Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
doccia

doccia

Medlem
  • Namn Dusan
  • Registrerad 2016-08-11
  • Senast aktiv 2016-09-22
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen doccia har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av reboot81:

Det kan/bör du inte. Iaf inte på 27". Du kan inte maxa RAM hos Apple när du köper iMac. Priset på RAM som Apple tar är snudd på ocker. Köp hellre från valfri datorbutik och sätt in själv.

Det tar jag med mig!

Ursprungligen av zixxel:

Med tanke på hur OSX fungerar med hanteringen av appar/program så vill jag påstå att 8GB är för lite, speciellt med tanke på att du enkelt kan sätta in mer minne på egen hand utan några egentliga motprestationer.

64GB må vara lite overkill, men då kan jag även nämna att det inte skadar att ha utrymme att växa i.

Sant iofs, men då vet jag att jag ska trycker i lite fler ram redan från början när jag köper mig en imac.

Ursprungligen av zixxel:

Var precis i din sits förra veckan. Tvekade också för att Apple "kanske" släpper en uppdaterad variant.
Det slutade med att i tisdags hämtade jag ut min iMac, mindre lyckat tålamod där, jag vet. Jag tror snarare på nästa år.

Ett tips, jag märkte direkt att 8GB är för lite med "det vanliga installerat", kan variera lite såklart.
Jag tryckte in 64GB igår och kan inte vara mer nöjd. Senare i höst blir det att sätta in en SSD och eventuellt uppgradera processorn med.

Var 8GB ram för lite? Räcker väl för normalanvändning, lite video och fotoredigering? 64GB låter lite overkill, eller har jag varit ute ur leken för länge

Ursprungligen av pick-me-up:

Jag förstår hur du känner dig. Efter att ha testat ”den ljusa sidan”, kommer du inte vilja återvända!
MEN det är långt ifrån säkert att det kommer bli några uppdateringar på hela det här året. Omöjligt att sia om i nuläget, men jag vågar på en vild gissning: fifty-fifty.

haha, många säger det. Kan ju säga ios imponerade inte haft både iphone 4 och 4s. Å andra sidan har jag börjat tröttna lite på android nu efter hur många år så kanske ger mig in på att prova ios igen. Men OSX ser ju klart riktigt intressant ut. Sen är Imac så j*kla snygg.

Ursprungligen av johan_tanying:

Kanske någon som läser den här tråden?
För bra för att vara sant m a o...

Ja det var nog för bra för att vara sant =(. Väntar kanske på en uppgradering till hösten och köper direkt från affär istället. Får se, är dock riktigt sugen på att testa en mac, vart i många år ..

Hm, allt var bestämt pris, tid och plats, checkade med honom igen fredag morgon om allt var OK. Planerat färden (2h enkel) och nöjen, promenad bokat bord på en restaraung osv. Lägger mig tidigt på kvällen och vid 22 tiden ser jag att jag fått ett mail runt 21, där säljaren säger att något har hänt med datorn och han skall skicka in den på lagning. Jag blev så förbannad, har man kommit överens om allt så är det ju klart, men nähe. Värst jag vet är just när något sånt här händer, var helt hypad första mac liksom. Så något måste ju ha varit fel, eller så var det någon som bjöd högre efter vi kommit överens, men då säger man det och inte att den är sönder, eller så var det faktiskt så att den gick sönder men kändes inte så, kass formulering och han ville inte svara på min fråga efteråt. Tur att jag inte betalat något. Aja, får tacka alla för hjälpen!

Hittade den här sidan: http://macworld.idg.se/2.1038/1.519793/sa-rad....

Så efter jag kikat på att allt är OK ber jag honom bara följa anvisningarna på den sidan så kan jag installera OSX på mitt egna account.

Ska iväg och kika på den imorgon, blir nog ett köp om allt är bra! Något jag skall tänka på? Titta lite extra på osv? Såg också den här tråden http://www.99mac.se/forum/p/2283423 ( OS X kräver apple-id bekräftelse vilket jag inte har).
Skall jag logga in på mitt apple ID först genom hans inlogg och ladda ner OSX och sen köra en ominstallation?

Ursprungligen av keptang:

Jag skulle använt hemförsäkringen om något skulle hända.

Sant iofs, skall fundera på saken, först skall köpet genomföras också ju. Yes, den är köpt oktober 2015.

Stort tack för alla svar, skall iväg kika på den under veckan. Vet ni om man kan köpa (och om det är värt) applecare protection plan i efterhand?

Hej

Ny på forumet som användare men har kikat in lite då och då. Har varit sugen på en mac ett bra tag nu och fick ett trevligt erbjudande, 15 000 kr för en Imac 5k late 2015. Specs kommer här nedan:

3,3 GHz Intel Core i5
Turbo Boost upp till 3,9 GHz
8 GB
2 TB Fusion Drive
AMD Radeon R9 M395

Kvitto finns dock ingen kartong
Inköpt oktober 2015.

Nu är min fråga är det värt? Ny på apple store går den på 25 000 kr och en ny variant är troligtvis runt hörnet. För mig känns det som ett rimligt om inte för bra pris om man kikar på vad andra imacs brukar gå på, kikade även på den där sidan där man kan se värdet på ens Imac och där ligger just denna kring 18 000 kr beg.

Detta blir min första mac produkt någonsin och har kikat på dem i ca 1 år så, buy buy buy är det enda som går i mitt huvud just nu typ.

Finns det någon samlad tråd där man kan ställa såna här frågor? Ber då om ursäkt för denna tråd.

1