Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mc Tommy

Mc Tommy

Medlem
  • Namn Tommy Högberg
  • Plats Botkyrka
  • Sysselsättning Fotografering och hemsidor samt intresse för drönare och naturligtvis iMac, iPhone, iPad och redigerar i iMovie men mest då det gäller stillbider men ger mig på video en del.
  • Registrerad 2008-02-07
  • Senast aktiv 2021-07-06
  • Antal inlägg 239

Foruminlägg

De senaste inläggen Mc Tommy har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Mc Tommy:

Jag förstår inte hur du menar med tillägg/flikar? Så här ser det ut i mitt Chrome. När det poppar upp såna rutor från Coppershop.ru klickade jag på "mer" och då kunde man skriva in blockera men det poppar fortfarande upp från coppershop.ru och ALLTID, eller till 99% handlar det om Bitcoin???

Nu kund ejag få upp bilden när jag klickade på "mer"

Ursprungligen av reboot81:

Ser ut som notiser från Chrome. Vad ha du för tillägg/flikar öppna?

Jag förstår inte hur du menar med tillägg/flikar? Så här ser det ut i mitt Chrome. När det poppar upp såna rutor från Coppershop.ru klickade jag på "mer" och då kunde man skriva in blockera men det poppar fortfarande upp från coppershop.ru och ALLTID, eller till 99% handlar det om Bitcoin???

Jag har börjat få från Coppershop.nu i Chrome på min iMac i massor och allt handlar om Bitcoin, vet någon hur man kan stoppa det eller ska jag lämna Chrome och använda Mac's eget Safari?


Rubrik ändrad. /Moderator

Senast redigerat 2020-05-05 09:30
Ursprungligen av Gäddnos:

Gå in i Mail, öppna Inställningar, titta på fliken Allmänt, ta bort krysset ur rutan Lägg till inbjudningar i kalender automatiskt.

Finns det någon speciell anledning till att du valde kategorin Övriga ämnen / Allmänt snack istället för MacOS?

Der fanns inget kryss i "Lägg till inbjudningar i kalender automatiskt"

Jag hittade inte ämnet Kalender problem? Först la jag in det i 99 forum eller vad det hette, jag är så sällan inne i 99 forum men jag har tidigare fått mycket hjälp här.

Hur kommer det in och hur kan jag stoppa det?

Så här står det

15 januari 2020 10:00 : ❗ ОШИБКА ВОЗВРАТА ВЫПЛАТЫ - ПРОСИМ НЕМЕДЛЕННО ПРИНЯТЬ МЕРЫ ❗

ГЛАВНЫЙ ОРГАН КОНТРОЛЯ ВОЗВРАТОВ
Компенсация проводится в соответствии c требованиями Закона «О Защите Прав Потребителей».
Наша организация уполномочена провести полную компенсацию всей суммы положенных Вам по Закону денежных средств.
Для получения выплаты, оформите заявку на нашем сайте >>> https://soo.gd/t34-edC

Översatt via Google Translate
15 januari 2020 10:00: ❗ BETALNING ÅTERBETALNINGFEL - VÄNLIGEN VÄLJ OMMÅLLIGT ❗

HUVUDKROPP FÖR ÖVERVAKNING AV TILLBAKA
Ersättning sker i enlighet med kraven i lagen om skydd av konsumenträttigheter.
Vår organisation har behörighet att utföra full kompensation av hela det belopp som tilldelats dig enligt lagen.
För att få en betalning, fyll i en ansökan på vår webbplats >>> https://soo.gd/t34-edC

Ursprungligen av The Real Viking:

Tillverkare bakom alla tre OS grupperna (MacOS, Windows, Linux) har tydligt sagt att 32-bitars OS kommer att försvinna. Speciellt Apple har varit väldigt tydligt de senaste 2 åren.
Då har ju utvecklarna bakom ”Sveriges dödbok” haft gott om tid att utvärdera alternativ innan ändringen slår till med full kraft. Tyvärr har utvecklarna bakom ”Sveriges dödbok” ignorerat detta och blivit tagna på sängen.
För oss släktforskare som använder Mac finns det gott om alternativ, motsvarande databaser finns online på internet, bl.a. Ancestry.se, Heritage, Sveriges riksarkiv, Svar, m.fl.

Om det ändå bara gällde Sveriges Dödbok är det väl okej med Catalina, men frö mig som är pensionär och hade kvar iDVD, Excel, Word, Nikon program m.m. så var det en STOR förändring som jag inte var beredd på. Jag hade två alternativ gå över HELT till PC eller backa tillbaks till Mojave, jag valde det sista! Men har också en PC eftersom PC är bättre för mej vad gäller släktforskning, många program i släktforkningn fungerar inte alls med Mac. Till exempel Disgen 2019, jag vet att det finns alternativ till dödboken/dödböckerna, Sveriges Befolkning 1880, och framåt. Arkiv Digital, Ancestry, My Heritage men det kostar och det är inte en engångskostnad utan en årlig avgift på flera tusen kronor!

