Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bweaver

bweaver

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2007-01-12
  • Senast aktiv 2012-11-23
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen bweaver har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Adrian B:

Momentus XT fick mycket uppmärksamhet när den kom (även här på 99mac) eftersom den verkade vara det bästa av två världar, men jag har mig att den var lite problematisk i början, speciellt för Mac. Men det var något år sedan.

Ja den första varianten av Momentus XT verkar har varit lite problematisk för Mac-användare. Jag tror Seagate har fixat detta nu med den senaste XTn på 750 GB. Den bulkförpackade XT jag fick från Dustin hade FW SM12 som ska lösa eventuella tidigare problem. Dessutom har Seagate dubblat SSD-delen till 8GB av en snabbare minnestyp (och lagt till SATA3 för de som kan dra nytta av det). Jag tror dessa uppgraderingar har gett XT 750 ett rejält prestandalyft jämfört med den tidigare modellen.

Bra artikel. 8GB RAM är prio 1. Men ett billigare men nästan lika bra alternativ som en SSD i dessa gamla MacBook som bara stöder 3GBPS SATA är en Seagate Momentus XT Hybrid HD för ca. 1200 kr. Jag satte den senaste 750GB varianten i min mid-2009 MacBook Pro och det är en fantastisk upgrade! Läs/skriv hastigheten ligger över 100 MB/s och tack vare den inbyggda SSDn på 8 GB så är bootning och start av program lika snabba som med en SSD. Dessutom får man rejält med utrymme utan att krånga med en optibay.

1