Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gsandlund

gsandlund

Medlem
  • Plats Piteå
  • Sysselsättning Film, musik, träffa människor, resa.
  • Registrerad 2005-04-20
  • Senast aktiv 2012-11-08
  • Antal inlägg 106

Foruminlägg

De senaste inläggen gsandlund har skrivit i forumet.

Hej!

Varför har ni inte produkten obegränsad surf i er portfölj.

Jag kör både yourtube, netflix, spotify, sr, mail med tunga pdf:er och det tar snabbt slut på datatrafik, vilket är irriterande då man måste beställa mer per sms och det tar alltid ett tag innan hastigheten höjs. Samma som det tar tid från det att hastigheten går ner tills att man får SMS att hastigheten är strypt.

Vad tjänar ni på att begränsa användare som ändå kan köpa valfri extramängd via SMS, är det inte enklare att göra ett abonnemang där det är så enkelt som möjligt för kunden att nyttja de fantastiska tjänster som finns i ert mobilnät.

Man behöver väl båda?

En fråga, hur fungerar det med Appar, Kör den alla appar till iPhone eller är det iPad-appar som gäller?
Om man kör iPhone-appar blir dom i full skärm då? Och om man kör ipad-appar, skalas dom bara ner?

Har iPad med retina nu, och den är så personlig med mail, kalender, bilder.
Samma med telefonen, där man har sms, kontaktboken...

Behöver något till vardagsrummet för att kolla tv-tablå, för att skicka video från playkanaler till AppleTV3, spela spotify till stereon, för att styra tellsticken...

Fokus i deras butiker är inte försäljning utan att visa deras produkter och hur man kan använda dom.
Deras produkter säljer sig själva.

Tycker ändå att dom är fantastiska på att hitta bra personal, har handlat vid central park och meatpacking district och dom är alltid otroligt trevliga, ärliga, raka, lyssnar och kan mycket om produkterna. Dom lovar inte saker, jag frågade om jag kunde surfa på iPad i sverige som jag köpt i USA visste att det fungerade men svaret blev i stil med.

"Det beror på nätverket och tekniken som finns i masterna, jag kan kan inte garantera funktionen utanför USA då jag inte är bekant med ert mobilnät"

Vilket är ett klockrent svar, tycker om deras personal. Kanske lite irriterande att dom alltid är så omänskligt glada

Hej!

Jag behöver utrymme, jag har idag en extern disk på 500gb respektive 1500gb men båda är fulla idag. Dessa ansluts via USB till datorn. Det jag känner är att det är osmidigt med två lösa enheter inkopplade i min annars rätt smidiga Macbook. Jag har även tänkt utöka med två diskar till inom dom närmaste veckorna.

Jag kollade lite på en NAS, men det finns begränsningar i vilka diskar dom stödjer och jag vill inte vara beroende av det. Desutom klarar dom flesta två diskar, vid fler diskar tenderar det till att bli dyrt.

Jag kollade även på kabinetter för fyra diskar (kan plocka ut min diskar från kabinetterna), men dessa ligger på nästan 4000:- om man inte nöjer sig med JOBOD.

Det sista alternativet är att köpa en smidig liten bärbar för 1000-1500:- (enda kravet är USB 2.0 och ethernet) Köpa till en USB-hub och bara koppla in diskarna i den och sen ha den i en garderob och dela ut dessa diskar genom nätverket med läs och skrivrättigheter?

Servern behöver ej vara mac då jag inte aktivt ska jobba med den. Kollade lite på gamla bärbara mac men dom kostar från 4000 vilket känns lite för mycket.

Vad är det smidigaste lösningen, och varför är kabinetter för fyra diskar så dyra?

Hälsningar

Väldigt bra priser!

Har vi någon som rapporterar?

Har länge varit sugen på en iPad. Kan ej förklara varför då jag haft uppfattningen att det är en otroligt onödig pryl. Jag har sen tidigare både iPhone och Macbook (Unibody 13"). Trots detta kunde jag inte låta bli att handla när jag hittade en helt ny iPad 3G på blocket till ett bra pris.

Det första jag gjorde var att ladda ner Remote, detta ansluter mot mitt iTunes och jag får i ett snyggt gränssnitt tillgång till hela mitt musikbibliotek. Detta streamas sen via Airport Express till min stereo. Detta är helt priceless, datorn tar automatiskt och uppdaterar podcasts och en sekund senare finns som i Remote utan att jag behöver starta om programmet. Ljudkvalitén är prima och det är en frihet att stå i köket och styra musiken. Man kan även byta källmål på iPaden om man har flera enheter med stöd för Airplay/ Flera Airportar.

