Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Calby

Calby

Medlem
  • Registrerad 2015-12-03
  • Senast aktiv 2018-07-25
  • Antal inlägg 224

Foruminlägg

De senaste inläggen Calby har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2017-02-27 12:44
Ursprungligen av gabriela:

Ja.

Nej.

Poängen är att du ska ha block på disken som ALDRIG har blivit skrivna till.

Aha okej, hur stort ska de blocket vara då?
Min disk är 512GB

  • Medlem
  • 2017-02-27 12:22
Ursprungligen av gabriela:

Jag förstår inte frågan.
Har du omformaterat disken till HFS/"Mac OS Extended"? Om du endast kommer använda den till din mac är det att rekommendera. Då kan du även passa på att skapa en extra partition som du inte använder (dvs utan filsystem!).

Så vitt jag vet så finns det inget sätt alls att nollställa oanvända block över USB utan stöd för UNMAP/TRIM, så när alla block har blivit använda kan man förvänta sig en mätbar – om i bästa fall inte märkbar – prestandaförlust.
Ju mer ledigt utrymme du har, desto mindre blir den förlusten. ("ledigt" betyder här "aldrig använt")

Okej, så det du rekommenderar är att jag ska lämna en del opartionerat för att "reservera" utrymme så att jag inte fyller hela disken för då blir den slöare.
Stämmer det?

Det skulle isf fylla samma funktion att hålls koll så att man inte fyller hela disken?

  • Medlem
  • 2017-02-27 09:36
Ursprungligen av Mac Jonson:

Hej säg att det fungerar, Blev glad när jag upptäckte vlc app för ATV. Har lagt filmen mkv fil + srt fil i en mapp men hur får man igång textningen??

Jag kan starkt rekommendera Infuse , då laddar den ner undertexter undertiden du kollar på filmen.

  • Medlem
  • 2017-02-26 22:25
Ursprungligen av gabriela:

Apples USAP-drivis verkar inte stödja UNMAP (motsv TRIM). Då kan det vara en idé att avsätta en oanvänd partition innan man börjar använda disken för att hålla hastigheten uppe om man kommer skriva mycket data till den. Många SSD via USB stödjer inte ens UNMAP (exvis Samsung T3), så det må kanske vara hänt.

Jag gissar att dessa 500GB har ca 9% "gömt" utrymme för skrivningar. Avsätt då exempelvis en 30GB eller 60GB-partition i skivverktyg för öka till ~15% eller 20%.

Va? Det blev en T3.
Partiom för skrivning sköter väll macOS?

  • Medlem
  • 2017-02-25 11:01

Tips, Byta skärm är inte svårt - det är tämligen enkelt faktist, se till att ESD skydda dig bara innan.
Beställ skärmen från eBay.com så kommer du billigt undan.

Magsafe har jag ingen aning om.

  • Medlem
  • 2017-02-24 14:09
Ursprungligen av Niklasinorr:

Bara att handla och se glad ut. Det kommer att gå alldeles jättefort med bägge dessa diskar!

Googlade lite och verkar som att Samsung disken går snabbast.

Jag har en externHDD som sitter I routern som agerar Time Machine backup, men den går över Wifi och jag tänkte ha den kvar.
Och externaSSD köra VM maskiner ifrån m.m som att det är SSD och med USB-C så lär man ju inte tappa farten och bör fungera smärtfritt att köra tunga filer från den.

  • Medlem
  • 2017-02-24 13:29

Hej,
Det är som så att jag endast har 256GB i min MBP och jag håller på en del med VM maskiner som tar ca 20GB styck.
Även så kan det var skönt att ha en extern som man har lite backup mot m.m.

Som att jag har en MBP 2016 så har jag ju USB-C och så kollade jag runt lite efter en extern SSD med just USB-C och den billigaste jag kunde hitta var denna:
http://www.apple.com/se-edu/shop/product/HKQR...

Är det något att ha? Jag tänkte ha den när man sitter vid skrivbordet och håller på och arbetar med virtuella maskiner och även om man håller på med "hemma filmer" dvs redigerar filmer som man har på barnen och så.

Edit:
Hittade även denna:
https://www.netonnet.se/art/dator/externlagri...

Senast redigerat 2017-02-24 13:39
  • Medlem
  • 2017-02-24 13:18
Ursprungligen av tooobe:

Min mening är absolut inte att skapa en otrevlig stämning men det är svårt att hålla en "trevligare ton" när dina uttalanden så tydligt visar att du inte har någon som helst koll på vad du pratar om... Blir bara så trött på folk som gissar och uttalar sig som om det vore vedertagna fakta.

Nej jag vet inte att en telefon kan bli så het på baksidan att plasten i skalet börjar brinna. Och då har jag ändå haft många "piratskal". Förklara gärna för mig hur en plast som "inte klarar av värmen" (som du påstår - hur varm tror du att mobilen blir egentligen?) kan få själva mobilen (i metall) att börja brinna? Hur kan du likställa det med plast i micron?

I princip ALLA mobilbränder beror på fel/skador i själva batteriet. Har ingenting med skal att göra. Men bevisa mig gärna fel (med bevis, inte din "känsla" eller "det kan visst i teorin gå till så").

