Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
iMacPelle

iMacPelle

Avstängd
  • Namn Per Bergman
  • Registrerad 2017-05-12
  • Senast aktiv 2017-05-28
  • Antal inlägg 40

Foruminlägg

De senaste inläggen iMacPelle har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Ditt svar med "Exakt..." är vad jag skulle kalla ett "goddag-yxskaft-svar", dvs trots att du citerar mitt inlägg, så svarar du på något helt annat.

Och hela den här tråden är ungefär lika lika (o)begriplig och (o)logisk som det.

Jag är fortfarande övertygad om att du inte riktigt förstår vad Tradera är. Och jag förstår fortfarande inte hur en helt annan auktion kan vara "bevis" för något, där vi bara har ditt ord på att den andra auktionen var nästan likadan.

Men jag orkar inte längre - så grattis, "goddag yxskaft" är den vinnande argumentationstekniken idag.

Det är jag som fått nog av att diskutera vidare med dig, om du tänker fortsätta att kasta skit omkring dig. För sista gången.

Du ser att i ett av mina första inlägg förklarar jag tydligt att jag för flera år sedan läst i någon av dagstidningarna att en kille sålde sin Ferrari för 1 krona som han fick 1 miljon för. Jag googlade efter källor men fick inga träffar.( Inte så konstigt eftersom det var tio år sedan)

Långt senare kom keptang med sitt inlägg med skärmdump på en liknande affär. Jag vet inte varför keptang säger.

"Det var en helt vanlig Tradera-auktion med utropspris 1kr, bilen såldes inte då den inte uppnådde reservationspriset som säljaren angett. Högsta budet hamnade på 300800kr"

Ingenting bevisar att hans affär med skärmdumpen gällde min affär jag pratar om. Ingenting. När jag gissade att det förmodligen gjort en till affär med en Ferrari så kommer du in och säger. Du får nog lägga till några nollor så blev min gissning ännu mer relevant på att det kanske finns flera hundra Ferrariabudarärenden.

Och du. I din position är det ynkligt med dina medvetna påhopp för att förlöjliga dom du diskuterar med.
Vad menar du med att säga.
"Jag är fortfarande övertygad om att du inte riktigt förstår vad Tradera är" Jag äntrade tråden för att få redogjort hur det fungerar, men det gav du fan i. Kasta inte "Yxskaft i eget glashus. Den kan studsa tillbaks." Tack.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Om priset inte är samma, så är det ju inte samma traderaauktion som du syftade på. Och eftersom det inte är samma, så är det ingenting som är "bevisat", eftersom vi fortfarande inte har en aning om hur "din" auktion faktiskt såg ut.

Du vänder och vrider på våra ord, och ser "bevis" där inga bevis finns, och sen bestämmer du att det är färdigdiskuterat. Lycka till att få någon att vilja diskutera saker med dig framöver.

Ditt resonemang är ungefär lika logiskt här som i en annan tråd, där du fick mitt uttalande om att kryptering är onödigt, till att bli ett bevis för att stationära datorer är mindre stöldbegärliga än laptops.

Jag: "Kryptering är overkill för de flesta privatanvändare"
Du: "Exakt. Vem vill kånka iväg med en iMac. ...... Tjuvar vill ha laptops."

Nu pratar du emot dig själv. Jag hittade inga "Källor" på mitt påstående om Ferrari som såldes för 1 krona. Du kan åberopa Keptangs skärmdump om Ferrari som såldes för 1 krona som han bifogade som svar på mitt inlägg långt före honom. Hans skärmdump bevisar det jag redan hävdat, med den skillnaden att våra priser inte stämde. Du sa själv i inlägget innan att Tradera gör flera tusen budaffärer varje dag och flera av dem har säkert med Ferrari att göra.
Kryptering är overkill ? Vilken tjuv har tid att slakta en iMac hos offret. Ingen, like säkert som att kånka iväg en gammal och tung iMac gör dom inte heller. Kände du dig ställd när du fick svar som du inte gillade som du nu i efterhand försöker göra mig till åtlöje för att till varje pris vinna diskussionen. Jag trodde inte att du ägnade dig åt sandlådefasoner. Faktiskt inte. Nu vet jag.

De flesta har aldrig hört talas om att det finns seniorboenden man kan köa hos för att få en lägenhet som är anpassad för äldre med problem att klara sig själv. För det mesta kommer man på detta när det är för sent, när man inte kan prata för sina behov, tills någon biståndsbedömare placerar hen på ett äldreboende dit hen absolut inte ville komma.
Därför skall ni barn i 50 årsåldern hjälpa era äldre föräldrar att köa, så allt är klart den dan behovet uppstår.

Här några boenden att köa hos.