Ursprungligen av primu[s]®:

För er som kör Catalina 10.15.1, blev det någon märkbar skillnad. Jag behöver installera om min MacBook nu men vet inte om jag ska ta Mojave eller Catalina?

Märkbar så tillvida att jag som är lite "mossig" och hade ett Excel och Word från 2008 och iDVD kvar i gamla versionen åkte på pumpen, de fungerade inte längre. iDVD slutade Apple med uppdatering för 8 år sen så jag har mig själv att skylla. Ett släktforskningsprogram från "Rötter" Sveriges dödbok kompatibelt med både Mac och PC slutade att fungera, Rötter svarade att dom tänker inte uppdatera till Catalina utan kommer bara basera sin program för PC. Så du får fundra på hur du ska göra, Catalina är naturligtvis mer "Up To Date" men jag gick tillbaks till Mojave, .... jag kollade inte alla förändringar som Catalina orsakade eller förbättrade, det har ju lite med 32 och 64 bitar att göra. Jag är inte 32 år längre och inte ens 64 år utan hela 74 år, det kanske förklarar saken

Ursprungligen av zinned:

Detta måste väl vara den smalaste målgruppen någonsin vad det gäller problem efter uppdatering...?

Menar du att det är få som använder Mac i släktforskningen?

Nu börjar jag snegla på att lämna Mac, i samband med Catalina så är det spiken i kistan. Tyvärr har jag uppdaterat till Catalina, vilket jag INTE skulle ha gjort. Vet inte om det går att backa till Mojave?

Så här skrev Rötter:
Viktig information till Mac-användare
Publicerad 22 oktober 2019 03:25
Apples nya operativsystem Catalina, som många Mac-användare redan har uppdaterat till, har visat sig vara oförenligt med i stort sett alla databaser som givits ut som dvd eller usb.

Det innebär att Sveriges dödbok – liksom alla andra databaser i Rötterbokhandelns sortiment – inte fungerar med Apples nya operativsystem. Efter en grundlig undersökning har Sveriges Släktforskarförbund tyvärr tvingats konstatera att det kanske aldrig kommer att fungera. Därför har man valt att omgående sluta marknadsföra sina databaser som Mac-kompatibla.

För dig som ännu inte har uppdaterat till Catalina finns fortfarande möjligheten att avstå från uppdateringen och därmed kunna fortsätta använda Sveriges Släktforskarförbunds databaser.

Ursprungligen av Innis:

Skulle jag ha skrivit en beskrivning själv tycker du? Mer utförligt svar än sådär kan det inte bli. Har testat och det fungerar enligt beskrivningen.
Du ska inte tro att delning mellan en Windows dator och en ATV blir enklare

Jag tackade, men jag blev lite undrande när du skrev att jag inte laddade upp bilder korrekt, jag klickade på Välj filer, och laddade upp några bilder för att förtydliga problemet. Det är inte så himla lätt när man är 74 år men jag försöker. Och är naturligtvis tacksam för all hjälp jag kan få. Och det är ju frivilligt att ta del av de bilder som jag laddae upp, jag vill inte tvinga någon att titta på bilderna så det är tillåtet att vägra. Blev bar lite snopen.

Tack för utförligt svar men undrar om jag inte ska gå ur den här gruppen och köpa en PC istället, kanske mer användarvänlig?

Ursprungligen av Innis:

Lägg in bilderna på korrekt sätt. Vägrar ladda ner dom.

Jag klickade på bild och sen la upp dom? Hur ska man göra för att göra det på ett "korrekt" sätt?

Hur kan jag se mina filmer nu via Apple TV från min iMac de filmer jag redigerat ihop med iMovie. "Slå på iTunes" står det i Apple TV men jag har Catalina nu och då finns inte iTunes längre. Hur ska jag göra för att titta på mina filmer via Apple TV från min iMac?

Ursprungligen av Zeugma:

https://dvdcreator.wondershare.com/

Detta program rekommenderas ofta och är 64 bitar. Osäker dock på om det fungerar i Catalina men det är väl en tidsfråga.

Kostar pengar...

Ursprungligen av micjoh:

Den har hängt sig på installationsskärmen med ”en minut kvar”...
Vad gör man då? Vågar man hålla ner strömknappen så den stänger av eller då sabbar man allt?

Jag fick lika som dig, en minut kvar i timmar... jag höll inne strömknappen och "vaktmästar resetade" det fungerade, nu har jag Catalina.