Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon22276

anon22276

Medlem
  • Registrerad 2006-05-19
  • Senast aktiv 2015-11-02
  • Antal inlägg 298

Foruminlägg

De senaste inläggen anon22276 har skrivit i forumet.

Min trackpad på min (2.16) MBP har blivit väldigt sliten. Ytan i mitten är blankslipad och känns tunn jämfört med området runtomkring. Den fungerar ok men reagerar sämre på beröring än då den var ny.

Har ett par frågor!

- Hur går jag tillväga för att byta den? Kollade på ifixit men det fanns inga guider.
- Var kan jag köpa en ny?
- Vad kostar en ny?

Antar att du har rätt! LED-skärm är det ju på min oxo iofs. Nåväl. Får se hur jag gör! Är ju fasligt nöjd med datorn idag men det hade varit trevligt att koppla in den gamla som mediastation och på så sätt komma runt s-video-begränsningen. (Dagen jag köper bättre projektor nyttjar jag gärna HDMI etc.)

Ursprungligen av ahmedmo:

Så kan det vara, dags att gå vidare! Men det är ju lite tråkigt att disketterna försvann!

Det tråkiga är ju att Apple väljer när man ska gå vidare!

Jag hade faktiskt ingen aning om att inte s-video stödjs av nya unibody. Har en projektor som jag använder väldigt ofta som jag dragit s-videokabel till och likaså en gammal lcd-tv i arbetsrummet. Skulle bli dyrt att uppgradera till en unibody från min MBP 2.2! Min lista på plus att behålla den gamla modellen växer!

+ Härligt matt skärm
+ Skönare tangentbord
+ Knapp istället för sviktande pekplatta
+ Stödjer s-video och komposit

Är en snart nyutexad student (civilingenjör och civilekonom) som tänkte kolla efter jobb i dessa något sura tider. Har alltid varit sugen på Apple, men det verkar stört omöjligt att få kontakt med någon HR-människa. Tittar jag på lediga jobb-sidan så finns det tre gamla utställda jobb (från förra året) och ingen vidare information var jag kan vända mig. Googlade Apple Aktiebolag och hittade ett nummer ingen svarar på. Vill inte Apple anställa folk? Jag ger snart upp!

Vet inte om det är rätt forumsdel men jag testar! Om någon har information så skulle jag uppskatta om ni delade med er av den O:-)

EDIT: Pratar Apple i Sverige nu alltså! (Kan bli aktuellt att söka mig till t.ex. London)

Jag har sökt runt på forumet men inte hittat en tråd som matchar min förfrågan. Även om ett par gamla trådar dyker upp. Osäker på om det är rätt forum också! Nåväl, nog med brasklappar!

Användningsområde: Hobbymässig fotoredigering (superperfekt färgkalibrering är väl jättetrevligt men inte helt nödvändigt) samt generell datoranvändning inklusive mycket kalkylbladshantering och textredigering (vore trevligt om två word-sidor fick plats bredvid varandra i läsbar storlek!)

Pris: Ungefär 6000 ink-moms.
Storlek: Helst widescreen runt 24" (kan tänka mig mindre om det verkligen påverkar prestandan och priset)
Upplösning: Minst 1920x200 (eller vad är det som gäller?
Kompatibilitet: Skall fungera bra med min Macbook Pro
Pixelpolicy: Vill minnas att detta var en stor grej för mig för flera år sedan då jag använde stationära datorer. Ser helst att tillverkaren har någon form av garanti för döda pixlar. Vill inte köpa en skärm för 6000kr och ha två icke-fungerande pixlar i mitten på den.
Inköpsställe: Finns den att köpa på Dustin.se skulle jag bli överlycklig. (Har företagskonto där.)

Sen gäller ju allt annat, bra svärta/kontrast och helst möjlighet att kunna färgkalibrera någorlunda. Vilken skärm / panel är det som gäller?

Tacksam för om någon tar sig an mitt lilla problem! :">

Testade Things idag. Jag gillade det. Dock verkar det inte stödja en funktion jag eftersöker -- att kunna länka filer, bilder till händelser och "ToDo's". Skriv Rapport X, klar 15 februari och så en liten smidig länk till dokumentet eller en bild där jag lagt en sceeenshot på vad den skall innehålla, ni förstår säkert.

