Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
magnusbratt

magnusbratt

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-05-01
  • Senast aktiv 2016-04-20
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen magnusbratt har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Mactastic:

Kort svar: Nej, det går inte. Jag sitter i samma sits som dig och väntar på dimmers som kan köras via Homekit. Det finns hack som lurar Homekit att andra enheter är med i nätverket men hack är inget att satsa långsiktigt på. Min känsla är att det är dumt att investera en massa pengar i ett hemautomationssystem idag då det är svårt att veta vilken standard som vinner.

Tack för svar! Mitt problem är att jag bygger om nu, och behöver bestämma mig för dimmers nu. Efter att ha läst på mer, så, om jag förstått saken rätt, kräver Apple att både controller och dimmer certifieras ihop, vilket gör att det blir svårt att ha en HomeKit controller som ska styra befintliga dimmers och andra enheter.

Jag antar att det hack du syftar på är Homebridge?

Jag funderar på att satsa på Z-wave dimmers och en Vera Plus. Alternativt en Zipato som har en modul för KNX som då bör kunna styra golvvärmen.

Ursprungligen av zinned:

Svar ja. Om du använder de dimmers som jag länkade till ovan.

Tack, men den "dimmer" du länkar till är bara en styrenhet för Hue-lampor som själva sköter dimmningen. Jag har redan armaturer och ljuskällor jag vill använda, och är ute efter inbyggda "smarta" dimmers som styr redan befintlig belysning.

Jag håller på att bygga om hemma, och skulle vilja sätta in dimmers som går att styra via HomeKit. Dock verkar det inte finnas några hub:ar som säljs / är godkända i EU. I USA verkar det vara Insteon Hub Pro och Lutron Caseta Wireless som fungerar med HomeKit, men ingen av dem planerade att lansera sina hubar i Europa. Vet någon om Philips Hue Bridge kan styra väggmonterade ("in-wall") dimmers?

Vad skulle ni rekommendera annars? Går det att nu satsa på att bygga in någon speciell typ av "smart" dimmer, och räkna med att den kommer gå att styra med en framtida HomeKit-hub?

1