Jag påstår absolut inte att du har fel, det kan mycket väl vara batteriet. Det där om att plast tål olika mycket kan vi iaf säga att det är fakta för olika typer av plast tål olika mycket - för om du inte tror mig om det så får du googla själv.
Det är precis som att olika typer av stål eller olika typer av ädelstenar tål olika mycket.

Jag kan säga att gällande min (dåligt exempel kanske min) MBP 2016 som blev så het på chassit att man inte ens kunde ta på den och att man svettades om händerna när man skrev på tangentbordet hade du lagt en vanlig plastpåse därpå så hade den förmodligen börjat smälta.
Bytte självfallet ut den direkt som att det var något fel på den, vad det var fel vet jag inte.

Men som sagt, jag visste inte ens att Apple gjorde egna skal, så jag kan mycket väl ha haft fel - och jag uppskattar självfallet om man blir rättad då det är så man lär sig.

  • Medlem
  • 2017-02-24 13:13
Ursprungligen av Jonatatatan:

Fast det verkar ju inte vara skalet som började "brinna" utan själva telefonen och att det sedan smälte skalet? Men tror inte heller Apples egna skal tål "brand" .

Hur allt började kan jag inte säga, utom min gissning var att telefon blev varm och sedan började skalet smälta / brinna.
Eller så är det som du säger att telefon började brinna först, jag får anta att Apple kommer göra ett uttalande i frågan inom kort och så får vi vårt svar.

Nej, det tål nog inte brand men det är nog gjort av sådan plast att det ska tåla upp till xx grader innan det börjar smälta / ta skada.
Medans om du har 3rd party skal från te.x Thailand så kanske det bara tål till xx grader och därför tar det mer skada alt. skada före.

  • Medlem
  • 2017-02-24 12:40
Ursprungligen av tooobe:

Det där stämmer ju inte för fem öre, sluta gissa och uttala dig som att du vet säkert är du snäll!

För det första så kan det mycket väl vara som jag säger, du vet väll själv att om en telefon blir varm så blir den het på baksidan och om hennes skal är ett "piratskal" dvs hennes plast inte klarar av värmen så kan det börja brinna.

Samma sak som att du inte kan sätta in vilken plast som helst i micron.

Så mitt uttalande kan visst det stämma, och du, håll en trevligare ton så blir det trevligare för alla.

Sen missade jag att Apple själv sålde skal, och det är det ända som jag har missat.
Resten av det jag säger kan mycket väl stämma.

  • Medlem
  • 2017-02-24 11:55
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Jaså? Varför säljer då Apple egna skal?

Det missade jag totalt, konstigt värmen ska ju avledas inte stängas in.
Nåja, då borde personen få kompensation för att telefonen har brunnit om Apple säljer egna skal kan dom inte gömma sig bakom det.
Då får vi hoppas att användaren hade original laddare så att hon kan få ersättning av Apple.

  • Medlem
  • 2017-02-24 11:06

Inte för att försvara Apple här men, personen har ett skal på sin telefon vilket man tydligt kan se.
En iPhone är inte gjord för att ha skal runt sig för att täcka botten när telefonen blir varm lär den värmen ta vägen någonstans annars kan det börja brinna eller te.x smälta plast m.m.

  • Medlem
  • 2017-02-24 11:00
Ursprungligen av Darwichee:

Jo jag lägger alltid i dem i själva fodralet.

Någon som vet ifall man kan ladda dessa med 12w laddaren? (ipad laddaren) Eftersom jag använder denna till min iphone 7 också.
Var lite tveksam till om det skulle skada batteriet eller inte.

Jag vet att iphone har en spärr som gör så att den tar emot så mycket ström den klarar av, men hur är det med dessa airpods, skulle de klara av denna laddaren .

Jag har laddat mina lite överallt, med iPad laddaren så ger mer ström än iPhone laddaren - jag har även laddat dom i bilen så det ska inte vara någon fara.

  • Medlem
  • 2017-02-23 19:04

Kanske inte "samma sak" men jag kör faktist macOS sierra i parallelle och har endast tilldelat det 2GB ram och det fungerar för mig, men jag användare endast det till att testa ev. ny mjukvara innan jag installerar det för jag ORKAR inte få massa strul på mina vanliga dator haha, så har det mer som en testmiljö.
Ska nog installera 10.12.4 på den och se om det fungerar bra med

  • Medlem
  • 2017-02-23 19:01
Ursprungligen av dxaren:

Handelsbanken kräver numera iOs 8 för sin app, men iPhone4 kan bara köra iOS 7, som mest.
Handelsbanken rekommendera iPhone4-användare att åtminstone -försöka- uppgradera till iOS8, de stolpskotten!

Nu tvingas jag slanta upp 5-8 papp för en ny telefon bara för att de inte vill behålla kommunikationen för den app som fungerade klockrent fram till förra veckan!

Snart kommer Apple "döda" alla 32bitars appar, så alla utvecklare måste uppgradera sina appar till 64 bitar, detta innebär att alla telefoner före iPhone 5s kommer bli obrukbara när det gäller att installera eller uppdatera nya program.

Edit:
Va mer som ett tips till dig, jag personligen tycker det är bra man kan inte underhålla gammal teknik hur länge som helst.