Har någon av programmen som diskuteras i tråden denna funktion? :">

drcosmos: G10 värdelös? Ixus 860 är bättre? Vet inte hur jag ska tolka ditt inlägg. Med de referenserna - hur bra är då 40D egentligen

Samuel K: Tror du är inne på rätt spår. Perioden fram till Juni kommer väl att ses som en "test-period" för andra att hålla i rodret. Han kanske får en visionär och strategisk roll framöver men det dagliga, operationella, ansvaret kanske lämpas över på någon annan. Det är ju inte värt att riskera sin yttersta hälsa för ett redan väldigt lyckat företag

Olav Rust: Absolut. Det ligger något i det du säger, men jag tror inte på att han kommer att trilla av pinnen imorgon. Var går gränsen för hur "sjuk" en person får vara innan det måste bli officiellt?

Sälja sina Apple-aktier mao? (Om man nu har några!) Läser också "game over" mellan raderna...

Sist min HDD klickade så kraschade den efter ett tag. Säkerhetskopiera det du har på disken för säkerhets skull!

Har själv kollat på de modeller du nämner. Det slutade med att jag inte köpte någon.

Canon G10 - Grym kamera, men som point and shoot är den lite "komplicerad" (inte på det sättet, men ni förstår vad jag menar ska den komma till sin rätt ska man köra manuellt!). Vidare tycker jag den är för stor för att kallas kompaktkamera. Huset på en D40 är inte mycket större... I övrigt är den grymt byggd och jag önskar att jag hade behovet av en!
Nikon P6000 - Till formatet den perfekta kameran. Känns oerhört välbyggd och gedigen. Greppet är grymt och kontrollerna i det närmaste perfekta! Tyvärr lämnar bilderna lite mer att önska. Den tar helt klart godkända bilder på ISO 200-400, men 800 och över är inte att tänka på! Tycker dock blixten är helt ok jmf med många andra kameror.

Lumix LX3 - Den helt klart vassaste kameran rent prestandamässigt. Tyvärr känns den oerhört plastig och jag gillar inte alls kontrollerna. Den där lilla spaken är omedgörlig! Vidare är det en av de långsammaste kamerorna jag någonsin använt. Autofokuset är helt hemskt.

Annars, utöver dessa, finns två kameror jag skulle kunna tänka mig (lite billigare):
Canon Ixus 870 IS - Grym byggkvalitet, helt ok brusprestanda.

Fuji F100fd - Plastig känsla (men det hade även min Fuji F31fd som jag älskade över allt annat), men bilderna blir väldigt bra! Absolut jämförbar bildkvalitet i form av brusprestanda (kanske inte exakt lika bra som LX3 eller G10) med ovanstående modeller.

För dig gäller enbart BRUSPRESTANDA. Du måste kunna skjuta på MINST ISO 800 under förhållandena du nämner ovan. LX3 tycker jag faller bort p.g.a. den sega autofokusen (någon får gärna argumentera emot mig)... Kvar finns... ja du får göra matten.

Thomas: Varför skulle en 1000D vara ett bättre alternativ än instegsmodellerna för t.ex. Nikon eller Sony? Skulle nämligen själv ranka 1000D som den "sämsta" av dessa Frågar mest av nyfikenhet! Orkar inte med en sidodiskussion!

För att bidra till HDR-diskussionen ovan: Många gånger (om det inte är väldigt många stopps skillnad på mörkaste/ljusaste delarna i bilden) går det alldeles utmärkt att lyfta ut 3 olika exponeringar från en RAW-bild. -2, 0, +2 t.ex. (om den klarar en så kraftig över-/underexponering). Testa vettja! Blir ju t.ex. genast möjligt att göra en HDR-bild av objekt som inte står still - en hund t.ex. som någon nämnde

Oj, vill bara ge lite creds till Johan som tog sig tid att skriva ett så uttömmande svar!

Goflorp: Well, det ger dig ju ett incitament att rensa ut bilder du inte tycker blev bra Blir ju ett ohanterbart antal annars!?