Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
drcosmos

drcosmos

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2006-05-02
  • Senast aktiv 2014-03-30
  • Antal inlägg 63

Foruminlägg

De senaste inläggen drcosmos har skrivit i forumet.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Fick min och den hade Samsungdisk. Har dock läst några real life tester där det är mycket svårt-tänk omöjligt-att märka skillnad.

Men jag är såklart nöjd att jag fick den som jag ville ha ändå!

Men det har gått lite troll i det. Det snackas även om skärmarna (Samsung vs LG), men det verkar mest vara obefogad ryktesspridning...

Nu är de flesta av mina program inne, så nu skall det bli kul att gosa lite med den...

Har du hunnit testa den lite? Funderar på om den har värmeproblem/högt fläktljud.

Väntar på en 13" I7 256Gb, beställdes den 20/7 en timme efter lanseringen. Skickades den 22/7, anlände till Amsterdam den 25/7. Enligt Apple är den på väg till slutlig ort, trackingnummer uppdateras snart (info ej uppdaterad på en vecka). Beräknad leverans 4 aug. Hittade lite info på:
Expeditors International of Washington, Inc. | Book-Ship-Track > exp.o
Igår blev den upplockad av någon leveransfirma men inget verkar hända, pratade med Apple som sa att den var kvar i Amsterdam. Kan ha att göra med mitt gift card som dock verkar ha anlänt samtidigt som datorn till Amsterdam. Får hoppas på ett "riktigt" trackingnummer snart...

Ursprungligen av konny_mange:

Någon som vet var man kan köpa SSD till macbook air eller vet vad det är för format på SSDn (2,5 tums osv)?
Anledning till frågan är för att det går att byta SSD (1 skruv) och jag är intresserad av att veta vad man kallar SSDn i MBA

Tidigare fanns ett rykte att Toshiba skulle släppa sin Blade X-Gale SSD för konsumenter, nu verkar det bara vara OWC som säljer SSD enheter till konsumenter.

SSD for MacBook Air 2010 or 2011 - OWC Mercury Pro Aura Express Sandforce Driven

Ursprungligen av ;:

Tack, hittade rätt nu!
Innan var allt dock sorterat på ett väldigt bra sätt ex köpa iphone etc, som enkelt guidade en rätt, nu blir det istället att lägga tid på att bläddra igenom mycket mer eller hoppas på sökfunktionen. Kan behöva lite mer tid dock för att lära mig att hitta rätt

Ursprungligen av ;:

Tycker det blev väldigt svårnavigerat, allt ligger i en enda stor tråd. Tidigare fanns ju alla kategorier tydligt upplagt, hur hittar jag till t ex iphone/Jailbreak? Har gått in under iphone i forumdelen men alla inlägg ligger bara sida efter sida.

Beställde en vit 32 gb vit iPhone från Phone house den 21 augusti från Telia. Trots att det står 3-5 dagars leverans på Telias iPhone Blog händer inget. Ingen vet något, varken Phonehouse eller Telia. Verkar kunna gå att förbättra kommunikationen oerhört från alla försäljare. Förstår inte varför Phonehouse ej kan kontakta Telia om de själva säger att tillgången är bra på vita iPhone. Som det ser ut nu så verkar Telia själva hålla på telefonerna.

Har själv en Macbook Pro 2.16 C2D där jag haft en Hitachi 200Gb 7200 disk som gick riktigt bra, störde mig inte alls på vibrationerna eller ljudet. Bytte sedan till en Western Digital BEVT 500 Gb som blev rejält slöare att starta upp datorn med, även vad gäller program. Bytte sedan till en Seagate 7200.4 5000Gb som inte känns lika rapp som Hitachi disken jag först hade men lite snabbare än WD disken. Dock vibrerar Seagate disken med ett otrevligt ljud liknande kylskåp. Funderar om jag skall sätta in WD disken igen...
Har också känt på den nya Unibody Macbook Pron med 7200 disk, den vibrerade rätt bra. Jag är inte känslig men gillade inte den alls. I min gamla dator har jag skruvat isär den och försökt justera gummifästena och det blev lite bättre men är inte bra än. Har kört i ca 4 veckor men tvekar fortfarande om jag inte skall byta tillbaka.
Har testat videoredigering på WD 5400 disken och Seagate disken och det gick bra på båda.

Har spelat in i 1920x1080 som kameran har stöd för, importerat med Apple intermediate på min Macbook Pro. När jag kör upp materialet i helskärm ser det bra ut på datorn vilken har 1440x900. H.264 filen har jag kört både på min tv som stödjer 1360x768 och min Macbook Pro. Ser likvärdigt ut på LCD TVn och Macbook pron. Kanske kameran har problem med motljus. Ville bara veta om H.264 var det bästa sättet att exportera på för mest optimal kvalitet. Har även testat köra ut via "snabbexport" till HD 720p och det såg likvärdigt ut, inte så mycket sämre. Tog enormt lång tid dock. Progresivt, interlace har jag inte haft något problem med, testade runt och fick det att fungera bra.

