Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DanAbnormal

DanAbnormal

Medlem
  • Plats Helsingborg
  • Registrerad 2005-10-07
  • Senast aktiv 2017-11-08
  • Antal inlägg 66

Foruminlägg

De senaste inläggen DanAbnormal har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Redaktionen:

UPPDATERAD. The Beatles tar de strömmande musiktjänsterna med storm, men den som letar efter gruppens kompletta samling inspelningar måste söka på annat håll. 99mac:s Fab Four-entusiast Jakob Nilsson tipsar om hur du går vidare.

Läs hela artikeln här

En detalj månne, men för de som är intresserade av gruppens tidiga historia streamas ju även Tony Sheridan-materialet på två album ("In the beginning" och "Cry for a shadow"), åtminstone på Apple Music. Det sistnämnda är ju även titeln på den enda utgivna Lennon-Harrison-låten.

*Bump*

Ingen som vet något om detta?

Ursprungligen av DanAbnormal:

Jag överväger att köpa trådlöst multiroom-ljudsystem och funderar på vilket.

Att Apple Music ska gå att använda med Sonos nån gång i höst är ju bekräftat.

Men vet någon hur det ser ut med andra trådlösa multiroom-alternativ, t ex Heos? Funkar det (eller kommer det att funka)?

Jag överväger att köpa trådlöst multiroom-ljudsystem och funderar på vilket.

Att Apple Music ska gå att använda med Sonos nån gång i höst är ju bekräftat.

Men vet någon hur det ser ut med andra trådlösa multiroom-alternativ, t ex Heos? Funkar det (eller kommer det att funka)?

Ja, det står 1143 undertill. Blä.

Hur vet jag om jag har möjlighet till både 2,4 och 5 samtidigt? Det finns inget sådant alternativ angivet i alla fall. Jag har fyra alternativ. Det sista (som jag nu har valt) heter "Endast 802.11n (5 GHz)". Det föregående heter "802.11n (802.11a-kompatibel)" - ska jag välja den i stället?

Ja, jag skriver till en extern hårddisk ansluten via USB från Airport Extreme. Hastigheten är således inte bredbandet utan mitt eget Wifi.

Jag har lite problem med mitt nätverk (kör en Airport Extreme). Långsam filöverföring var grundproblemet. Fick tipset att ändra inställningen till 5 GHz. Först ville inte varken dator (MacBook) eller telefoner ansluta, men nu funkar datorn. Telefonerna ansluter dock inte.

Jag har läst runt en del i forumet här och det verkar som om iPhone inte klarar 5 GHz. Betyder det att jag alltså måste välja mellan kackig överföring (2,4 GHz) eller att inte kunna ansluta telefonerna?

Överföringen är för övrigt fortfarande extremt långsam, jag räknade ut att det blir ungefär 0,04 Mb/s, känns lite väl mycket tidigt 90-tal för min del... :-/

Mycket märkligt detta. Nu hittar inte mina Apple-prylar nätverket. Varken MacBook eller iPhone kan ansluta. Däremot ansluter sur-PC:n (som alltid brukar bara sämre på allt) utan problem.

Detta problem uppstod efter att jag ändrat frekvens på Airport Extreme. Jag startade om datorn och telefonen och då funkade det. Nu har de dock tappat kontakten igen och det hälper inte med omstart. Vad är det som händer? Känns väldigt o-Apple.

Nja, faktum är att datorn och Airport Extreme står bara ett par decimeter från varandra.

Har ändrat till 5 GHz, men det verkar inte hjälpa. 5 Mb/s hade varit helt ok, problemet är att det går ohyggligt mycket långsammare än så. Jag tog tiden, 23 sek för 1 Mb. Det blir 0,04 Mb/s - känns som ett jävla modem från '92. Kan det vara något annat fel - varför går det så in i baljans långsamt?

Tack för svar. Det är inte aktuellt att byta system i nuläget, men på sikt får det kanske bli så. Men är verkligen Airport Extreme så långsam - det brukar ju gå bra att göra annat med den där mycket data överförs?

Hur gör jag för att ändra frekvens på min Airport Extreme till 5 GHz? Jag upplever ibland störningar när jag streamar musik, kan ett frekvensbyte bidra till att minska de problemen också?

Det är en WD som är formaterad för Mac, ska jag kanske tillägga.

Jag har ett trådlöst nätverk med en Airport Extreme. Till den är en USB-hårddisk kopplad. När jag exempelvis använder iPhoto lagrar jag alla bilder på hårddisken i stället för i datorn (som är en MacBook).

Jag har nu överfört film från en gammal DV-videokamera till min MacBook (till iMovie). Av någon anledning kunde jag inte välja att spara klippen direkt på min USB-hårddisk utan fick lägga dem på datorns hårddisk. Jag tänkte att det inte spelade så stor roll, eftersom jag kan flytta klippen till hårddisken i efterhand i stället.

Problemet är att när jag nu försöker göra det går det otrooooooligt långsamt. Knappt 6 GB (25 min film) kommer att ta åtskilliga timmar, vågar inte tänka på vad som händer när jag överför längre klipp.

Varför går det så långsamt? Har jag fel på någon inställning?

Jag har tre Airport Express sedan tidigare (på olika ställen i lägenheten). Med Apple TV:n tänkte jag att jag kunde ta bort den som var ansluten till Sony:n, men nu har jag kopplat tillbaka den. Det verkade enklast så.

Ursprungligen av kim_sv:

Kan man koppla Apple TV:n -> HDMI -> Sony:n -> HDMI -> TV:n?

Nej, tyvärr har Sony:n bara en HDMI-port (utgång). Hur gör ni andra? Ingen annan som kopplat både Apple TV och Tv:n till hemmabioanläggningen?