Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fd Medlem

Fd Medlem

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2007-11-22
  • Senast aktiv 2009-01-23
  • Antal inlägg 2409

Foruminlägg

De senaste inläggen Fd Medlem har skrivit i forumet.

Ville bara påminna för de som har US-konto också=
Om du får upp felkoden 5002 när du försöker ladda ner filmer i iPoden/iPhonen så beror det på att du inte har ställt in iTunes på USA-affären. Fick upp det flera ggr tills jag kom på att det naturligtvis handlade om fel affär. Bytte till USA och sedan gick det bra igen att ladda ned USA-köpta filmer.

Ser att du har samma text i MacWorld forum men under namnet Christolito.
Du som gör lite reklam för Elin (=dig själv) ?;)
Kul webbsida !

Skilling=

Nu kör du ett varv till på det som redan diskuterats.
Jag har redan svarat på allt du frågar om.
Läs mina tidigare inlägg om du vill se svaren.

Det blev en intressant diskussion men med fel fokus.
Få personer har egentligen svarat på min fråga om det personliga ansvaret för visade resp länkade bilder. Jag trodde att folk skulle ta upp egna exempel på bilder som de tyckte var svårt att veta hur de skulle visas.
Jag tänker sätta punkt här

Hahaha !:D
Ja jösses. Känner igen alltihop.
Voffo ä de på dette viset ?

Ursprungligen av richardt:

Jag har precis (10 min) fått besked att det inte går att handla med gift certificate just nu. Hur gör man för att itunes inte ska kunna känna av ipadressen?

Vet tyvärr inte svaret på den frågan men undrar om det är som för sounden att du köpt Gift Cards via ebay ? Jag har koder från GiftCards köpta i USA av en släkting. Undrar just om jag klarar mig undan lite längre då eller om man reagerar på alla Gift Cards.

Senast redigerat 2009-01-17 19:13
Ursprungligen av Skilling:

Det betyder dock inte att du blivit angripen för att du är kvinna och för att mansmoderatorerna skulle bli chockade av att se en manskropp. Det betyder bara att man inte tillåter nakenbilder inne i trådarna.

Hur har du kommit fram till det ? Jag har inte haft en tanke på att påhoppen på något sätt hade att göra med mitt kön ! Tvärtom så spånade jag lite om "angreppen" handlade om att de trodde jag var en kille. Jag har hela tiden reagerat på 1) att flera i tråden kommenterade min bild på ett otrevligt sätt och 2) att länken kändes obehaglig och riktad mot mig. Diskussionen om manligt-kvinnligt har kommit upp i den här tråden och fanns inte med från början. Självklart förstår jag att modereringen handlade om att det var en nakenbild men det jag reagerar på är att inte länken också kommenterades och togs bort. Observera också att tråden var tänkt att handla om bilder inte genus.

Tillbaka till ämnet=
Jag anser att jag har ett lika stort ansvar för de bilder jag länkar som jag visar.
Inte ens i "undervisningssyfte" tänker jag visa groteska bilder, porrbilder, nazi-propaganda eller något annat knepigt. Jag ska försöka att aldrig mer visa ens en pytteliten animerad gif men kommer troligen inte att kunna hålla det löftet....:tveksam:
Jag kommer kanske lägga upp något enkelt fotografi någon gång. I övrigt kommer
jag att måla med ord istället för att visa bilder.
Ni andra får göra precis som ni vill med era bilder.

Ursprungligen av Goflorp:

Min upplevelse är att så mycket du skall ta upp är i ett genusperspektiv.

2.503 inlägg hittills (sedan nov-08) och hur många handlar om likheter/skillnader mellan män och kvinnor ? Du får gärna räkna efter. Gissar själv på max 2 procent, dvs 50 inlägg.
Snacka inte skit om mina inlägg ! Jag försöker ge seriösa svar ang frågor kring iPod Touch, iPod Nano, webbsidor, revisorfrågor, MacBook Air och en hel del annat.

Ursprungligen av Skilling:

Tycker faktiskt att det var fräckt att börja lalla om homofober, konspirationer av män (mot kvinnor?) och "kryp upp ur grottan".

Personliga påhopp man kan kräva lite substans bakom. Faktiskt.

Lallande för dig men logiskt för mig =

Att jag nämnde ordethomofober beror på att jag inte förstår varför folk blev så ilskna för just den bilden. Då slog det mig plötsligt att de kanske inte visste att jag var tjej och tyckte det var provocerande av en kille att visa en målning av en naken man. Ursprunget till tråden handlade ju om en man på 99.se som ritar en penis per dag. Det var ingen anklagelse till jgb (jag skrev "ni") utan en undran till de som blev arga i ursprungstråden. Jag tror det är ovanare för en man att plötsligt se en naken sensuell bild än det är för kvinnor att se en naken kvinna. Avklädda/lättklädda kvinnor ser man varje dag i något sammanhang men sällan män.

Med "kryp ur grottan" menade jag att det nästan finns en förväntan att män ska tycka det är kul/manligt att titta på nakna kvinnor. Det är inte så vanligt att kvinnor (i 40-50-års åldern) tittar på bilder av snygga, nakna män. Så tror jag iaf det är efter att ha kollat lite i bekantskapskretsen. Jag menade alltså att ni män ska bli modernare och tycka det är OK med nakenbilder av män också.

