Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dennis_sk

Dennis_sk

Medlem
  • Plats Nässjö
  • Registrerad 2009-01-17
  • Senast aktiv 2010-01-18
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen Dennis_sk har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Robo-X:

Du vet att väckarklockan fungerar även om du har stängt av ljudet på iphonen?

//Rob

Nej det visste jag inte, men jag sätter den ändå i airplanemode för att spara batteri.

Ursprungligen av Minto0:

Hmmm den verkar lite udda denna bug. Allt verkar funka fint nu, o jag kan inte återskapa den igen. Skumt!

Jag vet inte men det är även lite sporadiskt för mig med. Själv märkte jag det inte förrens 2 dagar efter blacksn0w eftersom jag inte va hemma när jag låste upp. Får oftast igång wifi igen genom att köra återställning av nätverksinställningar 2- 3 gånger. Kör alltid airplane-mode nattetid då jag har telen som väckarklocka och när jag switchar tillbaka på morgonen så kopplar den inte upp till wifi själv längre.

Körde blacksn0w på min 3gs och fick efter det strul att hitta wifi. Är många fler som fått bekymmer med det verkar det som och geohot verkar kolla på det nu. En del har löst det genom att toggla airplane-mode och en del återställer sina nätverksinställningar så funkar det sen. Jag däremot måste återställa mina nätverksinställnngar varje gång jag varit utanför räckvidden.

Gött iaf att upplåsningen funkade.

Utan att stjäla freedrik's tråd så nej. Tror nog otterboxen kan hjälpa någon men ser ut som ett gameboy-case ju. Den där stora saken man hade 1988 ni vet. "Strumpan" eller vad man ska kalla det på Otterboxen verkar dessutom som om folk har fått bekymmer med. Att den blir "slapp" och bångstyrig. Idén och konceptet är suverän men i verkligheten? Nej tack för min del.

Hojta till om du hittar nått. Skulle själv behöva hitta något jag kan hoppa på samtidigt som den ligger mitt i en sandstorm... Typ.

Ursprungligen av Macus:

Jag hoppas att du inte har placerat disken under dvd-brännaren. Där ska du inte sätta den (det är en långsammare ATA-buss avsett för brännare och zip-drive).
Hårddisken ska ligga längst ner i lådan och kopplas in med en kort IDE-kabel på kontakten på moderkortet. Eller ännu hellre via ett ATA-kort typ Acard ATA-66.

SCSI-kortet kan du plocka bort ifall du inte använder det. Jag misstänker att Apple valde SCSI för att de visste att ATA-controllern var lite halvkass och inte klarade större diskar än 7 GB.

Så, 2 dygn sedan man hade möjlighet att kolla tråden igen. Bäst att visa att man fortfarande lever så inte mitt usr-konto här på 99 inte raderas....

Nej disken sitter i botten på lådan och inte på dvd'ns kabel. Vet inte riktigt hur mycket olika diskar påverkar men får som sagt samma symptomer även med originaldisken på 10gb. Får kuta upp på vinden och riva i lådorna efter lite ata-controllers.

@Macus, har inte gett upp ännu. Även om det legat på is en stund nu.

Originaldisken ligger på 10gb så den är utesluten. Antar att ide-interfacet inte klarar av mer än 2 enheter? Har ju en dvd-brännare på den också. Sitter ett scsi pcikort i maskinen med men har ingen disk att trycka på där i. Vet inte ens om det går att köpa scsidiskar idag? Har 2 stycken 2.5" idediskar här dock. En på 80 och en på 40gb. Vet inte om de går att få ihop på samma kabel iom att de saknar master/slave inställningar. Får laborera lite...

Återkommer med resultat.

Jo... verkar så.

jo det där har jag också funderat på... Även om man får det att fungera, får man det då att fungera vi en eventuell ominstallation där man från osx-skivan ska välja att återställa från en aktuell time machine-backup? Eller är det bara att plugga i disken i en usb-port och den hittas direkt?

Efter totalt router haveri för några dagar sedan så gick jag emot frugans windows regler och köpte oss en Airport extreme. Föll sig liksom naturligt iom att jag nyligen blev Macbook pro ägare. (Early 2008) Hade lite snurfbekymmer (se annan tråd) men hur som helst. Detta är inte den första router jag köpt och konfat men har ändå ett par frågor. Kom hem och kopplade in den, alla kablar utom strömkabeln. Körde in skivan i macbooken och körde igenom installen. Bootade om för säkerhets skull och satte sedan i strömmen till routern och öppnade Airport-verktyg. Hittade inga airportenheter och efter många "sök igen" så hittades en och direkt så fanns det en "Ny mjukvara funnen-request" som jag lät installera direkt.

