Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mickep76

mickep76

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-06-29
  • Senast aktiv 2011-05-16
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen mickep76 har skrivit i forumet.

1

Om du hackar din iPhone så kan du använda den som modem.

Det är inte helt enkelt vad jag förstått hittar de inte någon bugg att utnyttja så måste de knäcka det krypterade cert. som skyddar firmware och det är inte helt enkelt.

Alla spel som använder Cider fungerar dåligt i min erfarenhet. Undviker alla dessa emulerade spel de är dåligt portade och prestandan suger på dem.

Troligen kommer de den 9:e Sep. då det ryktas att lev. informerats om brist på bla. skärmar inför eventet den 9:e.

Mac Pro 2x2.66 GHz Quad Core

4 x Western Digital (WD500AAKS) 500 GB, RAID 0

Write: 288 MB/s
Read: 292 MB/s

Men detta program saknar 2 saker som är mist lika viktiga som sekventiell access. Slumpmässig access och latency. Har man Apple's RAID kort så bör detta klart förbättra prestanda på båda dessa men inte direkt med sekventiell access då RAID kortet har en stor cache.

Hej

Sony har ett par på G i aluminium som verkar lovande.

Sony SRSZX1 2.0 PC speakers launch

Du kan installera mkvtoolnix vilket är kommando rads program för att hantera Matroska. Det följer med Macports du behöver också Xcode. Programet som du skall använda heter mkvextract.

Det finns API för att utveckla spel på Mac samma samma som under Linux d.v.s. OpenGL. Det är inte tekniska hinder som stoppar spel utan snarare att Mac har runt 3-4% av marknaden d.v.s. för lite marknad för att de större spelbolagen skall bry sig.

De spel som är portade med Cider kunde de ju skippat helt då prestandan blir lidande samt stabiliteten i spelen.

Men snart kommer Starcraft II det skall ju iaf. komma till Mac, alltid något ljust på horizonten.

Öppna en Terminal och kör nedanstående, så kommer du slippa problemet.

# pmset disksleep 0

Har samma problem troligen är det relaterat till drivrutinen eller firmware. Vad jag sett verkar det inte finnas ngn lösning som fungerar på nätet, förutom att köpa ett externt kort.

Kan enkelt fixas med Gaffa Tejp

Vill man bara spela upp sina dyrt förvärvade Filmer och TV serier så går detta enkelt att importera i iTunes med Handbrake. Samt börjar de sälja TV avsnitt via iTunes i Sverige så kan man börja se TV serier lagligt som inte annars finns tillgängliga i Sverige lagligt.

Ni bör inte köpa Vista Basic då den inte innehåller Aero det nya 3D interfacet. Den mest prisvärda är Home Premium OEM jag rek. att köpa 32 bitars då man senare kan beställa en 64 bitars disk till självkostnads pris från Miscrosoft. 64 bitars versionen saknar mycket drivrutiner samt att det saknas program som kör 64 bitar d.v.s. att köra 32 bitars program under 64 bitar är en nackdel performance mässigt.

Mvh
Michael P

1