Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
k-e.svensson

k-e.svensson

Medlem
  • Plats Alvesta
  • Registrerad 2007-02-13
  • Senast aktiv 2020-08-04
  • Antal inlägg 67

Foruminlägg

De senaste inläggen k-e.svensson har skrivit i forumet.

Jag är lite nyfiken på hur den MacMini Server som finns nu(mars 2012) skulle funka som fildelnings-server på ett mindre företag med både Mac och Windows maskiner? Vi har ett enkelt mapp-upplägg med ritningar i PDF-format på en Windows 2008-server nu men sedan Lion kom så är det svårt att få Macarna att funka bra med denna server, så vi funderar på att byta ur den mot en MacMini Server med 2*256GB SSD.
Skulle gärna vilja ha lite synpunkter från de som använt MacMini till något liknande så jag vet om det är någon idé att testa?

Humm, efter läst vad som skrivs i denna tråd samt vad jag hör från kollegorna som har fått sina 4S så kanske man lika gärna kan avboka beställningen på 4S. Bor man som jag i ett mindre samhälle där Telias 3G funkar halvtaskigt så måste man kunna stänga av 3G annars tappar man samtal(enl kollegorna) och då är det kanske bättre att ha kvar den gamla 4:an som man vet funkar. Trist att operatörerna inte kan bygga ut nätet så det funkar och även att Apple tar bort valet att stänga av 3G.

Jag har testat olika inställningar men inget har funkat, men på en annan MBP med samma konfig går det att stänga av IVP6 och då går det att ansluta till nätet.

Jag har stött på ett mysko problem med WIFI inställningarna på en MBP, det går inte att ansluta till nätet på hotellet trots att alla adresser, routers mm stämmer. Det enda som skiljer från andra datorer på samma nät är att det inte går att "stänga" av IPV6 användningen på denna dator, på andra finns ett val "av" men på den som krånglar(en norsk MBP) finns inte detta val! Någon som har en ide om vad man kan göra åt detta och om det kan vara IVP6 inställningen som sabbar anslutningen?

Så efter ca två dygn med Lion känns det som jag kan sammanfatta mina intryck, det första som dyker upp i mitt huvud är att det är första gången på många år som en uppgradering har krånglat.
Med Lion kom en mängd funktioner som känns som "lull lull", så som Mission control, Launchpad och en mängd nya gester men nyttan av detta är i alla fall för mig obetydlig. Eftersom jag för det mesta(99% av tiden) använder en lös mus till min MBP så är gesterna inte till någon vidare nytta för mig och Launchpad finner jag inte heller någon större nytt med eftersom jag kommer direkt till programmappen via Dockan, Mission control kanske kan bli till viss nytta när man lärt sig kortkommandon(F10mm) men det mesta gick lika bra med Spaces/Expose.
Det som ställt till störst problem för mig och som kommer fortsätta vara till besvär är att Apple har tagit bort stödet för Samba vilket gör att det är svårt att ansluta till äldre Windows servrar, avsaknaden av Samba kommer tvinga företaget jag jobbar på att uppgradera sina servrar bara för att vi med Mac ska klara av att ansluta till dom. Jag kan förvisso förstå säkerhetstänket med att "tvinga" bort dessa äldre maskiner men det känns ändå lite korkat att utesluta dessa fullt fungerande serverlösningar. Enligt vad jag lyckats läsa mig till så kan det även vara så att Apple använder säkerheten som en ursäkt bara för att man inte gillar avtalet som Samba verkar kräva, vilket känns lite typiskt Apple dvs "vår väg eller ingen väg".
Något annat som har ställt till ett irriterande men nu löst problem är att man har valt att dölja Biblioteksmappen i Användaren, detta har gjort att det tagit nästan två dygn att få Förhandsvisning.app att funka då det krachade pga behörighetsfel som inte gick att lösa utan att man kom åt Biblioteksmappen i Användaren. Efter mycket krångel hittade jag en lösning via TinkerTool där jag kunde ställa in så dolda filer och mappar visas, efter det gick det alldeles utmärkt att ändra behörigheten och få Förhandsvisning att funka!

Ursprungligen av MRM-Racing:

Här håller jag inte med, nu först fungerar det att komma åt våra 2008 Serverer både 32 & 64 bit utan problem via finder.

värre för oss då som sitter med äldre Windowsservrar som vi måste ha Samba för att kunna ansluta mot. Vi får hoppas att de serveransvariga uppgraderar till 2008 innan semestern är slut annars blir det till att sitta å rulla tummarna på jobbet för kan jag inte ansluta så kan jag inte jobba, vilket i sin tur gör vår PC-frälsta "dataansvarige" skadeglad och komma springande med någon gammal Windows burk som "fungererar utmärkt".

Ursprungligen av Capeman:

De har inte tagit bort stöd för det, bara gjort en annorlunda tillämpning.

möjligt, men denna "tillämpning" gör att det inte går att ansluta till en server som jag måste komma åt dvs Lion just nu oanvändbart.

Japp, men ingen hjälp där, det verkar som Apple har tagit bort något som gör att man inte stöder kommunikationen med Windows servern längre. Jag har fått tipps om att man har tagit bort stöd för något som heter "Samba"(?), vet ej om det stämmer men jag får nog kolla vidare...!

Suck! Bankid via Swedbank funkar med Chrome så det problem har löst sig men tyvärr har det uppdagats fler, större och allvarligare problem!
Efter Lion installationen går det inte att ansluta till företagets Windows server vilket gör att jag måste försöka hitta en lösning eller gå tillbaks till SL. Som "grädde på moset" så krachar Förhandsvisningen så fort jag försöker starta det, så om någon har en lösning så tars det tacksamt emot annars måste jag påbörjar arbetet med att backa systemet!

det värsta irritations momentet hittills är att det inte år att ansluta till företagets Windowsservrar längre, får bara meddelande att det inte går att ansluta till den serverversion som finns på servern. Detta gör att jag närmar mig en backning till SL.

Efter lite testade så har jag bara hittat en sak som inte funkar och det är BankId's e-leg!

Hepp det hjälpte!
tack för hjälpen.
Jag hittade även denna!
https://discussions.apple.com/message/15503400#15503400

Jag har fått ett mysko problem efter uppgraderingen, "Dock" använder 100% av den ena processorn nu och det enda som verkar hjälpa är att "döda" dockan och låta den vara avstängd, för så fort den startas så suger den processor kraft igen! Någon som har lösning på detta?

Jag har testat Paralells Transporter när en kollega skulle byta från PC till Mac här på företaget och måste säga att det funkade fantastiskt smidigt! Bara att installera programmet, koppla in USB kabeln som följde med i paketet och vänta tills allt var överfört, vilket iof tog ganska lång tid! När allt var klart fanns en perfekt fungerande kopia av hans gamla PC i macen, han har en begagnad MP med Intel Core2Duo på 2,16GHz men det räcker till de flesta "bruksprogram" som vi använder på jobbet.

Jag kör Parallels på min MBP av senaste modell och där flyter 3D helt ok, jag använder ett 3D/CAD program som heter IronCad och kör det i XP med 4GB minne till delat och det funkar perfekt. Jag spelar inte i Parallels och har inte hittat några "nytto" program som inte funkar så att det är segt kan inte jag hålla med om.