Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
teonanacatl

teonanacatl

Medlem
  • Plats Åre
  • Registrerad 2008-07-23
  • Senast aktiv 2020-03-30
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen teonanacatl har skrivit i forumet.

Det kommer att fungera så där att sätta samma SSID på alla accesspunkter om man inte har någon form av controller(rätta namnet kommer jag inte ihåg) för nätet som håller reda på sessionen. Var länge sen jag byggde ett sådant nätverk.
Man kan jämföra det med att prata i mobiltelefon medan man rör på sig. Då kommer man att byta mast ganska ofta. Särskilt om man rör sig i en stad. Hade man inte haft en controller i bakgrunden som höll reda på vilken basstation man är uppkopplad till och vilken man byter till så skulle samtalet brytas varje gång man byter basstation. Samma gäller gäller nätverket hemma när man byter accesspunkt.

Jag kör olika SSID på mitt inomhus- och mitt utomhusnätverk men det är mest för att separera dem. Vill inte att vissa enheter kopplar upp sig på utomhusnätverket.

Nätverket ska inte gå ner för att flera oberoende accesspunkter har samma SSID.

Kör Extremen på ett eget SSID?

Om man använder sig av utöka nätverk så halveras hastigheten i nätverket för varje enhet som man utökar det med. Det har att göra med att AE som utökar nätet måste sända vidare alla information den tar emot. Om det är värt att göra det beror på hur dålig hastighet du har längst ifrån din TC och om det är värt att sänka hastigheten generellt i ditt nät mot att få bättre hastighet i ytterområdena.

Ett alternativ är att använda sig av Homeplugs via elnätet för att koppla in AE i nätet och sen låta AE vara fristående accesspunkter. Det finns nackdelar med det som t.ex. att man tappar sessionen när man byter accesspunkt eller att man inte automatiskt blir omkopplad till den accesspunkt som ger bäst signalstyrka.

I båda fallen så fungerar Airplay bra.

WDS var väldigt bökigt för några år sedan. Då var det som du skriver bara enheter från samma märke som fungerade och det var en massa meck med inställningar för att få det att fungera. Det har blivit bättre men är fortfarande inte helt bra då det inte är en satt standard och det är därför som det kan strula om man utökar icke "Apple"-nätverk.

Om man utökar ett nätverk så måste routern ha stöd för WDS.
Ansluta borde fungera då det är som att ansluta en dator. En sak man kan snubbla på är om man har använt svenska tecken i wpa-nyckeln.

Tänk på att vitvaror inte brukar ingå i hyran i Norge. Utan sånt måste man ha med själv.

Ursprungligen av lappen71:

Hur kan det vara prisvärt när du aldrig äger musiken?
Visst jag använder Spotify också men enbart i syfte att hitta annan bra musik.
Men det är bra att det finns alternativ för dom som inte vill ha musiken fysiskt.

Det är prisvärt för att jag får tillgång till ett stort utbud musik till samma kostnad som det kostar att köpa en skiva i månaden. Att få tillgång till musiken vart man än är mycket värt även om man äger den men den ligger på datorn hemma. Visst skulle iTunes match komma till Sverige så skulle värdet av att ha Spotify minska en del.
Ska man resonera att det inte är prisvärt för att man inte äger musiken då är det inte heller prisvärt att hyra en film hos den lokala videouthyraren heller för man äger ju inte filmen och uthyraren kan ju stänga igen när som helst.

Musik jag vill ha kvar köper jag på iTunes eller på skiva. Resten lyssnar jag på via Spotify. Visst det vore surt om Spotify försvann men då får man köpa mer musik istället och begränsa vad man lyssnar på.
Spotify är annars väldigt prisvärt.

Ett alternativ till att dra en lång kabel från TC till Mac mini är att byta plats på AE och TC sen får AE sköta nätverket. Då blir Minin kopplad med kabel till TC och man kan utesluta det trådlösa nätet.

Är AE inställd på att ansluta till ett trådlöst nät eller att utöka ett trådlöst nät? Om det går prova att ställa in att den ska bara ansluta till trådlösa nätet istället för att utöka det. Att utöka ett trådlöst nät påverkar alltid prestandan i nätet negativt.

Du skriver att du har det trådlösa nätet ställt på G för att minin inte klarar N samtidigt som du säger att den är kopplat via tråd till AE som i sin tur är trådlös brygga. Att vara uppkopplad på samma nät via båda trådat och trådlöst kan ställa till problem. Prova att slå av det trådlösa nätet på mac mini för att se om det blir någon skillnad.

Graveyard - Lights out

Ursprungligen av Bo66:

Det finns inte längre någon ljudingång på datorns baksida. Hur kopplar man till exempel en mixer till datorn nu?

Headphoneporten har stöd för t.ex. iPhones headset. Borde det inte gå att koppla in ett mixerbord den vägen?

Jag hade samma problem häromdagen. Problemet var att mitt nätverk aldrig dök upp i den korta listan man får när man klickar på wifi-symbolen i menyraden. Varför den inte anslöt automatiskt vet jag inte.
Hur som helst så löste jag det genom att välja "Join other network" i den listan och därefter klickade jag på "Show networks" i dialogen man får upp. Där syntes mitt nätverk och jag kunde ansluta till det.

Utbudet på svenska Netflix är helt klart sämre än på amerikanska. Förhoppningsvis så fixar de in mer innehåll på svenska allt eftersom.