Nytt rykte: uppdaterade Mac-datorer denna månad

Fler uppgifter gör gällande att den sedan länge väntade nya Macbook Pro-modellen kommer från Apple i oktober.

Enligt tidigare rykten förbereder Apple en omfattande uppdatering av den bärbara datorfamiljen Macbook Pro. Enligt en ny rapport från Macotakara [Google-översatt från japanska] är de nya datorerna fortfarande på gång för en lansering den här månaden. Rapporten hänvisar till "pålitliga källor" inom Apples leverantörskedja i Kina, och uppger att Macbook Pro både kommer att presenteras och börja säljas i oktober.

I enlighet med tidigare uppgifter säger den nya rapporten att #Macbook Pro utrustas med stöd för USB Type-C och Thunderbolt 3. Äldre anslutningar som Thunderbolt 2, vanlig USB och Magsafe försvinner däremot. Datorn får också en tryckkänslig OLED-skärm på tangentbordet för dynamiska funktionstangenter.

Vidare uppger rapporten att Apple kommer att lägga ner 11-tumsvarianten av #Macbook Air. Detta är väntat sedan nya Macbook med 12-tumsskärm lanserades förra året och uppdaterades tidigare i år. Däremot ska 13-tumsversionen av Macbook Air bli kvar, och troligtvis fylla rollen som en billigare instegsmodell.

Rapporten nämner inget specifikt datum för när de uppdaterade datormodellerna kan komma, men 27 oktober har tidigare nämnts. Om #Apple knyter lanseringen till ett särskilt mediaevent bör därmed inbjudningar skickas ut inom kort.