Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tidsoptimist

tidsoptimist

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2012-10-02
  • Senast aktiv 2018-04-17
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen tidsoptimist har skrivit i forumet.

*insert sarkastiskt kommentar om att de skröt så om att de betalde mer än konkurrenterna*

Håller med föregående kommentarer angående Ikea Koppla.
Finns även en stor youtube-profil som gjort en teardown där han visar hur bra den faktiskt är:
https://www.youtube.com/watch?v=uRe9w5PKmsE

Ursprungligen av kenjon:

Det var för ett par-tre år sedan. Numera har nästintill alla terminaler jag ser NFC. Ändå bor jag i en liten stad.

Ska man tro Samsung så stämmer den siffran
http://www.swedroid.se/betaversionen-av-samsu...

Ursprungligen av The Cat:

Dax att släppa detta i Sverige med. Visst är vi ett litet pluttland men vi är snabba på att ta åt oss teknik. Så fa tastiskt häftigt att slippa kreditkort.

Problemet är att typ <10% av våra terminaler stödjer NFC => behöver mer spridning innan de ens kommer börja tänka på oss

Ursprungligen av Jonatatatan:

Haha fan vad fult skalet var till den Men i övrigt tror och hoppas jag de håller på med att kopiera Googles funktioner inför en framtida telefon där de helt skiter i Android och kör sitt egna system. Mycket mer intressant med 3 stora operativsystem på marknaden. Microsoft har ju tyvärr inte lyckats även om jag gillar det systemet.

Känns som att du missat att de redan har ett eget system de försöker lägga in på allt från klockor till telefoner?

http://www.swedroid.se/sakerhetsforskare-tota...

Det hackas för fullt med Trådfri för er som är intresserade av lite avancerade setups:
https://bitsex.net/software/2017/coap-endpoin...
https://community.home-assistant.io/t/ikea-tr...

Ursprungligen av Mija:

Jag hade en Samsung Pay kund framför mig igår, som körde med NFC. Varför behövde han använda pin-kod på terminalen?

Ursprungligen av ekloev:

Hmm, om han verkligen använde NFC ska han inte behöva PIN, är du säker på att han faktiskt använde NFC? Samsung Pay fungerar på så sätt att det automatiskt går över till MST (emulering av magnetremsan) om NFC inte fungerar, kan ha varit så att det inte fungerade för honom och att det därför gick över till MST där PIN används. Autentiseringen för NFC ska skötas via fingeravtrycksläsaren (enligt Samsung). När vi testade det fungerade inte NFC-betalningen på den enda terminalen vi hittade med NFC-stöd, så vi har dessvärre inte kunnat testa detta än. Jag vet faktiskt inte om det kan skilja sig åt mellan olika banker, att en bank kan kräva PIN-kod även när man använder NFC. Jag tror inte det, men är inte säker.

Enligt en handlare, om man ska tro hans inlägg på swedroid, så handlar det om att man kan behöva uppdatera terminalen för att få bort pin-kodsfrågan. Se tråden här för mer information http://www.swedroid.se/betaversionen-av-samsu...

Ja nu hoppas vi både Apple och Google får lite eld i baken. Förhoppningsvis är Apple på gång som gör att även Google måste öka takten!

Vad händer om man upplever problem och vill gå tillbaka? Kan man göra detta mtp bytet av filsystem?

Ursprungligen av reboot81:

Tack för länken. Fann följande: "…utländska e-legitimationer som offentliga myndigheter enligt lag blir skyldiga att acceptera från 29 september 2018."

Undrar om det även gäller åt andra hållet, med svenska e-leg i utlandet?

Np!
Det är en EU-förordning så förhoppningsvis ska det då gälla åt andra hållet men det innefattar då inte BankID då de inte uppfyller kraven som anges, just nu iaf.
"För att en e-legitimation ska bli möjlig att använda över landsgränsen, behöver både e-legitimationslandet och e-legitimationsleverantören säga "ja". Intresserade e-legitimationsleverantörer behöver som ett minimum uppfylla eIDAS tillitsramverk."

Ursprungligen av andas:

Sverige är inte ensamma i världen om dessa lösningar. Kanske är Skandinavien det däremot.

Om du pratar om hur BankID interagerar med andra appar har jag tyvärr ingen koll på hur de andra länderna löser det hela men enligt wikipedia är det följande länder som har eID än så länge!
https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_iden...
"Countries which currently issue government-issued eIDs include Belgium, Bulgaria, Germany, Israel, Italy, Luxembourg, the Netherlands, Nigeria, Mexico, Morocco, Pakistan,[1][2] Portugal, Romania, Estonia, Latvia,[3] Lithuania,[4] Spain, Slovakia.,[5] Malta, and Mauritius. Germany and previously Finland have accepted government issued physical eIC:s. Norway, Sweden and Finland accept bank-issued eIDs (also known as BankId) for identification by government authorities."

Ursprungligen av EnDumEn:

Ja, jag undrar egentligen vad för typ av appar de vill stoppa mha regeln? Uppenbarligen inte identifiering á la bank-id.

Egentligen tror jag de gärna hade sagt nej till "Sverige" med men iom att det används för de stora tjänsterna som SKV samt Försäkringskassan så fick de ge med sig och ge ett undantag efter en hel del fjäskande. Imo är det precis denna typen av appar de vill stoppa dels för att det gör apparna beroende av varandra; vad händer om den ena appen stoppas av Apple pga ändringar eller att de börja bryta mot en regel eller är osäkra, vad ska då hända med den andra appen? Den blir ju värdelös då den inte kan användas längre.

(Tänk även på att e-legitimationsnämden har fått i uppdrag att lösa ett eID som vi även kan använda oss av utanför Sverige samt att då utländska e-legitimationer ska kunna användas i Sverige. Där även BankID (eg bankerna bakom) ev kommer hänga på.
http://www.elegnamnden.se/ )

Jag både drömmer och hoppas att båda Apple och Google på någon slags magisk väg lyckas få hit båda tjänsterna snarast.

Erik.dv imo kan vi räkna med det. Iaf i Us, se om våra operatörer hänger på

Ja det får vi verkligen hoppas annars får vi verkligen hoppas att Apple tar tag i det på direkten, gärna igår redan..

@keptang Hmm vart hittar du misstankarna om MITM-attacker ? Det närmaste jag hittar är denna som verkar prata lite om det
http://www.cultofmac.com/280189/icloud-hacker...