Vad jag inte lyckats med är att få ut bra kvalitet vid export av redigeringen. I Imovie ser det bra ut men vissa färger i motljus samt skärpan i filmen försämras när jag exporterar ut till H.264, 1920x1080 i bästa kvalitet och multipass. Finns det något sätt att få ut liknande kvalitet på filmen som man ser den i Imovie? Har även provat HD i snabbexportinställningen, ser nästan lika bra ut som när jag provade H.264 med bästa inställning. Använde Apple Intermediate.

Fick samma felkod igår i finder, testade popcorn och toast också med felmeddelanden. Skruvade isär min macbook pro och blåste rent i brännaren efter att ha tagit löst den med en gummiblåsa för kameror. Nu fungerar brännaren bra. Antar att en rengöringsskiva hade fungerat också. Provade innan med att uppdatera firmware men de hjälpte ej. Kass kvalitet på brännarn kanske, eller damm på lasern? Är en Matshita UJ-857D i en 2,5 år gammal Macbook Pro.

Har en Canon HF11 som spelar in i AVCHD, går väldigt bra att redigera på min Macbook Pro 2.16 C2D från november 2006. Var också osäker på om den skulle räcka till men det går alldeles bra att redigera. Det som tar tid är när man exporterar via "share" i iMovie samt om man gör en DVD i iDVD.

Enligt användare på Macrumors.com blir minnet 256mb om man stoppar in mer RAM i datorn.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=661197

Hittade även en guide på Ifixit.com som visar isärplockning

http://www.ifixit.com/Guide/First-Look/Mac-Mini-A1283/659/1

Funderar på HDMI kabel, bör väl fungera med min Sony KDL-40D3000 tv i rätt upplösning hoppas jag. Några tips om jag vill köra bild via HDMI och ljud? Såg att man måste ha en separat kabel för ljud men undrar om detta går att ställa in via TVn.

tycker det är ganska intressant att användare börjar installera Mac OSX på netbook datorer, borde vara ett ganska stort tecken på att en produkt saknas hos Apple. Steve Jobs hävdade väl att man skulle avvakta och se hur netbook marknaden utvecklades, att den inte var tillräckligt stor? http://www.thestandard.com/news/2008/10/16/steve-jobs-netbooks-are-nascent-market-apple-will-wait-and-see

Som jag ser det saknas det en mindre dator kring 10" må vara netbook eller mindre bärbar. Tror det finns rätt många intresserade av en dator som är mindre än Macbook Air. Har själv en Macbook Pro som jag tycker är alldeles för stor och otymplig att släpa på när man reser, Apple verkar tycka att Macbook Air räcker till för de flesta. Visst är den lätt men den tar upp mycket plats om man sitter exempelvis på ett flygplan. Sen att den bara har 1 usb port tycker jag är väl snålt. I dagsläget finns ingen produkt således som intresserar mig från Apple. Borde väl komma någon slags reaktion om Apple ser att det dels säljs många netbook datorer samt att folk även börjar fulinstallera OSX. Kan ju hoppas iallafall.

Ursprungligen av Thomas Weigle:

Att ens göra jämförelsen kompaktkamera vs systemkamera är meningslöst så länge sensorerna är så små som de är. Skärpedjupet blir uppåt 8 ggr större vid samma bländare och allt är därmed i fokus och då får du lätt en 2D-känsla. Och små sensorer innebär små pixlar vilket innebär mer brus.

Det är liksom omöjligt att komma ifrån, precis som det är omöjligt att få plats med en systemkamera i bröstfickan...

Trots allt tycker jag att pressa in för mycket megapixlar på en liten sensor ändå är avgörande i slutändan, G10 med 14.7 megapixlar är kanske inte det bästa exemplet på detta. Marknadsföringsperspektiv gynnar inte mer brusoptimerade mindre kameror. Omöjligt anser jag inte det vara om man jämför med Panasonic LX3 eller Leican. Dock har G10 bättre zoom. Håller med om att det inte går att jämföra systemkameror med en annan sensorstorlek men det handlar ändå om vad man optimerar i slutändan vad gäller kompaktkameror.

Ursprungligen av misthv:

drcosmos: G10 värdelös? Ixus 860 är bättre? Vet inte hur jag ska tolka ditt inlägg. Med de referenserna - hur bra är då 40D egentligen

G10 är naturligtvis bättre än Ixus 860 men brusmässigt långt ifrån 40D. Vad jag menade var att jag innan tyckte att Ixusen var hyfsad tills jag började med systemkamera. Nu ser bara bilderna 2D och platta ut i jämförelse. Vad gäller brusnivån borde kameratillverkarna sluta med megapixelhysterin och lägga mer krut på brus vid högre ISO.
G10 är en kompetent kamera i dagsljus och bättre miljöer, ganska skönt att ha med på resor exempelvis och slippa släpa med systemkameran. Var lite otydlig i mitt förra inlägg, håller med.