Efter det kollade jag in applikationerna det finns mycket potential för svenska applikationer. Jag saknar svenska Play-kanaler även om man kan köra SVT-play för iPhone till iPad. Man kan dubbla skärmstorleken och kvalitén är ändå bra. En sak jag kan störa mig på är att jag köpt mycket program till iPhone som finns till iPad men för att få dom i rätt upplösning måste jag betala ytterligare pengar. Vissa tillverkare har program som fungerar både på iPad och iPhone t.ex. Jaadu eller iTeleport som det heter nu, stort cred för det.

3G-delen fungerar väldigt bra och är mycket bättre än i min iPhone jag åkte tåg mellan Stockholm och Göteborg och hade täckning 98% av tiden (Telia). Efter 4 timmars konstant surfande hade jag bara lyckats förbruka 40% av batteriet stort plus.

Efter att ha haft iPad ett tag så inser jag att jag knappt använder min MacBook länge. iPaden ligger på vardagsrumsbordet och man är igång direkt. Enkelt att söka information, läsa nyheter och maila och det är det jag använder datorn till i 90% av fallen. Kör även Googles Exchange, så att kontakterna och kalendern från ipad synkas direkt in i min telefon genom 3G-nätet, och vice versa.

Överväger nu att byta ut macbooken mot en iMac och bara köra den som musik-server och backup för filer då jag aldrig orkar ta med min MacBook utan kommer på mig själv stå och vänta på tunnelbanan med iPaden surfandes på diverse nyhetssidor. Den är lätt att ta med och har en enorm batteritid.

Att ersätta datorn kommer den inte att göra, men det tror jag ingen har påstått heller. Det fina är att man på ett smidigt sätt kan ta del av information var man än är. Sitter som ordförande i en styrelse och att skriva protokoll på iPaden skulle kunna fungera men jag föredrar fortfarande att jobba i Office-paketet för Mac och riktiga tangenter.

Jag är sjukt nöjd och det är bara en stor iPhone, men det är en fantastisk produkt som med stor sannolikhet kommer ta marknadsandelar från lågpris-segmentet av PC-försäljningen typ Netbooks. Man måste fråga sig varför folk köper net-books och det är ju just för att kunna ta med sig, ta del av information. Kommunicera med andra, och det fixar iPaden mycket bättre än dom 8-10" Atom-maskiner jag kört. Ett stort plus är att den alltid är ansluten mot nätet, med en PC måste man först vänta på att enheten ska bli redo, sen manuellt starta programmet för uppkoppling och sen välja anslut och då ska den ansluta och sedan verifiera dig som användare. Kopplar den ner på grund av dålig täckning måste man ansluta på nytt något iPaden gör automatiskt.

Jag ger den 7/10 i betyg det som sänker är egentligen bara utbudet av svenska Appar, men det är något jag tror tar fart när maskinen lanseras i Sverige. Jag kan även säga att dagen jag köpte min iPad fick jag bara använda den cirka 10 minuter för att min flickvän bara älskade att använda den!

Jag vill skriva ett par rader om antenndelen på iPhone4.

Jag har haft både 3G/3GS och har nu fått iPhone4 genom jobbet. Jag har varit rädd att skaffa iPhone4 på grund av artiklar som handlar om att antenndelen skulle vara lågpresterande. Efter att ha provat telefonen i praktiken kan jag berätta att min uppfattning är en helt annan.

När dom lanserade 3GS var det många artiklar om handlade om överhettning, ett problem jag upplevt en gång en varm sommardag då telefonen låg i stekande sol under ungefär en timme och det var helt vindstilla. Vilken telefon som helst hade blivit lika varm. Jag får känslan av att antennproblemet är av samma karaktär - mediakaraktär.

Jag kan få iPhone4 att droppa bars, om jag vill men i det praktiken så påverkar det inte funktionen på telefonen. Den kopplar inte ner samtal, det går aldrig segt att surfa och oftast har den bättre mottagning än min 3GS. Mottagningen beror mer på nät/område än hur jag väljer att hålla telefonen, så alla ni som haft tvivel om antennen kan vara lugna. Det är inget problem vid normalt användande.

Jag jobbar även i branchen och jag har inte haft ett enda samtal eller möte med konsument som har upplevt att antennen är ett problem.

Nu blir det att beställa en privat också, Tack för ordet.

Det blir billigare att köpa den i Norge även om man räknar om kursen.

16GB blir 5 821:- SEK den kostar väl 6495:- här låst? Fast det kanske skiljer
mellan operatörer.

Det så kallade pressmeddelandet är inte bekräftat av Apple utan kommer från en extern sida. Det är med stor sannolikhet fake, har inte haft tid att skriva det tidigare så nu kan ni sluta spekulera.

