Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jazzdevil

jazzdevil

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-06-27
  • Senast aktiv 2010-09-10
  • Antal inlägg 115

Foruminlägg

De senaste inläggen jazzdevil har skrivit i forumet.

Som sagt, jag har bara erfarenhet av grekiska olåsta telefoner. I dessa kan du fritt använda vilka kort du vill, inklusive utländska (t.ex. svenska). Jag har provat med tre grekiska operatörers kort och ett svenskt telia-kort utan problem.

Ursprungligen av jonasolof:

Det står på belgiska mobistars supportsida att iphone 3G köpta hos dem kan användas för olika belgiska operatörers kort men att man vid kortbyte behöver aktivera telefonen i iTunes.

Ytterligare desinformation från Mobistar således. Än idag hävdar de att i belgien köpte iphones endast kan användas med belgiska kort. Rena kafka att få korrekt info.

Jag har endast erfarenhet av grekiska olåsta telefoner. dessa behöver _inte_ aktiveras vid kortbyte. Du kan byta kort så många gånger du vill i en sådan telefon.

Ursprungligen av jonasolof:

Olåsta telefoner har köpts från Hongkong, Grekland och Italien. Enligt några uppgifter behöver telefonen aktiveras via iTunes och dator vid kortbyte. Det är ju rätt opraktiskt. Har jag ett tilläggs sim kort som Yessim kommer iphone 3G igång direkt med nya kortet. Då verkar det vara ringa vits med olåst telefon.

Stämmer det sagda?

Inställningar -> Mail, kontakter, kalender -> kalender -> stöd för tidszon

Min telefon använder engelska, vet inte om menyvalen står som jag skrivit ovan.

Jag håller med om att det är värt att titta på open source lösningar (och Python som Plone bygger på är ett bra språk) men föreslår en lösning skriven i Ruby on Rails, som har bra stöd för att porta funktionalitet till iPhone. Man utgår från en weblösning och lägger till iPhone specifik åtkomst på ett enkelt sätt. Dessutom är de flesta sökmotorer/indexerare som funkar i denna plattform bra på att söka i word/pdf dokument (och andra format). Slutligen är stödet för de två största open source databaserna (MySQL och Postgresql) galant och används i ett flertal lösningar likt den du är ute efter.

Dock undrar jag vad ni vill kunna göra med dessa dokument i era iPhones? Editering är ju inte iPhones starkaste sida...

Trevligt trevligt, grattis.

Inga problem med tull o dylikt?

Ursprungligen av Björnström:

Min pappa överraskade mig genom att köpa en olåst iPhone 3G via AppleStore (online) i Hong Kong när han passerade förbi i förra veckan på väg hem från oss i Melbourne.

Priset var 6200SEK ($6200 HKD) inkl frakt till hotellet vilket tog 24 timmar.

Nån som har ett bra tips på en allt i allo till litet hemmakontor? Vill ogärna ha separata maskiner för fax och kopiering. Skrivare har jag redan, så den funktionen får gärna vara kass, det stör mig inte.

Och ja, jag vet att man inte kan förvänta sig bra kvalitet från såna maskiner.

Tack på förhand.

Inga (så vitt jag vet i alla fall, rätta mig gärna om jag har fel) av Apple levererade som olåsta telefoner i hela vida världen kostar under EUR 569 - SEK 5670 (inom EU) eller motsvarande pengar i andra länder (Hong Kong: HKD 6200 - SEK 5922). Alltså knappt 6000 kronor. Hur de kan få tag på telefoner billigare är ju en bra fråga.

Ursprungligen av fedus:

Mailade dom o dom svara idag. jag undra hur de va möjligt att de såldes utan abonemang...oo om de isåfall va ett fakesim i..o ifall de e risk för att de krånglar när man reggar den i itunes.. Svaret blev: "Our products are officially factory unlocked from Apple. Any software update will work perfectly."

Får väl tro på de då:) eller vad tror folket?

Senast redigerat 2008-10-16 17:55
Ursprungligen av Samuel K:

Zeiss producerar optik till Nikon (ZF), Pentax (ZK), Canon (ZE) och Sony (ZA) samt M42. Till de tre förstnämnda systemen (och såklart även M42) är objektiven helmanuella och optiskt identiska. ZF och ZK är helmekaniska med bländarring (vilket är skönt retro men knöligt) medan ZE är chippade med elektroniskt styrd bländare. ZA är en helt egen serie med chippade AF-konstruktioner som tillverkas med ensamrätt för Sony. Utbudet där är alltså annorlunda, och av klart mer monstruös karaktär (t.ex. Sonnar 1,8/135 som verkligen är något i hästväg).

Jo, jag såg det sen men ville inte redigera en tredje gång. Uppenbarligen kan man precis som förr även nu få gluggarna till många olika hus. Trots det kvarstår min fråga, något omformulerad: Vilket modernt kamerahus tror ni behövs för att kunna utnyttja all potential i ett Zeissobjektiv, t.ex. 85/1.4? Jag gissar att man behöver ett fullframe för att behålla brännvidden som på den gamla goda småbildstiden?

Ursprungligen av Samuel K:

Det stämmer inte riktigt. Med systemkamerorna är det praktiskt taget ingen fördröjning från det att man trycker ner knappen till att bilden registreras, förutsatt att bilden är i fokus. Är den inte det behöver kameran såklart fokusera, men precis detsamma gäller ju när man sköter fokuserandet manuellt.

