabaseratmumbojumbo, speciellt med tanke på att klockan är kvart i sex när jag går hemifrån.

Jag har ingen lösning på ditt problem, ville dock dela med mig av mina sympatier då jag har exakt samma problem. Lägg dessutom till att jag vill kunna lyssna på musik samtidigt som jag spelar tvspel, så jag har kopplat in en optisk ljudkabel till minin som ska skicka ljud separerat från bildsignalen. Har skapat en hel del huvudbry.

Värt att känna till kring kostnaden för Swisch är att bankerna från början ville att BankID skulle kosta pengar, men efter påtryckningar från diverese parter(kunder, utvecklare) är det nu en tjänst som ingår i internetbanken. Jag skulle tro att Swisch går en liknande framtid till mötes.

Tjänsten i sig är oerhört smidig, har redan hunnit använda den tre gånger på den korta tid den funnits. Gillar att man lämnar ut mobilnumret och inte kontonumret.

Är det bara jag som missat, eller finns det ingen självutlösare? Har nyligen bytt till iPhone efter att kört Android i ett gäng år, så har inte hunnit med att lära mig alla funktioner fullt ut.

Tjena,

Mitt tips är att kolla vilken typ av anslutning Ownit har, om det är DHCP(dynamisk IP), fast IP, PPoE(användaruppgifter) eller liknande. När du vet vad Ownit ger till dig kan du sedan logga in på Airporten och konfigurera den på lämpligt sätt. Enligt deras hemsida är det fast IP, vilket betyder att du själv måste knappa in IP-uppgifterna i din airport. Du säger dock att det är via din förening, så det kan vara annorlunda för just din anslutning.

Ursprungligen av Joacim Melin:

Tack för bra tips! Ska se om den går att ansluta till volvostereon. Annars har jag hittat denna också som är väldigt lovande:

AUX Adapters för Volvoägare!

Kan intyga att ovanstående fungerar väldigt bra.

Apple har bekräftat att det är problem med WiFi på vissa iPad-modeller. Om det är ditt hemmanätverk, testa att ansluta till det manuellt genom att skriva in ditt SSID och lösenord. Fungerar det bättre?