Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jonkih

jonkih

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2006-07-04
  • Senast aktiv 2019-12-14
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen jonkih har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Uppsala
  • 2019-12-07 09:03
Ursprungligen av frazze:

För Bilder och Musik tillåter programmet att du har en alternativ sökväg för databasen. Så gjorde jag tidigt med musik innan musik-i-molnet erbjöds. Jag har dock kvar min musik på extern hårddisk. Liknande är väl möjligt med Bilder också har jag förstått.
Hur det är med andra applikationer vet jag inte, men i princip kan du ju dubbelklicka på dokumentet på den externa disken och applikationen startas på din interna disk. Hämtade filer får du väl hålla ett vakande öga på, antal jag... Lycka till!

Tack för svar! Jag ska titta mer på att använda alternativ sökväg. /J

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2019-12-04 22:41

Hej!
Jag har precis fått hem en ny MacBook Pro. Disken är på 128 gig. På förra burken var den 750 ...

Filer kunde jag ha på en extern hd, inga problem - tänkte jag. Men när det nu kommer till kritan är jag lite osäker på hur jag ska lägga upp det hela.

Jag förmodar att första steget är att använda flyttassistenten och då välja att lägga det mesta till den externa i stället för system-hd:n. Men hur fungerar det rent praktiskt sen?
Var har man hemkatalogen? Kvar på systemdisken? För man vill ju inte ha den externa hängande inkopplad hela tiden. Blir det då så att man får kopiera över manuellt till externa stup i kvarten?

Finns det nån bra migreringsstrategi samt workflow för en sån här uppsättning?

Jag jobbar mest med skrivande och bildhantering på datorn, utöver sedvanligt surfande etc.

/J

Senast redigerat 2019-12-05 19:13
  • Medlem
  • Uppsala
  • 2017-03-15 09:18
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Hämta via App Store - nej.

Synka via iTunes, om du har kvar den gamla versionen där - ja.

Ursprungligen av kenjon:

Och den gamla versionen från iTunes brukar hamna i Papperskorgen, om den inte är tömd...

Ah, jag förstår. Jag hittade inte någon gammal version där. Dock i papperskorgen! Den får jag dock inte in i itunes, som säger "kunde inte leta efter en uppdatering av operatörsinställningarna på ipad. Ett okänt fel uppstod (-50)" ...

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2017-03-12 08:44

Hej alla!
Jag har en Ipad mini 1 gen och kan med andra ord inte uppdatera till ios 10. Dock har jag tyvärr uppdaterat en av mina favoritappar till senaste versionen och den fungerar sedan dess riktigt dåligt ihop med mitt äldre ios.

Går det att "nedgradera" appen? Det vill säga få hem en äldre version via Appstore?

Mvh /J

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2016-07-08 13:16
Ursprungligen av Niklasinorr:

Har du mycket badbollande så KAN kabeln mellan hårddisk och dator vara dålig så den kan behöva bytas.

Jag har byggt om min 2011 genom att ta ur superdriven och monterat ett Optibay-kit. Sen flyttade jag min snurrande 750GB hårddisk dit och satte in en SSD i den vanliga hårddiskplatsen. Det är oftast en snabbare bus på den platsen än på Superdriveplatsen. Det finns enheter från 2011 när man hade samma fart på bägge men det är inte säkert, även om det står så i specen. I den vanliga hårddiskplatsen är det dock alltid full gas så därför sätter jag SSD:n där.

Ska du jobba med Photoshop och Lightroom så hade jag köpt en 250GB SSD istället, 128 fyller man ganska snabbt.

Vad det gäller systemet så hade jag börjat på ny kula, nyformaterad SSD, starta på CMD+R och installera ett flång nytt system plus nyinstallation av Photoshop och Lightroom. Kör du Adobe CC så är det plättlätt.

Aha, trodde det var samma bus på platserna och såg fram emot att inte behöva flytta den gamla Det blir inte knas av att ha gamla hdn i superdriven, hur är det med fläkten?
Jo jag kör Adobe cc!

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2016-07-08 09:52

Hej allihopa! Jag vet att det finns en del trådar som tangerar detta ämne, men inte riktigt alla de undringar som jag har
Jag har följande undringar, som jag spaltar upp för tydlighets skull:

1) Jag sätter in ssd:n i superdriveplatsen. Säkerhetskopierar min vanliga HD (750 GB). Sen vill jag ha osx på ssd:n och att den är startskiva - hur ordnar jag det? Går det att ladda ned direkt till ssd:n? Ska man ha något mer på ssd:n? Jag jobbar med Photoshop och lightroom utöver vanligt surfande och skrivande. Skaffar nog en ssd med 128 GB.
2) Hur går jag vidare - bör jag formatera min gamla HD innan jag lägger tillbaka mina gamla filer? Datorn är early 2011 och har hört att mekaniska diskar kan ge upp lite när som helst. Hjälper det att formatera den? Har genomlidit enorma badbollsproblem och annat senaste halvåret, därav denna manöver.
3) Eller är det bättre att klona den disk jag har nu? Hur fördelar jag osx och program och personliga filer efter det?
4) Något jag glömt? Andra tips?

Ursäkta om jag verkar lite snurrig, men har inte gjort sådana här operationer förut utan bara skaffat en ny Mac så fort den gamla blivit seg. Men sådan är inte ekonomin nu för tiden ...

Med vänlig hälsning, /J

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2006-07-07 14:22

Jag ber om ursäkt om denna tråd lever farligt nära FAQ-gränsen. Men jag har letat och letat, läst och läst, och inte riktigt fått kläm på mitt problem. Ska försöka att ställa frågan så precist jag kan! Men som alla förstått av rubriken är jag inte nätverksmogulen nummer ett
Please bear with me!

Hemma hos oss har vi:
1 stationär PC (Windows XP, home edition)
1 bärbar Powerbook G4 (OS X 10.2.8)
1 D-Link 604 router, ej trådlös
Internet via Bredbandsbolaget (bredbandsuttag)

Vi har pluggat in allt och kan surfa och så. Men, nu vill vi få till ett litet hemmanätverk så att vi kan byta filer och dylikt. Möjligen dela skrivare, men inget annat spektakulärt.

Vad behövs göras på de bägge datorerna?
Jag har aktiverat windowsdelning i systeminställningar och lagt upp ett användarkonto för min sambo. Men mer än så har jag inte gjort. Sambon är inte hemma för tillfället så jag har inte "gett mig på" hennes dator.
Hur går vi tillväga steg för steg på de olika burkarna för att få dem att bli kompisar?

/Panikslagen newbie

1