Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tmjonasson

tmjonasson

Medlem
  • Namn Tommy Jonasson
  • Registrerad 2015-10-16
  • Senast aktiv 2019-09-05
  • Antal inlägg 92

Foruminlägg

De senaste inläggen tmjonasson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ida Blix:

Jag hittade den här support-artikeln från Apple som bjuder på massa matnyttigt om e-SIM:

Hittar dock inget om att du temporärt att ta bort möjligheten att ta emot samtal från det ena numret, som du skriver "stänga av" jobbnumret på semester eller kvällar.

Tack Ida!
Rätade ut några frågetecken där.

Hmm, jag har fortfarande inte fått mörkt läge.

Kan det ha att göra med att jag kör Messenger utan att ha Facebook? Jag tycker dock att ”min sida” i appen ser likadan ut som den gör för Cancerman.

har en fundering kring det här med dubbla sim, kanske finns någon här som har stenkoll.

Vad jag förstått så kan man välja vilket nummer man ska ringa, surfa och skicka sms ifrån.

Behöver man hoppa mellan i nån inställning om jag tex vill skicka ett sms från jobbnumret och sedan från privata numret direkt efter? Eller kommer detta fungera på något smidigare sätt?

Jag gissar att man lätt kan stänga av ena numret (tex jobbnumret på kvällarna), men kommer man ändå kunna att surfa från det?

Idag använder jag endast jobbnumret (vilket jag får göra) men har funderat på att skaffa ett privat nummer för att slippa samtal på semester osv. Därför vill jag kunna slå av samtal/sms på jobbnumret men ändå kunna surfa på det (har 50Gb) för att då kunna köpa ett så billigt privat abonnemang som möjligt, med knappt nå surf på.

Förstår att det är svårt att svara på då det inte hoppat igång på iPhone än, men kanske sitter någon påläst här på forumet!

Ursprungligen av Vassius:

Jag håller med. Förra veckan fick jag en XR som ny jobbtelefon, och jag blev lite underväldigad tyvärr. Jättesnabb och fräsch jämfört med min privata gamla iPhone 6, men den har ju för fasen bredare kanter runt skärmen än sexan! Det ser ut som om man har satt en bumper runt. Omodern är ordet jag också smakar på för att beskriva, trots att den är ny för i år.

Dessutom känns den för stor. Jag har svårt att nå tvärs över skärmen med tummen när jag skriver utan att riskera tappa telefonen, trots att jag har normalstora manshänder.

Om jag måste skaffa en ny privat telefon nu lutar det mer åt en iPhone 8 faktiskt. Helst skulle jag vänta ett år till för att se om det kommer en lite mindre telefon med "heltäckande" skärm, men grabben har börjat tjata på mig att skaffa en ny så han kan få min gamla.

Verkar som att vi upplevt precis samma sak ?
Bra beskrivet med bumper, precis så ser det ut.

Hade det inte vart för att kompisen var schysst eftersom han ändå ville ha en sån (den var iofs endast 2 veckor och såg ny ut) samt att det för tillfället var ett bra erbjudande på X så hade jag faktiskt gått tillbaka till 8an.

Större telefon än X vill jag inte ha. Tyckte 8an var lagom (trots att det bara skiljer enstaka mm). En 8 med heltäckande skärm skulle vara kanon!

Köpte en XR på lanseringsdagen. Väldigt trevlig telefon, dock tyckte jag att den var för stor och kunde inte släppa att jag tyckte den var ganska ful faktiskt. Tjocka bezels och även telefonen i sig är tjock. Ramen känns bred och sticker ut mycket runt skärmen vilket framhäver de tjocka bezelsen(?) ännu mer, speciellt på svarta modellen (jag hade vit). Varje gång jag såg en X eller Xs så tyckte jag XR såg omodern ut (fast jag hade en 8 innan, konstigt nog).

Har en snäll kompis som skulle köpa en XR, han köpte min med minimalt värdetapp och nu sitter jag med en X istället och ångrar mig inte en sekund. Mycket smidigare format och väldigt mycket mer premiumkänsla. Slog till på en kampanj för 8990kr.

Delar mina tankar kring frågeställningen då jag haft samma dilemma. Är detta jag tar upp inget man bryr sig om så tycker jag som sagt att det för övrigt är en trevlig telefon!

Ursprungligen av Mackan1984:

hade det varit en svart xr hade jag nog bytt med dig ?

Den var vit, faktiskt så tycker jag att den svarta XR är den som ser ut att ha störst ram runt skärmen av alla ?? det blir så jäkla mycket svart runt om ?

Men som sagt, smaksak och det är en schysst lur!

Köpte en XR på releasedagen men bytte till en X två veckor senare. Kom från en 8 och tänkte att XR skulle bli perfekt, men jag kunde inte riktigt komma överens med de tjockare bezels som den har. Något jag inte sett nån annan ta upp är att jag tycker de ser extra tjocka ut eftersom aluminiumramen sticker ut mer än vad stålramen på X gör!

Dessutom (hur jag nu ska förklara) så tycker jag att det ser ut som att det är stort utrymme mellan skärmen och displayen, upplevde samma när jag såg iPad (6?) som kom i våras. Det ser helt enkelt inte lika slimmat ut som på X och iPad Pro osv. Har till och med för mig att det såg mer slimmat ut även på iPad Air 2.

Berodde även en del på storleken, för min smak så var den för stor och för tjock.

Dock vill jag understryka att det är en grym telefon annars, dessa saker jag tagit upp är ju helt enkelt bara ytligt tyckande ?

9695kr börjar 11” på och 11995kr börjar 12,9” på ?

Ursprungligen av Ida Blix:

Den vita är snygg. Jag tycker den är lite trist, men hajjar att du vill prova nått annat om du redan kört Product Red. Den är väldigt fin. Omväxling förnöjer heter det ju av en anledning!

Faktiskt så tyckte jag också det när de visades upp, har vart helt inställd på Product Red hela tiden. Men sen började jag gilla kontrasten med den silvriga ramen, fick lite iPhone 4-vibbar! Minns när jag unboxade min 8 Product Red, helt såld på färgen!

Det var inte lätt i år... ?

Plockade ut en vit xr idag! Beställde en product red, men ändrade mig igår kväll efter att jag sett en unboxing på den vita. Ska även tilläggas att jag kommer från en iPhone 8 product red och även om jag gillar färgen skarpt så ville jag att ALLT skulle kännas helt nytt ?

Tillägg - Upplever skärmen på xr mycket varmare och behagligare än 8an. Funderade ett tag om jag hade råkat slå av True Tone på 8an.

Jag kommer att byta upp mig från en iPhone 8 Product Red till en iPhone XR Product Red. Älskar färgen! ?

Såg att 3 har rätt bra pris, samt så ingår ett par AirPods. Man kanske inte får göra reklam, men jag jobbar iaf inte på 3

Detta kan bli min första Apple Watch!

Hoppas på en uppdatering av Airpods med till exempel trådlös laddning. Brusreducering skulle vara nice men det är nog inte så troligt

Visst har det florerat rykten om ett par over ear-lurar (liknande beats)? Det skulle vara kul att se!