Borgarhemmet i korsningen Högalidsgatan/Varvsgatan. Här kostar ett stort rum med full service runt 45000:- i månaden. (Se skärmdump)

Borgarhemmet har också 4 seniorboenden. Kristinemalmsgården, Rålambshemmet, Linneagården, och Gärdesgården.

Nockebyhem har flera anläggningar, bland annat två i Nockeby och en på Fredhällsgatan 12 Där mat ingår i hyran. För en etta med balkong tar dom 13000:- i månaden.

Kungsholmens Seniorboende på John Ericssongatan 13 är billigt med balkonger med blommig innergård, men ganska nerkört.

Hirschs Minne ett privat seniorboende med fastigheter på Igeldammsgatan och på Vikingagatan. Hyrorna är på runt 6000:- för en etta med kök. Det finns större lägenheter.

Solbacken i Statshagen med full service. Runt 12000:- för ett rum.

Alternativet är att bo kvar hemma och betala för all hjälp man behöver som kan vara vem som helst som kommer när dom kommer.

De flesta äldre är ensamma som om dom vore smarta ser till så de blir fattigpensionärer och då får gratis tömning och städning av lägenheten och gratis begravning, förutsatt att man inte har pengar som syns hos skatteverket som biståndsbedömmarna ser för då anses du inte som fattigpensionär.

Nu finns det vanliga äldreboenden som Serafen och Alströmmershemmet och det största av dem alla Danvikshem där alla hamnar som inte platsar någon annan stans.
Självklart finns det fler seniorboenden, Djursholm och Stocksund där det är ännu dyrare än på Borgarhemmt. Det är bara att välja.

Då borde vi vara överens om att 1 krona på en Ferrari är helt onödigt som bara förvillar i onödan. Enklare hade varit "Ferrari till salu till högstbjudande" Att ägaren och Tradera gjort upp om att summa under en mille avbryter affären ser väl inte dom som budar.
Om jag hade haft källa så hade jag inte behövt fråga i tråden. Det gick ju bra ändå, eftersom Keptang bidrog med en skärmdump. Ett bevis på att att min artikel jag sett i någon av dagstidningarna stämde, förutom priset som bevisar att det är fler Ferrari som auktionerats ut för 1 krona om det är som Jesper säger flera tusen varje dag som budar. Därmed anser jag att ämnet är färdigdiskuterat för min del.

Ursprungligen av RolexJocke:

Har du 1 krona i utropspris så höjs priset för varje budgivare, det går inte och ha 1 miljon budgivare med vars 1 krona i bud.
Där har du nog missförstått Traderas upplägg om du tror det ligger till på det viset.

OK då missförstår jag saken, men det är faktiskt vilseledande att skriva 1 Krona. Det borde stått högstbjudande.

Ursprungligen av keptang:

Nej.
Det var en helt vanlig Tradera-auktion med utropspris 1kr, bilen såldes inte då den inte uppnådde reservationspriset som säljaren angett. Högsta budet hamnade på 300800kr.

OK. Ditt svar visar på att det finns flera affärer med Ferrari med utropspris för 1 krona. Varför inte, Tradera gör flera hundra kanske tusen auktioner varje år. Det brukar smitta av sig och tycks vara Traderas grej. För den Ferrarin jag tänker på såldes för1miljon.

Ursprungligen av iMacPelle:

Den här affären var så pass udda så den blev en artikel i någon av dagstidningarna som jag läste. Det som förvånar mig är att inte fler som läser tråden också har läst artikeln. Killen visste vad han gjorde för han fick det han räknat med för Ferrarin.
Det känns som att han körde ett lotteri på en miljon lotter där varje lott kostade 1 krona, men tänker man efter, låter det inte troligt eftersom han hade fått problem om bara helften av lotterna hade blivit sålda som han i så fall hade behövt betala tillbaks om han inte accepterade halva tänkta förstjänsten på Ferrarin. Hur kunde han vara bergsäker på att få en miljon lottköpare? Därför tror jag att Tradera var orsaken till varför det kunde genomföras.

Ursprungligen av keptang:

Ja, det står att läsa på deras sida. Du får inte betalt för det du säljer av Tradera.

Med jämna mellanrum läsa man artiklar om folk som inte förstår sig på reglerna i Tradera. En av alla artiklar var den om killen som auktionerade ut sin Ferrari för 1 krona. I annonsen står det "Ferrari säljes för 1 krona" Eftersom alla vill ha en Ferrari för 1 krona fick han en miljon köpare på nolltid. Jag begriper ju inte hur den som blev ägaren gjorde eftersom 999999 var delägare i bilen. Om först till kvarn gällde då hade han bara fått 1 krona. Hur som helst tjänade killen mer på att sälja/auktionera ut Ferrarin på Tradera än om han hade satt ut en annons på grund av man rycks med i någon sorts masspsykos när prylar auktioneras ut.
Hur det fungerar har jag ingen aning om. Berätta gärna.

