Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sugplopp

sugplopp

Medlem
  • Plats Eskilstuna
  • Registrerad 2002-06-26
  • Senast aktiv 2015-07-03
  • Antal inlägg 907

Foruminlägg

De senaste inläggen sugplopp har skrivit i forumet.

Ursprungligen av lee77:

testat hittade terminal. det står 65535 allow ip from any to any. va kan de vara för fel då?

Då är väl inte det problemet i alla fall. Har du "satt på" mediedelning i ditt PS3? Inställningar / nätverksinställningar / mediaserveranslutning (förlåt om frågan är dum, men ibland är felet så nära att man inte ser det).

Ursprungligen av lee77:

lee77 skrev:
Hej har problem med ps3 mediaserver. installerat på min mac med mac os x. mediaserver hittar ps3 men ps3 hittar inte mediaserver. någon vet göra?

har en gammal pc med windows pro. där funkade det direkt.
Jag hade också problem när jag först testade PMS. Mitt problem var att jag hade parallells installerat och den skapade ett subnät som PMS i sin tur försökte använda. När jag avaktiverade Parallells nät under nätverksinställningarna så fungerade det fint

kan nog vara mitt problem men hur hittar parallells nät i nätverksinställningar? och hur installerar man av program i mac osx?

Har du testat det jag skrev ovan?

För att avinstallera ett program i OSX behöver du in princip bara slänga det i papperskorgen. Vill du ha ett mer ingående borttagande (inställningsfiler, etc.) använder du dig av appzapper eller liknande.

En lösning för de med problem att streama till PS3?

Jag upptäckte att min macbook (ja, osx) skapar regler för brandväggen fast jag har den inaktiverad och att dessa regler blockerade nullrivers medialink.

Efter en del sökning hittade jag dels ett sätt att se vilka portar som blockerats och ett sätt för att häva det hela.

1. Lista låsta portar; Öppna terminalen och skriv "sudo ipfw list" utan citationstecken. Terminalen frågar efter ditt lösenord och visar upp regler mot att du gör det. Med en inaktiverad brandvägg borde det vara rent och svaret "65535 allow ip from any to any" verkar vara det man vill ha.

2. Öppna låsta portar; Öppna terminalen och skriv "sudo ipfw flush" utan citationstecken. Terminalen frågar efter ditt lösenord och tar bort regler mot att du gör det. Denna åtgärd torde vara onödig om du fått svaret "5535 allow ip from any to any".

Själv har jag gjort ett litet applescript som gör just detta, men via en annan princip. Syftet med scriptet är att när jag skall streama till ps3 så kör jag scriptet och vet att det är fritt fram. Jo tydligen skapas vissa regler om i min maskin fast jag har brandväggen inaktiverad.

För att skapa scriptet öppnar du "Skriptredigeraren" och skriver in <do shell script "sudo ipfw flush" user name "ditt användarnamn" password "ditt lösenord" with administrator privileges> utan hakarna och sparar som program. Där har du en lättanvänd liten applikation som automatiskt "flushar" din brandvägg via shell script.

Enjoy.

Ursprungligen av Prehn:

Kanske dum fråga, men du har väl sökt efter mediaenheter i PS3:an, hittar inte alltid automatiskt.

Nä, den var inte dum. Kul att du frågade, jag fick fart på det i dag. Via airport-verktyg. Manuell inställning / avancerat / portkoppling / + (lägga till ny koppling). Jag hade redan innan låst ip-nummer till mac-adresser både i macbooken och ps3:an. Macbooken har alltså 10.0.1.199. Öppnade portar enligt nedan. Döpte "regeln" till medialink. Simsalabim så funkad det. Perfekt!

Ursprungligen av roky:

Kör medialink för att streama över till PS3:an vilket funkar hur smidigt som helst.
Dock så skulle jag vilja få löst problemet med undertexter (.srt) till mina filmer.
Har testat att "bränna in" dem genom att exportera dem från Quick time pro vilket fungerar men tar en evighet. Finns det något snabbare och smidigare alternativ?

ffmpeg kanske? FFmpeg

Själv har jag problem att få medialink att lira öht. Kopplar in ps3 trådat till min timecapsule, trådlöst från MBn, krypterat wpa2. Visst, tc kör inte upnp, men jag ser ps3:an under devices i medialinks inställningar så det känns som det borde funka. Någon som har en idé?

Eller så skiter ni i det. Ni vet ju vad ni har och att det är bättre. Eller?

http://www.adiumx.com

Som donkel nämner - en klient som stöder de flesta protokoll, går att tweaka uiet på rejält. Gratis.

GO!

AirTrafficControl (lite mer lull-lull än vanliga airportgrejen)
Omvandlaren
hitta.se
tvinfo.se

håller med dig, Vaiden, om att det är lite hungrigt, men jag använder faktiskt widgetarna.

Oj, moraliskt dilemma.

Min pappa råkade ut för något liknande för ett antal år sen. En NAD 3240 PE (gammal transistorförstärkare) brummade till och dog. Han kontaktade säljaren som ville ha in stärkaren. Säljaren kunde inte fixa utan skickade vidare. Farsan lackade ur efter en tids väntan, ringde och gnällde. Säljaren skickade en ny. Efter ett tag kom den lagade tillbaka. Farsan log illasinnat...

Själv har jag inte råkat ut för ofrivillig givmildhet från apple, men de får gärna skicka ett paket med ups åt mig också.

Nä hittills har det inte rykt om min maskin - men jag har inte brännt några coasters ännu och det känns på något vis viktigare.

Har en iMac G5. Ingen isight.

Disco stöder flera brännarhastigheter, inte bara max. Jag använder det och är nöjd.

jag brukar alltid rekomendera qpict http://www.qpict.com - i princip samma funktioner som iview men mycket billigare och svenskt.

häpp

Hos mig funkar disco klockrent. Har brännt flera dvd-r inte en enda coaster. Me like.

Den har väl utgått för ett bra tag sedan? Det är väl airport extreme som gäller nu?

http://www.apple.com/se/airportextreme/

Jag har inte haft problem med en enda uppdatering sedan osx 10.0. Dagens sanning. Då har jag kört powermac G3 300, iMac G3 dv se 700, eMac 700 (?), iBook G4 14" 933 och nu en iMag g5 1.8.

De gånger det trasslat för mig med macos är när jag ställt till det själv genom att rota för djupt och, hrrrmm, kastat saker...