Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mr.Gold

Mr.Gold

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Trött, brunbränd, lite fet om magen med biffiga biceps och enorma vader. Har familj, min son=sötaste och gosigaste lilla killen på jorden. Jag arbetar som frilansande illustratör och min relation till Mac=Kärlek!
  • Registrerad 2006-07-03
  • Senast aktiv 2011-12-09
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen Mr.Gold har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-09-09 17:10

Så det är ingen som har märkt av de problem med 3G:n som det var innan med de tidigare versionen av iOS4? Seghet, oanvändbarhet mm?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-05-16 16:07

... jag har problem med att uppdatera min Airport Express Firmware till 7.4.1. Jag kommer så långt som att Airport Utility söker efter uppdateringar för det men den står bara och "tuggar" och ja, jag har den senaste versionen av Airport Utility.

Så jag sökte lite på detta problem och har stött på mängder av forumsinlägg på andra websiter utöver den här om just denna uppdatering och det verkar som att en uppsjö av människor har fått enorma problem efter att ha laddat ned och installerat uppdateringen.

Jag antar att det måste finnas många som inte har detta och jag undrar först och främst varför, när jag nu har allt som behövs för att uppdateringen ska kunna installeras, det inte händer något när jag försöker ladda ned/installera denna firmware.

Det andra jag undrar över är om det verkligen är nödvändigt för mig att göra just detta. Jag har ingen Time Capsule eller liknande och det verkar vara mest åt det hållet som det skulle vara bra för men om det uppstår sådana problem för andra efter uppdateringen, är det då värt att installera uppdateringen?

Vore tacksam för all input jag kan få om det här

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-02-01 02:11

Allvarligt, 51 visningar av tråden men ingen har märkt samma problem? Och nu är det inte bara scrollningen som är ett problem utan även tracking speed som krånglar. Jag måste hela tiden ställa om dessa inställningar så att de inte är satta på lägsta effekt. Är det verkligen ingen annan som har detta problem?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-01-19 09:22

Tog bort och återinstallerade WinXP, problemet löst men nu funkar inte Airport i Mac OS X istället. Kan inte sätta på Airporten, inget händer.

Och nu funkar det plötsligt. Tack för hjälpen i alla fall

Senast redigerat 2009-01-19 12:26
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-01-18 16:37

Ja, det har funkat hittils så jag fattar inte vad som har hänt, nätet helt enkelt vägrar infinna sig av någon anledning

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-01-18 14:50

Min trådlösa uppkoppling funkar fint i Mac OS X, inga problem alls men när jag använder min BootCamp- installation av Windows så hittas inga nätverk alls. Jag har startat om både modem och Airport Express men det funkar ändå inte. Nån annan som har stött på samma problem?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-01-08 12:58

Har fått ett litet problem här: enda sedan den nya lilla pref panen för trackpaden dök upp så har min trackpads scollning varit mysko. Den envisas med att sätta scrollningen i lägsta läget. Ibland tar det en stund eller till och med håller sig i inställt läge tills jag stänger ihop min MBP. När jag sedan öppnar den igen så har trackpaden ställt om sig igen. Någon annan som har samma problem? Detta är evinnerligt irriterande eftersom jag hela tiden måste ställa om min trackpad så att jag kan scrolla utan att slita ut mina fingrar.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-11-27 09:28

Nix, hade ingen aning om dessa Gift- cards, tackar för tipset, ska kika lite närmare på detta och se om det funkar. Märkligt annars att denna tjänst ej finns tillgänglig för oss här.

Tackar för all info^^

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-11-25 12:41

Jag ställer frågan här för Apple's egna website är hopplös när man vill hitta saker. Den ser fin ut och deras produkter är grymma men när det gäller webbande så suger de margarinpaket i kilovis. Jag är med andra ord trött på att försöka utröna vad det nu än kan vara från deras website.

Till frågan:

Är det någon som vet om/när iTunes kommer att införa köp av TV- avsnitt i Sverige?

Det finns i USA men man kan bara köpa via den sidan om man har ett amerikanskt kreditkort. Detta är rätt så irriterande med tanke på att filmbolag med flera vill stoppa nedladdandet men istället verkar de snarare främja för det genom att stänga ned eller utesluta stora grupper av människor från att kunna köpa filmer/tv-shows.

Någon som läst/sett/hört något om planer på detta?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-09-18 20:53

Hmm... jag vet inte riktigt men jag tror nog att jag är rätt nöjd med min nya fina MacBook Pro. Allt flyter på finfint, helt utan smärta och jämmer. iTunes har aldrig bråkat med mig utöver eventuella dubletter av mina mp3or till och från och den senaste versionen funkar perfekt. Varför man ska hålla på och trixa fram och tillbaka med gamla versus nya versioner av ett program är för mig lite smått obegripligt. Visst, vissa saker fanns i de gamla versionerna som inte finns idag men å andra sidan så funkar det ju på det viset med de nya med. Nedgradering verkar lite onödigt i mina ögon. Såvida det nya inte funkar vill säga.

Saker och ting förändras och upgraderas och det MacOS vi har idag är enormt fint och bra, jag har inte haft något problem över huvud taget med det. När det gäller den innovativa delen så tycker jag nog att de fortfarande håller ett jättesteg i försprång gentemot konkurenterna som enbart apar efter tycks det som. Vet dock ej så mycket om Linux så där kanske det ser lite annorlunda ut. På det stora hela, gammal PC- användare som jag är, så är jag enormt nöjd med Apples produkter. Visst finns det utrymme för förbättring men de få problem som jag själv har erfarit med mina Macar har varit i jämförelse patetiskt milda gentemot alla de löjligt jävliga problem som en PC kan komma upp med.

