Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17425649

anon17425649

Medlem
  • Plats 127.0.0.1
  • Registrerad 2017-02-27
  • Senast aktiv 2017-05-12
  • Antal inlägg 48

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17425649 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av IngoX:

Det är bara tre år sedan Microsoft införde sin Surface Connect. De fick då mycket kritik för att de införde en ny proprietär ladd- och dockningskontakt, men lovade att både Surface-serien och kontakten var en långsiktig satsning. Investeringar i dockningsstationer etc skulle kunna hålla flera generationer av Surfaceprodukter.

Så Microsoft har själva bundit sig till sin fina magnetiska kontakt. Småningom kommer de naturligtvis även ha med USB-C på Surface, men frågan är om man kommer kunna ladda och docka sin Surface via USB-C?

Apple passade nu på att slopa sin mångåriga MageSafe-laddkontakt. Den var också kritiserad när den infördes som proprietär laddkontakt, men den magnetiska funktionen har varit uppskattad och är saknad.

Så nu har det blivit lite omvända världen när det gäller märkesspecifik kringutrustning. Allt det Apple både kritiserats och hyllats för när det gäller proprietära kontakter får istället riktas mot Microsoft...

Han har ju delvis rätt i det han säger, USB-C känns inte riktigt klart än. Jag ser sällan tillbehör med USB-C, för jag gissar att tillverkarna inte vill göra produkter med den kontakten om den inte finns "överallt".

Och vice versa...

Ursprungligen av IngoX:

Jag sätter en peng på att man faktiskt slipper förinstallerade tredjepartsappar om man köper en maskin med 10 S.

...det kan vi nog bara spekulera om, men först och främst är det Microsoft, det finns alltid en massa skräp med i deras OS, samt att...ja, varför inte? Jag menar, Microsoft är ju några riktiga fenor på att reta gallfeber på sina användare.

Ursprungligen av IngoX:

Grundtanken är samma som med RT, att det ska vara lika enkelt och säkert att installera, uppdatera och avinstallera program som på iOS

Men förhoppningsvis blir det fler appar i Windows Store för att det blivit lättare för utvecklare att packa sina befintliga appar i en sanboxad låda för installation via Store. Och om man behöver kör man full Windows, det kunde man inte välja med RT.

Microsoft Announces Windows 10 S: RT Redux

Ska vi slå vad om att det fortfarande kommer att saknas sekretessinställningar och att det fortfarande bundlas med tredjepartsspel? ?

Ursprungligen av keptang:

Nej, körs på x86 precis som vanliga Windows 10.

Ah, inget nytt då alltså...en mer bantad version med fler bantade inställningar.

Är inte detta Microsofts OS som åter igen använder ARM-processorer?

Ursprungligen av zappee:

Klart det spelar roll.
Vi får väl se hur länge det är gratis.
Nej, det saknar inte motstycke. Finns massor av liknande tjänster, dock få i byråkratsverige.

Det spelar självklart roll om det finns alternativ, då har man flera lösningar att jämföra med varandra, men nu finns det bara Swish.

Ursprungligen av Sixten:

Se länken jag lade upp till Apple insider. Tydligen säkerhetshål av enorma proportioner.

Jag läste om det på Sweclockers tror jag. Erkända programmerare som äcklades över de uppenbara säkerhetshålen. Tror det uppdagades i samband med wikileaks och avlyssning av TV-apparater från Samsung, med just Tizen (versionsnumret låter jag vara osagt).

Känns som ett dumt val av operativsystem när både problemet med Note slog hårt och en strålande lansering av S8. All PR är bra PR, men någonstans tar det slut.

Var det inte Tizen som nyligen var i hetluften för sitt oseriösa kodande? Känns stabilt av Samsung isåfall att använda det i en mobiltelefon...