Mvh

Vad spelar låsningen för roll? Haft samma operatör i 12år, bra täckning går inte att värdera i pengar

Såhär håller jag min telefon, en eller två fingrar på sidan och tummen på andra.
Pekfingret på baksidan mot äpplet, och lillfingret under telefonen. Ibland nyper jag bara fast den på båda sidor i nederkant. Detta är precis hur man inte ska hålla en iPhone 4.

Ber om ursäkt för en sliten telefon det är jobbtelefonen, mina privata ser betydligt bättre ut

Jag provade även om jag kunde sänka signalen på min 3GS. Och med mitt vanliga "talgrepp" kunde jag inte det (se bild ovan). Om jag däremot provocerar fram det lyckas jag sänka mottagningen rejält kolla denna video jag laddade upp;

YouTube - Iphone 3GS receptiondrop

Där jag testar mottagningen så är det inte ultimata förhållanden, det är precis att den orkar visa full 3G-täckning. Som jag håller i videon håller man inte telefonen om man inte har muskelproblem eller liknande.

Så visst nu är jag övertygad man kan påverka telefonen efter hur man håller den, men när det räcker att lägga ett finger på fel ställe så blir jag skeptisk.

/ Gustav

Apple kör presskonferens ikväll 19.00
Reminder: we're live from Apple's iPhone 4 press conference tomorrow, 10AM PT / 1PM ET! -- Engadget

Tycker detta är tråkigt, jag har fått en försämrad bild av Apple på senare år. Inbillar mig att saker dom producerar idag inte håller lika bra. Har själv fått byta ut min iPhone ett par gånger, och även bytt ut Airport Express en gång. Ett stort problem med utbytestelefonerna är att dom inte fungerar som en ny telefon. Har man väl bytt ut den, gissar jag att sannolikheten är stor att man får byta ut den igen då delarna i den är begagnade.

Sen har jag svårt för när Apple skriver, om din 3G är seg efter uppdateringen köp en ny telefon. Om din iPhone 4 har dålig täckning håll den rätt. Jag tycker att 6000:- är mycket pengar för en telefon, och att man kan förvänta sig en bättre service. Jag hade även önskat att man kunnat laga telefonen hos auktoriserad verkstad istället för att byta ut den, precis som med en dator i samma prisklass. Tänk om Mac Mini gick sönder utanför garantin och Apples besked var "Du kan byta ut den mot en begagnad för 70% av nypriset, vi lagar inte datorn." Sen känns det negativt att Apple bara lämnar ett års garanti på telefonen, då alla andra tillverkare lämnar två. Jag vet inte om jag vill byta telefon varje år, men samtidigt så vill jag inte ha en telefon utanför garanti då utbytesenheterna är då dyra. När jag sålde min gamla 3G som hade ett par månader garanti kvar fick jag 80% av nypriset, så det är egentligen inget problem men det leder till en påtvingad konsumtion för min del, bara för att det helt enkelt är för dyrt att ha en gammal telefon och dom går ändå sönder förr eller senare.

Jag har börjat kolla på andra telefoner trots att jag haft både 3G och nu 3GS, jag kopplar nästan aldrig telefonen till datorn utan använder Googles gratis molntjänster för kontakter och kalender. Problemet är att gränssnittet i iPhone är unikt men andra telefoner börjar ta efter det nu, så vi får se vad som händer, blir spännande att se vad dom säger ikväll.

Blev lite OT detta.

Gustav

Jag har Macbook Unibody tillsammans med Airport Express och jag har också problem.

Tidigare gick signalen ner till hälften när jag tappade anslutningen, detta var riktigt jobbigt för att jag streamade filmer till mitt Xbox 360 trådlöst. Lämnade in den och dom kunde konstatera att den var trasig, fick en ny på garantin.

Har samma problem med Xboxen efter bytet, och saken är att den klarar sig utan signal i flera minuter då den buffrar mycket innehåll. Har även provat koppla in Xboxen genom en switch utan framgång, anslutningen bryts ändå. Har fiber och kör kabel direkt in i Airporten.

Har 100mbit men får ut ungefär 10-30mbit på det trådlösa N-nätverket. Är det bara acceptera att det är så pass dåligt? Har många nätverk runt mig kanske 15 stycken som syns i listan. Provat byta kanal, störningskompensation med mera.

Har även problem att när jag kör Micron så störs nätverket ut, och Spotify via Airtunes börjar att hacka, är trådlöst fortfarande såhär känsligt? Känns jobbigt att börja köra med kabel igen.

Körde en Linksys tidigare och den fungerade klockrent, bytte till Airporten för att kunna lyssna på musik från datorn trådlöst men trodde den skulle klara mer? Den är trots allt rätt dyr.

Mvh

Är inte Applecare för iPhone nytt?