Ursprungligen av jgb:

Vad är det egentligen du vill ha sagt? Vill du ha en ursäkt ?...

Jag vill ha sagt att jag tycker det är viktigt att ha ett moraliskt ansvar för de bilder man länkar.
Jag vill inte ha en ursäkt. Du har redan förklarat hur du tänkte. Det räcker för mig.

SkrotNisse=

Intressant kattbild !;)

Ursprungligen av Goflorp:

KaRo, du kommer med direkta beskyllningar att killarna här konspirerar mot kvinnorna/tjejerna: "Tur att ni killar har varandra ! Så var det med den neutrala modereringen. "
Kan vi inte låte 99.se vara ett ställe där det kretsar kring Macar och deras användande.
Jag börjar bli lite lätt trött på att saker, skeenden och händelser ställs i genusperpektiv hela tiden.
Är det inte beklagan över att det endast är 2,4% kvinnor här så är det nästa vad vi skall göra för att få hit fler kvinnor.
När jag läser inläggen skiter jag fullständigt om det är en kvinna eller man som skrivit det, vi utbyter ju erfarenheter - vi skall ju inte ligga med varann?!
(Och om så vore så är det endast den snyggaste som får följa med hem
Hela tiden är det detta Män "håller varandra om ryggen" för att "trycka ner kvinnor", om kvinnor "håller ihop" så är det av "solidaritet mot varandra och för att kämpa mot förtrycket"...

Nu lyckas du lägga in massor i mina få meningar som jag inte alls har sagt eller tycker.
Min upplevelse är att det verkligen diskuteras datorer hela tiden här. Jag startade en tråd (LISA-om kvinnors datoranvändande) med som jag tycker flera bra inlägg. Du beskriver tex dig själv som ultrafeminist i den tråden (#48). Vem är det som ställer saker i genusperspektiv hela tiden ?

Ursprungligen av The Introvert:

Det är en sak jag har svårt att förstå med hela den här diskussionen.

KaRo - varför är genus så centralt i det hela?

Vem har sagt att genus är central i den här diskussionen ?
Inte jag i alla fall.
Att jag kom in på skillnaden mellan manliga resp kvinnliga nakenbilder är väl inte så himla ologiskt ?

Ursprungligen av Baron:

JGB kan tala för sig själv, men jag måste ändå säga att han redan på ett redigt sätt har förklarat varför han länkade. Läs hans inlägg en gång till. Det handlade inte om en jämförelse av just din fråga utan om länkning kontra direktpublicering.

Från #98 i tråden Fristående 99Musik.se-Frågor och svar
"Inte för att skylla ifrån mig, men anuslänken postades av en moderator på 99musik. Med det vill jag inte kritisera publiceringen, jag håller med i princip men hade kanske inte gjort så själv."

Jag tycker det är uppenbart att du tycker att det är OK att använda provocerande bilder när man ska göra en jämförelse mellan att visa bilder och att länka bilder. Själv tycker jag aldrig det är OK att använda sådana starka bilder i något syfte.

Baron: Nu har du frågat tre gånger tror jag om jag inte redan har en tråd om detta. Svaret är NEJ. Upplever att du är partisk i den här diskussionen så det vore trevligt om du inte la dig i den så att det blev som i den ursprungliga tråden att flera inkl en moderator kastade sig över mig. När det här hände skrev jag till Mein för råd eftersom jag blev upprörd men fick inget svar från honom alls. Tur att ni killar har varandra ! Så var det med den neutrala modereringen.

false messiah: du skrev; "Anus-bilden var just ett exempel på att alla inte alltid vill se alla bilder. KaRo, tycker du att det hade varit bättre om den hade visats direkt i tråden?"
Självklart inte. Du måste inte ha läst mitt inlägg där det framgår tydligt att jag tycker den är grotesk och inte borde länkats och framförallt inte hade något med diskussionen att göra.

jbg: Berätta gärna igen varför du lade upp bilden eftersom jag inte för mitt liv kan förstå vilken koppling det finns mellan en (som jag upplever det) sensuell naken man och ett grotesk och äcklig bild på anus ? Tycker du att det är samma sak ?
Börjar faktiskt undra om detta handlar om att män inte klarar av att se bilder på nakna karlar ? Är ni homofober ? Trodde ni att jag var en kille som lade upp bilden för att provocera ? Min upplevelse var att du svarade med att ge mig ett slag på käften !
Undrar hur det hade varit om en naken kvinna hade lagts upp ? Hade ni reagerat likadant då ? Skulle inte tro det. Både kvinnor och män är mer vana att se kvinnor avklädda och det anses nästan lite OK. Tror ni inte att kvinnor tycker om att titta på nakna karlar ?
Kryp ur grottan !

Till saken hör att jag från början hade tänkt länkat bilden men inte visste hur man gjorde. Hade försökt med det tidigare och misslyckats så jag gav upp det. Och eftersom trådskaparen hade tagit upp "peniskonst" så trodde jag väl att det var OK med en beskedlig bild på en naken karl.