Priser: ja de har alltid varit dyra eller åtminstone väldigt länge, det är ingen nyhet. Det är inte kul och jag betalade med hjärtat i halsgropen när jag införskansade denna lilla skönhet jag nu har i mitt knä och skriver detta inlägg med men det försvann så snart jag fick hem den. Jag har inte ångrat mitt inköp en enda gång och jag slås fortfarande med häpnad då och då över hur förbaskat bra allt bara flyter på och hur smarta så väldigt många funktioner är. Visst skiljer sig Leopard från tidigare versioner men så vadå? Om man inte tog några steg framåt så skulle man ju aldrig komma nån vart eller hur?

Angående bakåtkompabilitet så kan jag mycket väl förstå att Apple vill att man ska röra sig framåt tillsammans med dem i deras utveckling, annars skulle de inte kunna ta de där stegen och komma vidare.

Ja, Apple bryr sig om pengar. De är ett företag, de gör sånt. Alla företag som vill stå på fötter gör det. Att man någonsin har haft en annan uppfattning verkar tämligen lite naivt. Ja, de har länge försett oss med nya visioner och idéer men gå inte och tro att det har förekommit någon form av ideell verksamhet vid någon punkt i deras historia bara för att vara lite sjysst mot människor som inte står ut med Microsoft och deras vansinnigheter. Apple vill tjäna pengar precis som alla andra företag fast skillnaden är att de ger oss klass och kvalité för dem. Om ni nu är av en motsatt åsikt så föreslår jag att ni tar och testar Windows på en PC under några år så kan ni ju ta och jämföra de två med varandra. Kanske ni skulle se lite annorlunda på Apple och deras nuvarande produkter efter det. Ja, även Apple begår misstag, de är människor, precis vi. Ja, även en Mac med MacOS X kan krångla, det finns inga felfria maskiner. Och ja, saker och ting rör sig som sagt framåt, det är bara att hänga på eller så stannar man kvar där man redan känner sig komfortabel och nöjer sig med det. Annars finns ju andra alternativ men de är kanske inte att föredra.

Angående bearbetningsmöjligheter med ett OS så är det en minoritet som sitter och joxar runt med sin kopia av givet OS. Majoriteten använder datorn till att kolla mail, surfa runt lite och dylikt liksom de flesta bilägare faktiskt bara är intresserade av att ha en bil som funkar utan att de ska behöva krusa fordonet innan de sätter sig vid ratten och försöker få bilen att rulla iväg. De vill bara att den ska fungera utan krångel samt utan att behöva sitta inne med en massa tekniska detaljer om hur injektionsmotorn fungerar eller liknande bara för att bilen ska funka som den ska. Gasa, köra, svänga då och då, det är vad den ska klara av. Samma sak med en dator vare sig det är en PC eller Mac, den ska fungera och det är detta Apple fokuserar på. Om de lämnar ett öppet OS så ökar ju risken att något går snett när den gemene användaren nyttjar det, titta bara på hur Microsoft har sitt upplägg med sina PC- maskiner. Släng fel grej och hela ditt OS sabbas och det är lättare än vad man tror.

Som sagt, Apple ( icke felfria och pengahungriga precis som alla andra företag ) är dyra, de rör sig framåt. Det uppstår problem ibland, precis som för alla andra inom branschen när de gör det. Ja, gamla saker kan vara bra men de stannar inte för alltid, inget någonsin gör det inom något område. Om man inte längre kan ta till sig de nya trenderna/sakerna som poppar upp då och då så tycker jag nog att det mer låter som att man har tappat lite av sin anpassningsförmåga. Framöver kommer det ännu fler nyheter vilket kommer att få även Leopard att kännas förlegat och vissa funktioner kommer att ersättas med nya vare sig man vill det eller inte. Men som sagt, om man är nöjd med det man har så låter man saker och ting vara som de är.

Ursäkta för ett löjligt långt inlägg.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-09-14 13:28

Vete sjutton vilken som är min favorit faktiskt, alla är rätt tjusiga tycker jag nog. Vad som däremot var rätt kul att se efter releasen av den första iMacen var hur mycket designen påverkade allting annat runtomkring som t. ex. häftapparater, hålslag, miniräknare, tvålburkar m.m. Plötsligt ville alla göra en iMac- version av sina produkter^^

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-07-26 15:57

Var kan man få tag i sådan eller alternativt en liknande sladd som passar till iBook? Har letat runt men kan inte hitta det nånstans. Apple har inget stöd för iBook kvar i sitt sortiment verkar det som.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-07-12 20:45

Ah ännu mer. Jo tack, jag vet, jag var inne på deras website strax efter mitt första inlägg och då såg jag det. När jag ställde frågan så hade jag varit inne på deras website som sagt igår eller i förrgår och då fanns det ingen info om priser eller dylikt, bara att den skulle dyka upp inom kort. Så när jag såg denna post så tänkte jag att ni här kanske hade nån info om priser etc eftersom jag själv inte hade sett något när jag sist kollade för bara nån dag sedan eller två. Så ursäkta denna uppenbart korkade fråga ställd av mig och tack för de icke nedlåtande kommentarer jag fick i respons.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-07-12 12:26
Ursprungligen av Laleh:

Telia.se?

Tack. Jag var inne på Telia.se igår eller förrgår men jag kunde inte se någon prislista då. Har varit borta på semester i ett par veckor och har ej kunna följa vad som har hänt här omkring så jag hade ingen aning om vad som gällde. Inte så uppenbart med telia.se då, speciellt med tanke på hur röriga de kan vara ibland.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-07-12 11:47

Vad ligger priset på iPhone med abonnemang här i Sverige?