Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
x10.christian

x10.christian

Medlem
  • Plats Torslanda, Sweden
  • Registrerad 2012-09-15
  • Senast aktiv 2014-01-28
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen x10.christian har skrivit i forumet.

Ursprungligen av andas:

Jämförelsen är ganska haltande eftersom man vanligtvis inte byter bildelar grannar emellan.

Men visst ska man ta chansen att lära sig något nytt. Och det kan man göra vid sidan om, så lärde jag mig Indesign under studenttiden, samtidigt som jag använde Office för att utbyta filer.

Word har ju Skydrive som är ypperligt om man skall jobba flera i samma dokument. Den låser det avsnittet jag jobbar med, men lämnar resten av dokumentet öppet så att mina kompisar kan skriva i resten.

Det stämmer. Det blir litet. Man får köpa läsglasögon

OK. Så även om jag inte ser så stor skillnad är det bäst för mig att köra 2560*1600 på min rMBP. Så skalningen blir således bäst där, och skall man köra låg upplösning är det 640*400 då?

Hejsan!
Jag har en MBP 13 Retina. Jag undrar vilken upplösning skärmen har egentligen, menar "äkta" punkter. Kan ju köra skärmen i 3360*2100 som mest. Medans det verkar som Apples "Bäst för Retina" är 1280*800. Apple skriver på sin hemsida att 2560*1600 är upplösningen på skärmen.

Vad är det som är rätt???

Tack det var quickresapp jag letade efter. Har nu köpt den för två dollar. Verkligen värt priset.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Inte som standard, men det finns ett antal plugins.

SwitchResX t ex. En googling ger nog många alternativ. Finns även nån i Mac AppStore vill jag minnas...

Ok. Jag har googlat. Men hittade bara apples systeminställningar.

Hejsan!
Sitter med en MBP retina, en 13 tummare. Undrar om det finns något sätt, tangentkombination eller snabbmeny för att ändra skärmupplösningen. Vill kunna ändra mellan "Retina-läget" och maxupplösning.

NASen är en Raid 1 på 3TB (två diskar på tre tb var). En full kopia från båda ligger på runt 200Gb. Men det som jag funderar på är också hur Time Machine gör. Om jag fyller utrymmet hur snabb är TM att radera så det finns ledigt utrymme på disken?

Har inte stor koll på detta. Men beror väl på vad du kör för Raid också. Samt som jag gissar, hur snabb din HD på macen är. För alla enheter skall ju hinna med...

För en vanlig student på högskola. Är det WORD som gäller Visst finns det begränsingar, men inte för en student på grundutbildningsnivå.

Har studerat bland annat Vårdvetenskap, juridik, ekonomi och lite annat lull lull. Fördelen med Word är att du enkelt kan använda referenhanteringssystem, och du kan hitta mallar på nätet om det inte redan finns inbyggt. Sedan är ju många guider m.m. på nätet skrivet för just word.

Hejsan!
Har köpt en NAS och kör TM nu på två stycken MBP. Har en fråga.

Vilka mappar (som är stora) kan man skita i att backupa? Är det system, program och bibliotek, för allt däri går väl att installera om om det skulle behövas?

Förslag, ideér och tankar mottages tacksamt.

Nu har jag fått bort mina program. tack

Men dubletterna finns kvar i kalendern. Någon?

Hej!
Jag har fått alla mina möten som dubletter i Kalender. Kör Googles kalender. Vet inte vad som hänt.

Sedan undrar jag en helt annan fråga. HUR avinstallerar jag ett program? Jag testade ett par nya kalenderprogram, känns som det kan vara problemet med fråga ett. Finns inget alternativ att avinstallera dom i någon meny.

Vad är det som är så dåligt? Jag använder Office 2011, älskar det. Men klart. Jag skriver mycket vetenskapliga texter också!

Hej!
Jag kör Parallels 8, och använder Win 7 (inte som en Bootcamppartition), och undrar om jag kan dela en katalog? Kan ju inte ens klippa och klistra. Har ändrat på alla inställningar som jag hittat som påminner om Shared eller något. Vad missar jag?