Ursprungligen av EnDumEn:

Ja, Swish är gratis idag men tro inget annat att Swishs ägare (ett antal banker) vill ändra den modellen. De hade planer på att införa avgifter redan för någon sommar sedan men fick så mycket kritik för det så att det "senarelades". Så jag välkomnar fler aktörer på den här marknaden för annars är det fritt fram för Swish att börja ta betalt och är Swish det enda alternativet så är det ju bara att acceptera kostnaden och se glad ut.

Edit*
Det här låter ju både bra och dåligt:
http://www.privataaffarer.se/nyheter/svart-fo...

Jag tror inte Swish tar betalt av den enkla anledningen att det snabbt kan dyka upp ett alternativ som blir nästa gratis app att använda.

Bara en gissning, men alternativen börjar ju hopa sig.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Jojo, främst avgiften på Apple Store är ju horribel. Men inte speciellt verklighetsförankrat att ta ut tex 33% på en swish-transaktion.

Haha, ja det skulle ju vara något... ?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Ja, jag håller inte andan precis. Men med tanke på att de tjänar pengar per transaktion så finns det i alla fall ett incitament.

Absolut, ingenting är gratis egentligen. Ta bara avgifterna på Play/Apple Store. ?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Det som är positivt med stora aktörer är att de har muskler de kan spänna.
Ett ex är kanske Apple Music, vilket man ändå får anse är framgångsrik. Apple Pay kan möjligtvis även komma till Android. Då kanske saker och ting händer.

Tanken är god, men jag tror IPv6 lanseras fullt ut innan det händer. ?

Ursprungligen av zappee:

Givetvis behöver vi konkurrens.
Att Swish har "monopol" gör ingen glad.

Tekniskt ja, men många ställen tar inte Amex t.ex.

Att Swish har "monopol" spelar ingen större roll då det är gratis (åtminstone för Nordeakunder) och helt saknar motstycke. Att sedan dividera upp två nya lösningar mellan två olika plattformar (läs: iOS / Android) gör definitivt inget bättre; snarare åt helt fel riktning. Det blir en merkostnad för butiken där tjänsten ska implementeras i betalautomaterna (och det är inte billigt) varpå kostnaden sen läggs på kunden.

Jsg skulle hellre se att Samsung/Apple samarbetat med Swish (och andra utländska aktörer) som en insticksmodul till Swish, istället för ett helt nytt system.

Ursprungligen av Demiurgen:

Det förvånar mig inte (den komministiska strukturen finns kvar :-). Nå - att staten utfärdar ett centralt ID-kort - i plast eller som binär kod - är lätt som en plätt, Bank-ID däremot...att få banker, myndigheter, etc - ett byrokratiskt trassligt garnnystan - i ett land att gemensamt enas och genomföra en sådan här grej...DET är unikt (så unikt att Apple inte trodde det först och när dom insåg miraklet släppte en spärr i iOS som temporärt sabbade Bank-ID). Bara i ett konsensus-land som Sverige - och ett LITET land - kan detta genomföras.
Jag ville bara säga att sådana här centrala lösningar är helt omöjliga i anglosaxiska länder, framför allt USA (där bara tanken på statliga vanliga ID-kort anses MYCKET suspekt och oamerikanskt) . Och om USA är fragmenterat (lagar, traditioner, demokratisk struktur, etc) när det gäller betallösning (detta har inte med Bank-ID att göra) så lär vi i resten av världen få leva med fragmentering.

Mycket välskrivet och utförligt förklarat. ?

Vi behöver inte fler appar och funktioner, vi behöver EN funktion som funkar med ALLA. Hela grejen med Apple/Samsung Pay är sorglig och otroligt oigenomtänkt. Varför måste det vara vi och dem hela tiden? En kiosk tar Apple Pay, betalningsautomaten tar sedlar men bensinen tar bara Samsung Pay.

...och svenska staten har tryckt upp nya sedlar för miljonbelopp och de gamla pengarna måste vi betala höga avgifter för att växla in - och dessutom kan mötas av ett NEJ i butik för kontanter.

Det går bra nu. ?