Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mendezzz

mendezzz

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2004-12-29
  • Senast aktiv 2018-04-06
  • Antal inlägg 569

Foruminlägg

De senaste inläggen mendezzz har skrivit i forumet.

Ursprungligen av reboot81:

Att man kopierar vinnande koncept förstår jag, men cylindern?
SD-kortläsare mellan ström och HDMi/nätverkssladd? Hur tänkte man där?

Vad är problemet med SD-kortläsarens placering?

Ursprungligen av panther:

Jag tycker det är dags att skrota EU
En överstat och lekskola för politiker som inte har något bättre att göra än att utöva makt över andra länders system. Irland tänker ju överklaga deras beslut!
Tycker verkligen att det är upp till olika länder vilka skatteregler och fördelar de vill ge ut.
Tänker EU ge sig på skatteparadisen I nästa vända att bygga upp sitt maktmissbruk kanske?
För sakens skull, så tycker jag att det är ok om länder själva vilja ge sig efter skattesmitare etc.
Om USA skulle ge sig på Apple och på något sätt skulle vilja få del av kakan som Apple tjänar på det här, så tycker jag det skulle vara mer rimligt?!

Tycker folk, företag kan få tjäna pengar, och visst är det bra med skatt, men finns det sätt att minska den så visst. Kreativitet och vettig produktion är positivt. Hade det varit vapenhandel, så hade jag nog reagerat annorlunda
Maktgalna människor som bara vill nyttja makt för maktens skull är inte något positivt för någon, tycker jag.
Så länge inte Apple, eller andra företag inte försöker nyttja politisk makt med sina pengar, så kan de väl få tjäna dem och bygga massor med stora rymdskepp eller vad sjutton de vill.

Om EU ska bestämma över andra länders beslut, så ser jag det som intrigitets brott. Gör de maktgalna arbetslösa istället

Självklart Irland tänker överklaga, dom är ju ena parten i det här upplägget.
Förenklat om jag uppfattat det rätt så har Irland med sitt medlemskap i EU gått med på frihandel inom EU och att man endast behöver skatta en gång inom EUs gränser. Sen har Apple och Irland lagt upp det så att all vinst från Apples försäljning inom EU ska beskattas i Irland vilket är ok eftersom det råder frihandel inom EU så du behöver bara betala skatt en gång fast vinst pengar och annat går över nationsgränser. Sen har dock Irland struntat i att beskatta Apple.
Om Irland skulle göra en brexit skulle det vara helt ok för Irland med ett sånt upplägg, men då kommer inte Irland vara speciellt attraktivt för apple eftersom man då är på fel sida av EU-gränsen och kommer ändå behöva skatta för vinst i något av EU-länderna.

Senast redigerat 2016-08-31 13:22
Ursprungligen av Json_81:

Hur har man hund och ett normalt jobb?

Hunddagis eller så betalar man någon som kan rasta den på dagarna.

Ursprungligen av hansfilipelo:

Datorerna håller klart längre - det är ett som är säkert.

PowerMac G4 MDD: 2002-still going. Kör Debian PPC och agerar NAS hos en polares föräldrar.

Vad drar en sån i el mot vad en "konsument-nas" drar?

Ursprungligen av reboot81:

Ja, då behöver man lura användaren två gånger istället för endast en.

EDIT: Biometrisk data är såklart svårare att lura av någon, men tvåfaktorsautentisering i sig skyddar inte. Finns många dokumenterade fall där banditen ber kunden trycka och läsa vad som står på bankdosan…

Det som brukar vara hyffsat bra mot sådant här är funktioner på serversidan som med hjälp av lite logik begränsar inloggningar. Ett exempel är en inloggning sker från en geografisk region som skiljer sig avsevärt mot vad denne tidigare brukar logga in ifrån. Självklart kan man vara ute på resa, men att man samtidigt loggar in från en annan typ av hårdvara borde göra att servern kräver ytterligare bevis för att erbjuda inloggning. Eller att en enhet loggar in på många olika konton under kort tid.
Sådan skyddar hyfsat mot att jag tex blir av med mitt lösenord, och att någon i Nigeria försöker logga in på mitt konto.

Vi får be våra banker ersätta 2-faktorn med geografisk region.

Ursprungligen av reboot81:

Mot social ingenjörskonst*? Nej.

*Dvs att lura av folk koder.

Om du har en faktor till utöver en kod, dvs ett smartkort, certifikat, tummavtryck etc etc, så blir det så klart svårare att knäcka med social ingenjörskonst.

Ursprungligen av Demiurgen:

Jepp, som jag trodde när det kokade som mest om detta; dom drabbade har helt enkelt berättat hemligheter för obehörig. Sådant kan inga säkerhetssytem - inte ens Apples - göra något åt.

tvåfaktorsautentisering brukar vara hyfsat bra mot sånt här.

Ursprungligen av karlingen:

Fortfarande nöjd?

Ja, mycket nöjd.

Känns som han inte är den första som någon råkat ut för det här. Tim Cook döljer ofta handleden i offentliga forum, kan det vara att han försöker dölja brännmärken från Apple watch?

Ursprungligen av juanito:

Så verkar det som om dom lyckats med ja finns listor på apparna även tredepart. Och de är inte speciellt många, för få för att jag ska tro på nån url spoof.

Alltså inte alla utvecklare utan bara vissa olyckligt lottade.
Tänk så här:
Man köper 10000 usb-minnen med egen hittepålogga eller trycker på något legitimts företags logga på. Man hyr in två modeller som man skickar runt till lite olika IOS-utvecklarkonferenser i China för att dela ut USB-minnena. USB-stickorna är laddade med någon för utvecklare intressant programvara som man preppat med en trojan som gör att när utvecklarna går till apples sida så skickas de istället till en sida som ser ut som apples som hackersna satt upp. Alla länkar på sidan skickar den infekterade datorn vidare till apples riktiga sida, förutom när man ska ladda ner xcode, då får man istället den modifierade versionen av xcode som låg på någon molntjänst i China. Några hundra utvecklare blir drabbade, vissa av dem delar även med sig av sin nyligen nedladdade xcode till några kollegor där de jobbar.

Ursprungligen av juanito:

Möjligt men då skulle jag gissa antalet infekterade appar hade varit långt högre.

Har Dem lyckats ringa in alla infekterade appar och varför skulle antalet nå högre?

Ursprungligen av Demiurgen:

Sant...men vad detta har med teorin om varför kinesiska utvecklare hämtar Xcode från andra källor än Apple förstår jag dock inte.

Kanske riktad attack, där de lyckats spoofa Apples URL på utvecklarnas datorer, lagt upp en kopia av Apples site där alla länkar är till Apples "riktiga sajt" utom när de laddar ner Xcode.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Spoofed_URL

Har du kollat på linksys forum? verkar vara många som har samma problem som dig.
https://community.linksys.com/t5/Wireless-Rou...

Ursprungligen av Megolon:

Rena rama spekulationer och enligt mig en omöjlighet i ett sådant litet format.

PS3s GPU trycker ut 228 Gflops och Ipad air 230 Gflops, visst är det kanske annat som spelar in men det går att få ut kraft ur små format idag.