Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
E-Sim fighter

E-Sim fighter

Medlem
  • Namn Emil Bendroth
  • Registrerad 2018-03-24
  • Senast aktiv 2019-10-14
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen E-Sim fighter har skrivit i forumet.

Följdfråga: vilken operatör är bäst av Tele2 och Telenor? Har Telia och haft 3 tidigare...

Som jag skrivit i tidigare tråd så kom Telenor ut med sälja AW med e-sim lösning. Tele2 hade Aw3 med cellular ute på sin hemsida (beställbar från 2019-01-08). Tror det stämmer. Även om ”misstag” så satsar jag 100 kronor på de kommer ut med PM före nyår om detta. Ngn som bettar emot?

Senast redigerat 2019-08-13 21:41
Ursprungligen av Ljung:

Jag också. Telenor är en teleoperatör. De tjänar pengar på abonnemang, inte på klockor och telefoner. Självklart kan man köpa en klocka någon annanstans och ett eSIM hos Telenor som komplement till sitt vanliga abonnemang där.

Så är det. De vill ju binda dig till dem med köpa klockan (och använda fullt ut) så måste du även byta till deras abonnemang för telefonen. Vet inte om de vill locka med att hjälpa nya användare med para klockan till Telefonen när den kommit i butik. Många (inte här dock) har forfarande inte koll och blir sura när de köper klockan så funkar det inte fullt ut.

Ursprungligen av Sperious:

Men vaddå förköp? Klockan finns att köpa överallt sedan länge och e-sim är inte en fysisk produkt så där borde dom kunna leverera hur många som helst från start. Menar dom förköp om man vill köpa klockan just av Telenor? Verkar ändå märkligt varför man skulle ställa sig i eventuell kö hos Telenor när den går att klicka hem idag på andra ställen?

Du måste ha abonnemang för det ska funka..och Telenor erbjuder såklart sitt abonnemang till ”sin” klocka. Dessutom måste din mobil även ha Telenor som abonnemang. Det är inte bara en vanlig klocka...

Tror det är ett misstag att visa det. Dock kommer nog Telenor ut med meddelande 30 nov. Samtidigt tror jag Tele2 kommer ut och/eller de väntar ngn vecka till...

Ursprungligen av BlackSmp:

Nu börjar det röra sig. Då väntar jag på Telia.

Fast jag har sökt på såväl Apple som Watch på tele2s hemsida utan att hitta nögot

Ursprungligen av CekariYH:

Ok, har mailat dom om det (Buy Me a Pie)

alert! Tele2 erbjuder på sin hemsida..2019-01-08 aw3 gps + cellular!

Ursprungligen av BlackSmp:

Fast om E-sim finns globalt så har det, de facto, redan slagit igenom. Du beskriver villkoren för att en "laggard" ska hoppa på det.

Men samtidigt så tycker jag att du blandar ihop två olika saker - i bägge fallen...

Om jag har ett aktiverat e-sim så fungerar det redan i dag globalt - du kan använda det överallt där du kan använda ditt fysiska SIM-kort.

Däremot så krävs givetvis stöd från en lokal nätverksoperatör om du vill byta till ett lokalt nätverk - vilket är rätt ointressant för oss EU-medborgare så länge som vi reser inom EU.

Personligen så har jag bara intresse av e-sim för klockan. För mitt dagliga telefonanvändande har jag inget behov eftersom det är så sällan att jag reser utanför EU/Europa.

Ungefär på samma sätt som att alla banker i Sverige behöver inte stödja Apple Pay för att jag ska kunna använda det. Det krävs "bara" att handlarna stödjer kontaktlösa betalningar vilket alla snart gör - därför att de stora aktörerna Visa/MC vill det. Jag har redan två bankkort som stöjder Apple Pay och kan använda det nästan överallt.

När det gäller tekniken så skulle jag gärna vilja förstå hur man implementerar ett e-sim i ett nätverk. Det vore intressant men jag har inte sett någon populärvetenskaplig beskrivning av det.

Betamax? Tacka vet jag Video2000.

Jag undrar om du inte vill kunna köra klockan fristående i hela Europa? Om du åker till Italien skulle du behöva växla till Vodafone även på mobilen för kunna vara helt fri med klockan. Det är väl just därför de skapar dubbla SIM med minst ett som e-sim. Då kan ha Telia (när det kommer...) på det fysiska och aktivera Vodafone på e-sim i mobilen och sedan koppla klockan dit (med rätt abonnemang hos Vodafone)

Det jag undrar i allt detta är - hur ska de erbjuda kortare abonnemang som typ en vecka när du är på semester i annat land? Känns det går, men kan bli bökigt

Ursprungligen av E-Sim fighter:

Håller med. Väntat och verkligen trott Telia skulle vara med nu. Nu väntar jag bara september ut sedan byter jag abonnemang på mobilen och beställer AW4...

Justerar mig. Väntar till tele2 eller Telenor kommer erbjuda det. Tre har tyvärr dålig täckning i vissa skogsområden. Telia verkar enligt teknikveckan vara sist på bollen...

Gillar inte att alternativet - bra telefoner men behöver ingen ny nu (har X redan) finns med...

Ursprungligen av Chaosstar:

Helt sjukt, jag kommer bli tvingad att föreslå ett operatörbyte för hela företag. Vad sysslar Telia med?

Håller med. Väntat och verkligen trott Telia skulle vara med nu. Nu väntar jag bara september ut sedan byter jag abonnemang på mobilen och beställer AW4...

Ursprungligen av iSweden:

Om Apple följer tidigare mönster, tisdag eller onsdag i andra veckan i september och leveransstart fredag två veckor senare, så visas årets modeller, iPhone X gen 2 onsdag 2018-09-12. Och börjar att levereras fredag 2018-09-21. Den svåra frågan är när de nya modellerna kommer till Sverige, ibland är vi högt prioriterade och andra gånger lågt.
I år infaller tisdagen på 11/9. Så från ett amerikanskt perspektiv så kan vi räkna bort det datumet.

Såg nu - 12 sept!

Ursprungligen av BlackSmp:

Om jag jämför med mitt teliaabbonemang där jag får en extra dataanknytning till ipaden för 49kr/månad så 100 kr för att koppla upp klockan väldigt mycket. 50 kr hade jag accepterat. Nu är det iofs en teoretiskt diskussion så här långt. 3 är inte aktuellt för mig av andra anledningar.

Jag väntar också på Telia fixar det. Kommer säkert när de släpper nya telefoner och ny AW4. Jag får vänta tills dess, men rejält sugen...

Ursprungligen av E-Sim fighter:

Ja, varför finns inte Sweden med på carriers...Thailand flaggade de ju för på förhand.??

...men på den svenska hittade jag Sverige och även Danmark )

Ursprungligen av E-Sim fighter:

Ja, varför finns inte Sweden med på carriers...Thailand flaggade de ju för på förhand.??