Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cable_guy6

cable_guy6

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-10-27
  • Senast aktiv 2011-06-24
  • Antal inlägg 312

Foruminlägg

De senaste inläggen cable_guy6 har skrivit i forumet.

Samma problem. jobbigt att det kommer upp 3 frågor samtidigt på mobilen när man vill skicka en fil till mobilen.

Konstigt att jag är den enda som råkar ut för krascher hela tiden. Oftast händer det att Safari hänger sig när man råkar öppna för många sidor samtidigt men det händer även att enstaka sidor med flash drar ner programmet. Jag har också erfarenheter av att Safari är segt den första halvminuten när man precis har startat det (även om jag tog bort top sites som startsida) och om man skriver in en adress direkt så tar det lång tid att ladda. Visserligen har jag en gammal Macbook men med 2 GB RAM skiljer den sig inte mycket från de nya böckerna. Safari 4 var extremt buggigt i beta-fasen och trots de tuffa nya funktionerna fick ajg gå tillbaka till 3:an ett tag. Det blev bättre när den skarpa versionen kom och vid uppgradering till Snow Leopard men Safari är i mitt tycke alldeles för buggig för att kunna användas dagligen.

Efter 2 krascher på en kvart gav jag i morse upp hoppet om Safari och valde Chrome istället. Jag har tidigare funderat på att byta till Firefox (på grund av Safaris instabilitet) men alla Mozillas program tar längre tid än photoshop att ladda i Mac OS X.

Det ska väl tilläggas att jag älskar Safaris funktion för att söka i och bläddra igenom sin historik, mm. men om de inte fixar resten så får jag hitta något annat.

Fortfarande en väldigt buggig webbläsare som hänger sig och kraschar titt som tätt.

Nu får det vara nog, jag byter till Chrome och kommer inte tillbaka förrän de har fixat Safari.

Det batteriet går väl att skruva upp med en torx-nyckel? Om du hittar någon guide på nätet om hur man gör (så du inte råkar förstöra det helt) så kan du skruva upp och kolla så att cellerna ser fina ut. Jag skulle inte oroa mig alls då det inte var någon kraftig smäll, alla batterier kan gå sönder när som helst och jag har sovit brevid en potentiell handgranat i 4 år nu.

Får ingen ny och jag tänker inte ge Apple mer pengar.

Jag skulle kunna försöka mig på att laga den men det finns en risk att det inte funkar.
Occasional Ramblings from Denver: MagSafe Repair
En annan lösning är att köpa från alternativa ställen.
DealExtreme: $37.99 Replacement 85W Power Supply AC Adapter for Apple A1172/A1184/MacBook 13" + More

Är det någon som vet om man kan få tag på endast en ny kontakt som man kan löda fast någonstans?

Strömsladden till min Macbook har korvat sig inne i gummit redan från börjar när jag fick den för lite mer än tre år sen men nu har den bestämt sig för att spricka och börja kortsluta sig själv. Jag vet att Apple byter ut laddare som drabbas av detta problemet men är det någon idé att prata med dem när datorn är mer än tre år gammal?

Webbkameran på min MacBook har börjat göra alla bilder mörka och med en gul-brun ton. Jag har inte använt kameran så ofta men när jag kollar på gamla bilder som jag har tagit i photo booth så ser jag att färgerna var bättre förr. Problemet finns både i OS X och Windows. Går det att manuellt ställa in inställningarna för kameran på något sätt?

Vad läskigt, jag kunde också reproducera detta genom att skapa en ny användare och slå på visning av alla användare på inloggningsskärmen. Den temporära lösningen för att komma runt problemet är att stänga av visning av alla användare eller att aktivera filevault. Om man försöker slinka in som en användare som har filevault aktiverat skickas man tillbaka till inloggningsskärmen.

Rapportera till Apple, det har jag gjort.
Apple - Feedback

Jag har råkat ut för en bugg i Finder som tydligen fler har upplevt.
Snow Leopard Filevault Finder Bug - Mac - Apple - Whirlpool Broadband Forums

Det är så att jag inte kan "backa" tillbaka till min hemkatalog utan när jag gör det så hoppar den och jag hamnar i mappen jag var i före hemkatalogen, eller (om hemkatalogen var allra först) så blir back-knappen bara inaktiv. Jag kan inte heller välja hemkatalogen om jag högerklickar/command-klickar i fönstrets titel (se bifogad bild).

Är det någon som har en lösning på detta?

Jag rensade upp i min hemkatalog som är krypterad med filevault för att göra en backup på den. Från början var där 7 GB men efter rensning av diverse onödiga cache-filer kom jag ner i 4,3 GB. Jag loggade ut mig själv och lät den frigöra oanvänt utrymme innan jag loggade in som en annan användare och kopierade hela paketet till en extern hårddisk. När jag hade gjort det såg jag att paketet var hela 6,3 GB stort. Först trodde jag att den inte hade frigjort allt utrymme så jag loggade in och ut ett par gånger för att den skulle få rensa upp, men det hjälpte inte.

Nu rapporterar både Grand Perspective och du -g att min hemkatalog innehåller 4,3 GB medan imagefilen (katalogen) är på 6,3 GB. Går det att tvinga systemet att rensa upp i filerna eller är filerna korrupta på något sätt?

Ursprungligen av ledin:

Jodå det kan man, bara att dra fliken till ett annat fönster

Om man inte har någon flik utan bara en sida i ett nytt fönster då? (förutsatt att man valt att dölja flikarna när man bara har en sida öppen)

Jag upptäckte en annan jobbig "nyhet". Det går inte längre att mittenklicka på bilder som är länkar för att öppna den länkade sidan i nytt fönster. Det händer ju ingenting när jag mittenklickar på en bildlänk!

Ursprungligen av Leftrustle:

Gillar inte att de flyttat ned tabbarna, men gillar än mindre att de tagit bort den lilla triangeln till höger på tabbarna där man drog dem. Det var tydligt och enkelt, istället för att klicka varsom i tabbarna och hålla nere tills den följer med.

Precis. Nu verkar man inte kunna ta ett stort fult nytt fönster och dra in det som en tabb i ett annat fönster.

Tur att man inte kör apple-server. Det verkar ju livsfarligt om det tar sån tid att täppa till hålen.

Om du öppnar ett finderförster genom att dubbelklicka på enheten så kommer det stängas när du matar ut enheten. Om du öppnar ett fönster och sen navigerar till enheten kommer det att hoppa till en annan enhet (vanligvis Computer) när du matar ut enheten.

Är du säker på att du har satt de rättigheterna rekursivt i hela mappen eller bara på den översta mappen?