Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders Bengtsson
  • Plats Eskilstuna
  • Registrerad 2002-09-10
  • Senast aktiv 2012-06-12
  • Antal inlägg 43

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders Bengtsson har skrivit i forumet.

Hej!
Jag har problem med att ringa med facetime till mina vänners iphones från min imac (i5, Lion) trots att vi båda är på wifi-nät.

Från min mac till min iphone på "hemmanätet" kan vi båda använda facetime och har både bild och ljud.
Från min iphone till min kompis iphone är det inte heller något problem men försöker jag i sekunden efteråt ringa honom från datorn får jag meddelandet .. inte tillgänglig för facetime. I båda fallen ringer jag från samma wifi-nät.

Jag har läst att det kan vara problem med facetime om man sitter bakom en brandvägg och att specifika portar då måste öppnas. Fast är det en trolig lösning när iphonen funkar att ringa facetime med på samma wifi-nät?

Tacksam för hjälp!

Hej!
Min kalkylator kan inte hantera några omräkningar alls. Däremot fungerar fortfarande widgeten omvandlaren. Den är senast uppdaterad idag.

(Jag kör Leopard på en imac G5)
MVH
Anders Bengtsson

Hej!
kolla på bilder istället för händelser längst upp till vänster.
Markera nu de bilder som du vill ha i en händelse. Under menyn händelser går det här att skapa en händelse. Som du ser så finns det också ett alternativ som heter Lägg till flaggade bilder i markerad händelse. Det alternativet är nedsläckt i visningsläge bilder.

Gör så här:
1. I bilder: flagga upp de bilder som du vill flytta till en annan händelse
2. Gå till händelser och markera den händelse du vill flytta bilderna till.
3. I menyn händelser välj Lägg till flaggade bilder i markerad händelse

MVH
Anders

Hej!
Ett sätt kan vara att först dela upp händelsen (i varje fall i Ilife-08). Markera de bilder som du vill flytta och klicka på knappen Dela upp. Nu bildas en ny händelse. Dra den händelsen till den händelse där du vill ha bilderna och släpp den på denna händelse.

MVH
Anders Bengtsson

Hej!
När man sparar ett pages dokument kan man välja att spara en kopia i ett äldre format. Hoppas att detta fungerar även för pages nio.

Se bild hur det ser ut i pages-08

Hej!
Version 4.0 (157) om jag kollat på rätt ställe

MVH
Anders

Hej!
Jag har en Canon Pixma IP 4200 och där kan jag skriva ut i "svartvitt" när en färg är slut, genom att välja grayscale printing. Se skärmdump.

Hoppas att det funkar på din skrivare!

MVH
Anders

Hej!
Kan detta hjälpa dig vidare?
=IF(E2<10;"Kritiskt";IF(E2>20;"Över";"Godkänt"))

MVH
Anders

Hej!
Under meny innehåll välj anpassa verktygsfältet. Kan du dra in standarutseendet med adressfältet därifrån?

MVH
Anders

Hej!
Du kanske redan har kollat under menyn innehåll. Där kan man välja att gömma/visa verktygsfältet. I min version gör detta att adress och sök försvinner eller visas.

MVH
Anders

Hej!
Vet inte om 4:an skiljer sig från föregående versioner men då har det bara varit att dra önskad övergång ner till önskad placering mellan två klipp på tidslinjen.

Det funkade också att högerklicka när man stod mellan två klipp och välja add transition. Då fick man den förvalda övergången.

MVH
Anders

Hej!
Jag hade samma problem men laddade hem Quicktime igen och installerade om och sedan fungerade det hela igen. Kör samma versioner.

MVH
Anders

Hej!
Jag har några filmer gjorda i Final Cut Express vilka är indelade i kapitel och sparade som quicktime-filmer. När jag tittar på dessa så syns numera alltid namnet på kapitlet högst upp mot vit bakgrund. Går detta att få bort?

Jag har nyss uppgraderat till Tiger 10.4.11 och Quicktime 7.3.

Med vänlig hälsning
Anders

Hej!
På jobbet har vi Adobe Reader 7.0 och om jag har förstått rätt är det den senaste versionen.

MVH
Anders

Hej!
Jag har gjort ett dokument i Pages -06 där jag har lagt på skugga på ett antal objekt. Exporterar mitt dokument som pdf och allt ser bra ut i förhandsvisning. På jobbets PC i Acrobate Reader har dock skuggorna försvunnit.

Hur fungerar det vid export i Pages -08?

MVH
Anders