Hur som helst, hittade fortfarande inga airportenheter utan fick återställa extreme'ns config till fabriksåterställningens ursprung ett par gånger innan den hittades. Sagt och gjort, konfande apparaten och det fungerade klockers. Idag läste jag mig till att man kunde byta diodens sken på framsidan av routern till att blinka vid aktivitet istället för att bara lysa med fast sken så jag hoppade in i verktyget och hittade inställningen. Valde spara och "starta om router" eller vad det nu stod... Detta resulterade till att jag inte kunde hitta routern igen på ett 20 tal försök... Men när den väl hittats och man kommit ut på nätet så verkar det fungera bra igen. I morse när jag vaknade väckte jag Macbooken ur viloläget och fick manuellt välja nätverk igen för det hittades inte automatiskt. Trots wizarden jag körde under installen igår... Hur som helst, in i systeminställningar och göra om... Låste för säkerhets skull inställningarna för ändringar men vi får väl se i morgon igen...

Men men, iom att det verkar vara sådant strul att hitta routern igen efter omstart, behöver jag oroa mig för att något är fel på den? Den blir ändå ganska varm trots att det inte är någon vidare aktivitet. (läs msn, irc)

Fråga nr 2 är hur de som har lyckats satt upp sin Time Machine config med extremens usbdiskar gjort det? Fyll gärna i.

@henkebarn. Jag har fortfarande inte köpt någon hårddisk för syftet. Hade planerat att sätta en 500gb disk partitionerad i 2 volymer. En för TM och en fat formaterad för delad backup för de andra datorerna i nätverket.

Hade varit intressant att veta hur du gjorde din setup eftersom du fått det att fungera. Hörde en fungerande version va att plugga i disken i routern och sen sätta datorn i ethernetkabel i routern och köra den vägen och att det sen går trådlöst också. En annan va att sätta disken direkt i datorn och ställa in den för TM där först och sen sätta den i routern. Hur gjorde du?

Det står fortfarande på Apples hemsida att extreme inte stödjer TM men har läst på många ställen att folk fått igång det ändå. Och tydligen har de flesta fått igång det med en uppdaterad firmware. Så om Apples sida är dåligt uppdaterad eller om de varit fulla kan jag inte svara på... Jag kom hem för 30 minuter sedan med en ny Extreme med syftet att köra TM via den annars hade jag köpt en annan router idag.

haha, det gick ett par dagar sen va det dags igen... Gjorde som förra gången och bytte kanal igen på routern... Sen fungerade det igen, i 5 minuter sen började det låta konstigt ifrån hyllan där routern står. Tänkte vad i h-e?! Började gå mot hyllan och kände en skum doft. Routern stod nästan och studsade. Den va så förbannat varm att den knappt gick att ta på och så lät den ungefär som om det va fjortisfyllefest inne i den lilla lådan... ehum...

Nu står det en sprillans Airport extreme på hyllan och jag surfar som en kung.

Ursprungligen av Redglittercoffin:

Uppstod problemen efter att du hade satt i mer minne?

Prova att köra med det minnet du hade från början och utan USB-enheter (utöver t-bord och mus förstås) inkopplade. Vad jag vet är de vanliga orsaker till Kernel Panics.

Nä, beteendet fanns även innan minnet byttes ut. Har testat med många minnen och kör med enbart tgb anslutet under installen.

@macus, yepps. disken är formaterad med skivverktyget med på tigerskivan. Och firmware'n är den senaste.

Från början va det os9 på den 10gb disken och datorn fungerade då normalt. Bootade tigerskivan och plöjde igenom installen. När den är klar och den startar om så blir det antingen kernel panic eller den där animerade bilden på en mapp med ett frågetecken i. Dvs att datorn inte hittar några startfiler. Körde om installen en 5-6 gånger och vips fungerade det. Körde sedan med datorn varje dag i ca 2 veckor helt problemfritt. Stängde av varje dag för att se så den bootade som den skulle och som sagt, den funkade...

Satte sedan i en 160gb disk och det är samma visa igen... Förutom att jag nog kört igenom installen en 15 gånger utan att lyckas boota en enda gång...

Och ja, det är en retailskiva som jag "köpte av grannen"...