Ursprungligen av Mymac4ever:

Kan inte sova
?

Inte jag heller. Natti Natti.

Ursprungligen av keptang:

Köparen betalar dig direkt (förhoppningsvis) på sätt ni kommer överens om, precis som vilken annan annonssajt som helst.

Tack för tipset, men nog tror jag Tradera ser till så de får del av försäljningen. Ingen jobbar gratis.

Ursprungligen av joakimo:

Sur av att inte har fått varken hårdvara eller pengar tillbaka från en Tradera-auktion. Måste troligtvis lägga onödig tid på polisanmälan!

Jag har funderat på att använda Tradera för att sälja en pryl för 25000:- Är inte Tradera ett auktionsföretag där högstbjudande får prylen. Är dom seriösa eller får man strul när pengarna skall utbetalas och kanske en hög med dålda avgifter som gör att man står där med Svarte Petter i stället. Berätta. Tack.

Ursprungligen av calinou:

Provade boka tid via tjänsten. Det tog lång tid att fylla i för div. frågor dessutom fick jag aldrig en tid. Bökigt ifall man vill ha akuttid.

Däremot har jag upplevt att man kan boka sig smidigt och får tid inom 1 vecka hos dom flesta specialister numera/privata kliniker. För ordinarie specialist-taxa. Bokade en tid via internet direkt hos ögonspecialistklinik (utan remiss) och fick en tid dagen efter.
Det som krävs är att man skriver sin egen remiss.

Dom poppar upp som svampar ur jorden med diverse erbjudanden som lockbete.
Innan 1177 gick jag till husläkaren som fixade det jag behövde, även tog kontakt med experter för att få fram medicin som inte ger biverkningar utan att ta extra betalt. Idag befattar sig inte husläkarna utan att först ta betalt för nytt läkarbesök. Idag är du en ekonomisk resurs och inte en patient.

Har ni inte använt 1177 när ni behöver en doktor som garanterat inte ger dig en doktor. För att få åkomman du lider av åtgärdad loggar du in på 1177 och där beställer ett läkarbesök som kostar 240-250:- för denna summa får du se läkaren i 5-15 minuter. Om du då är gammal och multisjuk får du betala för nytt läkarbesök. Husläkarna gör överhuvudtaget ingenting annat än klämmer och känner. Anser han att du behöver remitteras vidare, tar han extrabetalt för remissen. Alltså tog han 2 betalningar för någonting som inte hjälpte dig ett dugg. När du sedan kommer till sjukhuset som skall åtgärda åkomman får du betala för det också.
Om du förnyar ett läkemedel som är livslångt och inga övriga restriktioner så är det vedertagen praxis att läkaren skriver ut uttag för ett helt år. 1177 där är det upp till husläkaren hur många uttag han anser att du skall mjölkas på, därför blir det bara ett uttag för att han skall tjäna så mycket pengar det går på dig.

Det sjuka är att detta kan du inte se när du listar dig hos nya husläkaren, utan det kommer som en ovälkommen överraskning när du förnyar medicinerna Alltså husläkarna på 1177 är det mest värdelösa som uppfunnits som bara är ute efter pengar. Dom får dessutom pengar från landstinget. För en vecka sedan fanns en artikel i DN om detta vansinne som man menade på, måste skrotas och gå tillbaks till tiden då läkarna var läkare och inte ekonomiska rufflare. Det tog mig sju månader att bli listad hos Sofiahemmets Husläkaremottagning som jag skall till om två veckor för första gången. Risken att få sitta i timmar för blodprov och annat är nog stor på stans mest populära husläkarmottagning. Jag bävar.

Ursprungligen av oskard:

skulle kunna vara att batterierna blivit alltför urladdade och inte kan laddas av en enkel laddare. Men prova och låt dem sitta i nåt dygn och se om det händer nåt.

Jag testade alla 10 batterier som låg i lådan, där 2 av dom hade fast gult sken. Efter 3 timmar i laddaren lyste lamporna fast grönt ljus. Jag satte dom i tangentbordet och kollade batterinivån som är 100%. Perfekt.
Jag testade ännu en gång med två av dom andra men dom blinkar gult och det tror jag dom gör även om dom får sitta i flera dygn vilket dom får göra, men dom är nog slut efter alla år.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Det nya tangentbordet, musen och trackpaden har inbyggda batterier och laddas med en lightning-kabel. Så har du inga andra prylar som behöver laddas så kan du skippa laddaren helt.

Tack, ännu bättre tips.