Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Shure e3c

Tråden skapades och har fått 80 svar. Det senaste inlägget skrevs .

Funderar på att skaffa ett par nya pluggar modell dyrare till jul och är spekulant på Shure E3c, har dock en fråga:

Är det någon skillnad på Shure E3c och Shure E3, förutom att den förra är vit och den senare grå? Har läst runt lite på head-fi.org, men har inte hittat någon direkt förklaring. Folk pratar slarvigt om "E3" och "E3c" om vartannat.

Det handlar om tillbehören.. c står för consumer och den innehåller lite mer tillbehör, tror jag. Själva lurarna är precis samma.

Jag sitter och lyssnar just nu, riktigt goa lurar...

Har även läst att Shure E3c lär vara väldigt EQ-vänliga och att det nästan är ett måste att ha goda EQ-möjligheter på sin spelare för att kunna få ut det mesta utav dem. Hoppas att ingen skjuter mig nu, men jag sitter på en JoS MP-110, som förvisso har en equalizer, men jag vet inte hur "bra" den egentligen är.

Ingen som har testat E3c på en JoS? Vilka EQ-settings kör ni i sådana fall?

Har precis skaffat ett par e3c och bara använt de i mindre än ett dygn. Vad som slår mig är att basen inte kommer fram och det jag läst innan var att man bör ge e3c ungefär 100-200h inspeningstid innan dess rätta jag kommer fram. Sen har jag inte riktigt bekantat mig ännu med de olika munstyckena mm. vilket har stor betydelse för de låga frekvenserna.

Men iallafall, för alla som klagar på basen -- läs denna tråd:
http://www6.head-fi.org/forums/showthread.php?t=94313

Jag lyssnar nästan uteslutet på metal och punk. Efter ett att ha ställt in EQ, fick jag fram basen mycket bättre. Efter att ha rattat in EQ uteslutet efter In Flames - Soundtrack to your Escape landade jag med följande EQ-inställning:
50hz = +12db
200hz = +3db
1khz = -3
3khz = +3
14khz = +9

Kanske kan nämna att jag inte använder en iPod.

Update: Kanske inte ultimata inställningen för ex. Nasum. Men jag ska känna mig fram lite och om det är någon som är intresserad så uppdaterar jag här också.

Återkom gärna med perfekta inställningar för en iPod! Jag har haft problem med att hitta en eq som funkar bra.

Ni som inte har iPod... Kom ihåg att detta är ett iPod-forum.

Jag trodde att jag hallucinerade när jag tyckte att basen blivit mycket bättre i e3c. Jag frågade mig om det var det samma sak med e3c som med högtalare att de behövde spelas in. Jag kör bass booster och tycker det är ok men om basen skall fortsätta att bli bättre måste jag nog slå av den...

Kan man överföra en global preset eq till iPod?????

Kolla på www.head-fi.org om du har frågor om burn-in. Jag tror det var någon här som lyckades överföra en preset eq... Kommer inte ihåg var.

Thx !

Jag har ändrat i denna recension efter att ha använt lurarna under en tid. Främsta anledningen till att jag har uppdaterat testet är att jag jämförde e3c väldigt mycket med e5c, vilket är fel eftersom den luren är mer än dubbelt så dyr som e3c. Jag har nu fått en bättre bild av marknaden i och med att jag har testat Etymotic:s lurar.

Förut tyckte jag att basen var svag i e3c, men i jämförelse med etymotcs bas är den rivig och stark. Det är lustigt hur omdömen ändras!

Jag vågar med stolthet höja dessa lurar till en femma.

  • Medlem
  • 2004-12-29 20:55
Ursprungligen av Erik Svansbo:

Jag har ändrat i denna recension efter att ha använt lurarna under en tid. Främsta anledningen till att jag har uppdaterat testet är att jag jämförde e3c väldigt mycket med e5c, vilket är fel eftersom den luren är mer än dubbelt så dyr som e3c. Jag har nu fått en bättre bild av marknaden i och med att jag har testat Etymotic:s lurar.

Förut tyckte jag att basen var svag i e3c, men i jämförelse med etymotcs bas är den rivig och stark. Det är lustigt hur omdömen ändras!

Jag vågar med stolthet höja dessa lurar till en femma.

Det var väl det jag visste! Dessutom är de i särklass snyggast av shure´s modeller!

ps.Älska älska älska Göteborg.ds.

Ifall man fixar en EQ setting på sin dator. Kommer den över till iPoden då??

Mvh

Jag har tagit nya bilder! Se och njut!

Är det någon som vet var man hittar Triple Flange-propparna i Stockholm?

  • Oregistrerad
  • 2005-01-14 13:44
Ursprungligen av henrrrik:

Är det någon som vet var man hittar Triple Flange-propparna i Stockholm?

