Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Forsete

Forsete

Medlem
  • Namn Anders Carlsson
  • Registrerad 2013-09-02
  • Senast aktiv 2018-05-20
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Forsete har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av kenjon:

Har du provat att sänka upplösningen/frekvensen på den skärmens inställningar?

Tack för svar.

Ja, men ingenting ändras. Den är helt svart nu, inte som när den funkar, då den har ett svagt grått sken även när det inte är ngn bild. Men: srtöm går till skärmen då usb-portarna fungerar.

Att den fungerar ibland kanske är ett tecken på att ngt håller på att lägga av? Det blir ju alltid dyrt att felsöka hos Apple (nästan samma pris som den billigaste ikke Mac skärmen), så det vore bra att kunna fixa det själv.

Jag har en iMac (27 tum, sent 2013). Till den har jag använt en LED cinema display 24´ (en gammal från 2008 som var tänkt till att fungera med en MacBookPro, som nu är pensionerad). För några dagar sedan blev iMacen svart och till slut fick jag starta från en annan skiva och installera macOS High Sierra igen. Då fungerade allt som det skulle, bortsett från att externa skärmen var svart. Den fick ström (USB-portarna fungerade). Vid några omstarter har den fungerat, men inte efter att jag har stängt av iMacen helt (den har dock fungerat vid omstart).
Jag har testat PRAM-start utan effekt.
Jag kan se båda skärmarna i Systeminställningarna. Är det någon som har en idé - jag har verkligen behov av två skärmar då jag jobbar mycket med grafik. Kan någon kunnig svara?

Ursprungligen av juanito:

Problemet ligger väl i att folk inte förstår vad ett behov innerbär. Ett behov är ju olika på grund av en mängd faktorer. Men man ställer ju frågan om man behöver ett virus skydd med Mac OS X. Just den faktor som inte har ett positivt svar.

Den riktiga frågan är ju; Behöver jag ett antivirus program på min dator? Svaret på den frågan är ju individuell, och har mer med ens eget betende att göra än med vilken dator man har.

Så för att få slut på detta eveinerliga frågande i en mängd trådar, sku kunde ju vi som svarar börja omforma frågan för frågeställarna. Jag ska försöka komma ihåg det till nästa gång.

Det verkar ändå som om det inte är en helt ointressant fråga även om det finns flera trådar där frågeställningen liknar min - 49 svar ganska snabbt. Det visar sig ju också att det inte direkt finns någon koncensus, svaren spretar en hel del.

Ursprungligen av Borttaget:

Zeobit har ju blivit dömda i domstol nyligen i USA att alla som köpt Mackeeper innan en viss datum har rätt att få tillbaka pengar skiten.
Det är ju beviset för att detta program inte är bra.

Har man sunt förnuft så brukar det gå bra.
Men är du en person som inte kan hålla en Windows-maskin frisk. Ja då kan du lika gärna använda antivirusprogram även på en Mac.

Det är ju aldrig datorn som är problemet utan dess brukare.
Hur blåögd man nu är får man själv avgöra.

Jag har väldigt svarta ögon medan min fru, som använder pc, har oskyldiga blå ögon; hon litar inte ens på sig själv när det kommer till datorer - därav Norton på pc:n.
När det gäller McKeeper har jag märkt en skillnad i seriositet (som inte direkt drabbat mig) sedan ett par år tillbaka. Kan det månne bero på att Zeobit tog över MacKeeper från Kromtech Alliance Corp 2013?

I alla fall: jag slutar använda MacKeeper för att hitta filkopior och köper något via Appstore, verkar mer säkert.

Senast redigerat 2018-07-23 13:35

Hej

Som den inbitne apple/macanvändare jag varit sedan 90-talet har jag alltid hört och alltid trott att macdatorer inte behöver virusskydd. Har idag hjälpt min kära hustru att installera Norton på hennes pc och ser då att Norton finns för Mac. Hörde också igår av en annan inbiten macanvändare att mac definitivt behöver virusskydd. Hans förklaring låg dock på en högre teknisk nivå än min så jag försökte mest se begåvad ut men fattade inget.
Vad skulle det ge mig för ytterligare skydd med t ex Norton. Det jag har nu, men mest för att hitta kopior på filer som gärna letar sig in här och där, från usb-backuper och annat, är MacKeeper som fungerar utmärkt.
Tacksam svar

Senast redigerat 2015-08-12 10:49
Ursprungligen av gotfredsen:

http://www.everymac.com/systems/apple/mac_pro...

ingen ide att gissa för det rätta blivande priset har någon redan postat

Förstår inte! Hur man än tänker så måste någon komma närmast. Syftade du på din länk så är ju det priser på gamla Mac Pro och de priserna är inte direkt hemliga. Förklara gärna!

28990 SEK på öret!

1