Bästa sättet brukar vara att trycka ner slutaren halvvägs så kameran sätts i beredskapsläge och fokuserar, så väntar man sedan in ögonblicket och trycker av. Då blir det alltså ingen fördröjning. Fotar man något som rör sig sätter man kameran på kontinuerlig AF, så att den justerar fokus kontinuerligt så länge den är i beredskapsläge. Ibland finns också ett DMF-läge, där kameran fokuserar och sedan kopplar över till MF så man själv får finjustera, vilket kan vara lite praktiskt ibland.

Jaja OK, jag är lite analognostalgisk, men inte puckad Självklart tas bilden i och med att man tryckt ned slutarknappen helt och hållet, men jag misstänker att trådskaparen menar "det tar ibland lite tid mellan att jag trycker och kameran tar bilden", vilket i sin tur kan bero på att autofokusen, speciellt vid vissa inställningar, prompt vill få sitt sagt. Med "vanliga" (läs analoga) makeror togs en, visserligen suddig, men icke desto mindre, bild. Ingen laggning, med andra ord.

+1.

Och eftersom jag också har endast en digitalkompakt och har sålt ALL min analoga utrustning (Nikon småbild, Hasselblad mellanformat) vad kan man tänkas behöva för hus för att nyttja denna objektivens perfekta skapelse? Planar är en konstruktion som man har tur om man har få jobba med. Övriga konstruktioner är bleka och trista i jämförelse. Men återigen. Vilket hus? Full-frame?

Tillägg: Eftersom det inte finns nyproducerade digitala Yashica/Contax att köpa, menar jag. Nikon/Canon/xyz?

Och för att inte trådens skapare ska känna att fokus läggs på annat än han efterfrågade: även min digitalkompakt laggar ordentligt från avtryck till registrering av bild. DSLr ska tydligen vara bättre på det, men det enda 100% säkra sättet är att fokusera manuellt misstänker jag. Därav harangen om Zeiss-objektivet ovan.

Senast redigerat 2008-10-14 19:15

Kan inte annat än hålla med, det görs ett bra jobb att hålla efter oss dagisbarn.

Men, fröken (kan inte komma på ett mer könsneutralt ord, sorry), borde inte denna tråden då låsas och dess innehåll paketeras med nämnd annan tråd?

Ursprungligen av kainen:

TACK henkebarn ;D

Kom på att det fanns en liknande tråd för inte allt för länge sedan
http://www.99.se/feedback/250529-99-sicket-forum.html

edit: stavfel

Tjena,

Jag brukar alltid köpa andra revisionen av nya PB/MBP. Så har det varit med TiBook, AluBook och nuvarande MBP. Det är ett bra sätt att gardera sig mot barnsjukdomar, dessutom har Apple alltid bumpat sina premium -books rätt så snart efter första release.

Det är det rationella argumentet. Det irrationella är att de där månaderna tills man får sin nya maskin alltid är väääldigt långa...

Så du gör det du uppfattar är viktigast: köper en ny (så fort den kommit till återförsäljaren, tar ett tag efter att den presenterats) eller väntar på den andra revisionen som alltid finns direkt efter att den presenterats.

Tillägg: barnsjukdomar kan vara allt från fel på skärmen till att färgen bredvid trackpaden flagnar. En kompis råkade ut för det med sin TiBook och jag tror att det inte täcktes av garantin. På min AluBook nummer två så fick jag liknande problem till höger om trackpaden, det täcktes av garantin. Man vet aldrig med nya -books.

Hej i tråden,

Tyvärr stämmer det CEk säger, onlinebutiker som säljer iPhone i Grekland finns det inga. Grekisk adress och abbonemang gäller, eftersom Vodafone vill tjäna pengar på månadsavgifter och inte bara telefonen.

Det går iof sig att komma runt (medelhavet you know) så PM:a mig så får vi se vad jag kan göra för att hjälpa dig.

Tillägg: en grej som jag saknar med samtliga mina SE-telefoner är batteritiden. Den är kass i min iPhone.

Ursprungligen av CEk:

xtreme79; Tyvärr icke. Köpte min när jag var där på semester i augusti. Jazzdevil här på 99.se brukar dock hjälpa till då han befinner sig där så PM:a honom vet jag.

Partitionen, radera på du

Säkerställ dock det hela med att kolla i Parallells preferenser/inställningar att hårddisken för just den virtuella maskinen det gäller (din Win2000) pekar på en virtuell hårddisk och inte en volym på din mac.

Ursprungligen av Thomaz:

Kanske är en jättekorkad fråga, eller en väldigt smart.

Installerade en testversion av Parallels och håller på att installera Windows 2000. När den tuggat lite så står det "Tryck C för att fortsätta installationen. OBS! Alla data på hårddisken kommer gå förlorade!"

Uhm, menar det min riktigt hårddisk eller den partition som Parallels skapade? Vågar inte chansa - hehe.

Perfekt, kul. Det behövs lite mer olåsta telefoner och konkurrens

Ge oss gärna en uppgift på vad HongKong telefoner kostar tullade o klara, så man kan jämföra med Grekiska (eller Italienska eller Slovakiska) telefoner på ett korrekt sätt.

Ursprungligen av Jimmy Hoffie:

Yepp kan intyga med, funkar hur bra som helst. Köpte en och kör med Tele2 kort.

Det finns två typer av business i Medelhavet:

1. Officiell (punkterna 1-3 ovan)
2. Inofficiell

Jag kan också få tag på telefoner, men det har blivit bra mycket svårare eftersom Vodafone inser att de lider av inkomstförluster då de säljer endast telefoner.

HongKong borde vara vägledande. Fram för mer sånt.

Ursprungligen av scooterbabe:

Samma sak har i Italien; lite enklare att komma runt tror jag, men i princip ar det vantelista som galler. Dock kan jag fortfarande fa tag pa dem...