Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple tidigarelägger kvartalsrapport

I förra veckan tillkännagav Apple att de skulle redovisa sin fjärde kvartalsrapport den 27 oktober. Idag tidigarelades presentationen till 25 oktober.

Den 27 oktober planerade Apple att redovisa hur det fjärde kvartalet har gått men nu har företaget valt att plötsligt tidigarelägga redovisningen till 25 oktober på grund av ”en kolliderande händelse” rapporterar 9to5mac. Kvartalet som ska redovisas innefattar månaderna juli, augusti och september.

Det hör inte till vanligheten att #Apple bokar om, första gången det hände var i våras när de skulle redovisa årets andra kvartal. Då sköt Apple upp rapporten eftersom den krockade med minnesceremonin för den tidigare styrelsemedlemmen Bill Campbell.

Apple själva har inte gått ut med anledningen till att de tidigarelägger rapporten men internet har så klart redan börjat spekulera kring varför Apple valt att ändra datumet. Enligt rykten kommer Apple lansera nya Mac-datorer i oktober och tesen som snurrar runt mest just nu är att Apple flyttar rapporten två dagar för att kunna presentera de nya Mac-datorerna den 27 oktober.

Apple-kännaren och journalisten Philip Elmer-DeWitt har sammanställt några av internets försök att lista ut vad det är som har orskat datumflytten, bland annat de mindre seriösa förslagen att Tim Cooks föräldrar kommer på besök eller att Kanye West ska ha en konsert just då. Han understryker dock att det med största sannolikhet är för att Apple ska lansera sina nya Mac-datorer. Ben Lovejoy skriver också i en krönika för 9to5mac att:

”Apple vill inte att lanseringen av de nya Mac-datorerna ska överskuggas av en rapport som antagligen avslöjar dåliga försäljningssiffror för Iphone.”

Oavsett anledningen kommer nu alltså rapporten att gå av stapeln 25 oktober. Redovisningen kommer gå att följa live på Apples webbplats.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.