Jag besvarar min egen fråga... Estrad på Folkungag och Musikbörsen på Södermannag säljer dom. Jag körde tidigare med de genomskinliga propparna, men de slöt inte tätt riktigt perfekt och skavde i örat vid långlyssning. Dessutom rörde de sig när jag tuggade tuggummi.
Triple Flange-propparna sitter som gjutna och är mycket bekvämare.

  • Medlem
  • 2005-04-02 11:10

Medföljande Tillbehör

Ingår fodral och extra kuddar till alla shure in-ear modeller, då?

Ursprungligen av Erik Svansbo:

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/shur..." border="1" />
Lurarna ska fästas in på samma sätt som e2c och e5c, enligt manualen (liggande i örat med luren pekande uppåt och sladden över öronen och "hårbandsfästning"). Men uppgifter från en användare på www.head-fi.org gör gällande att de också kan bäras på "vanligt" sätt. Storleken på lurarna gör att de inte sitter i öronen på samma själklara sätt.
.

har du någon länk till den kommentaren? gäller det även e2c?

dom andra Shure-lurarna är fan så mycket snyggare tycker jag. hmm.

  • Medlem
  • 2004-12-29 21:54
Ursprungligen av carpark:

dom andra Shure-lurarna är fan så mycket snyggare tycker jag. hmm.

E2c snygga? Stora fula, glad att jag sålde dom

Säg inte så! Fan. Dom ser ju så små och osynliga ut på bild....

e3c har ett behagligt ljud åt stuido hållet. Inget WOW när man börjar lyssnar på dem men man kan köra dem i timmar utan att tröttna. Jag kommer att slita ut min iPod snart...

Jag köpte mig ett par e3c:or för ett par dagar sedan. Dom enda plopparna som ger mig riktigt bra seal och bas är skumgummit. Jag har testat på alla möjliga sätt med de andra plopparna men det verkar som jag får köpa mig en påse extra skumgummi-ploppar och köra med det.
Jag skall testa vidare med de andra plopparna och se om jag kan lära mig att få dem att passa lika bra också...

Men jag skall tillägga att jag är mycket, mycket nöjd med lurarna
Tack för en bra recension och en bra tråd som hjälpte mig i det svåra valet med att köpa lurar!

Jag har provat att svepa e3c. De går ner till ca 40 Hz vilket var förvånand och vid 30 Hz börjar de rulla av något (ca 2-3dB) vid 25 och 20 fladdrar det litet. Mycket jämn frekvenskgång över resten av registret.

Angående passformen: För mig tog det skitlång tid att få lurarna att passa som jag ville. Men nu är det finemang, jag använder de gråa plupparna och är väldigt nöjd.

Japp.

  • Medlem
  • 2005-04-19 10:05

Vad kostar det att köpa Triple Flange-proppar i Stockholm? Jag överväger att köpa E3c från någon amerikansk site men är osäker på om jag bör beställa Triple Flange-proppar som tillbehör samtidigt eller inte.

För övrigt tvekar jag fortfarande mellan Shure e3c och och Etymotic ER6i. Jag har extremt trånga hörselgångar (t.o.m. öronläkare som varit med länge brukar bli förbluffade) och bör därför välja den som är minst i storlek redan från början och/eller kan fås med minst proppar. Någon som har erfarenhet av båda som kan uttala sig om detta?

/Galex

  • Oregistrerad
  • 2005-04-19 19:27

Nu har jag precis fått hem mina e3c och börjat testa lite. Jag kan ju inte påstå att jag direkt är jätteövertyckad, speciellt inte när jag jämför med mina iPod originallurar. Håller på att lyssnar på samma låtar med de olika lurarna och det känns som originallurarna är de som kostar 1395:-
Det känns som originallurarna har bättre helhetsljud, e3c låter mer burkigt. Detaljerna kanske är lite bättre med e3c. Jag använder de muffarna som satt på från början. Jag har laborerat massor med hur de ska sitta men ljudet vill inte bli bättre. Hur långt ska man trycka in dem egentligen?

Har inte upplevt burkigt ljud. Det enda är om du får för dålig passform så basen inte går fram.

Ta det lugnt, prova dig fram mellan de olika pluggarna. Det tar ett tag att få lurarna att sitta rätt.

Som Eriks äger låter det som om lurarna sitter för långt ut i hörselgången. Jag fick gå ner till de grå minsta pluggarna. Du skall höra basen och rummet klart samtidigt som mellanregistret inte skall lida (vilket är vanligt på billigare lurar och högtalare).

  • Medlem
  • 2005-04-25 01:27

ok ingen verkar ha blivit direkt impad av lurana för första gången tror jag själv ska satsa på sonys MDR-EX71 sl

Ursprungligen av D.M:

ok ingen verkar ha blivit direkt impad av lurana för första gången tror jag själv ska satsa på sonys MDR-EX71 sl

Ett rakt ljud är som en god whisky, det tar ett bra tag att förstå det. Det är samma sak med studiomonitorer. Slutligen är det kul att höra musiken så nära som den var mixad med mellanregister.

Bevaka tråden