Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Ipad Pro kan få 10,5-tumsskärm

Den som väntar på Ipad med OLED-skärm får vänta minst till 2018, men en ny storlek kan komma redan nästa år.

Analytikern #Ming-Chi Kuo har skickat ut en rapport till sina kunder med hans förutsägelser om Apples planer för Ipad. Enligt Kuo kommer Apple nästa år att utöka utbudet av #Ipad Pro med ännu en skärmstorlek, nämligen 10,5 tum. Detta skriver Macrumors, som tagit del av Kuos rapport.

Den nya plattan ska lanseras under 2017 tillsammans med en uppgraderad modell med 12,9-tumsskärm och en billigare Ipad med 9,7-tumsskärm. Kuo skriver att de två större varianterna kommer att använda den kommande processorn A10X, medan en "billigare" 9,7-tumsmodell troligtvis kommer att använda A9X.

OLED-skärmar tidigast 2018

Trots nya modeller spår Ming-Chi Kuo att Ipad-försäljningen kommer fortsätta att sjunka under 2017. Han skriver vidare att Ipad-familjen kommer att få mer anmärkningsvärda uppgraderingar tidigast 2018, så som ny design och bildskärmar baserade på tekniken OLED.

Kuo har flera gånger tidigare visat sig ha goda insikter i Apples produktplaner. En 10,5-tumsmodell av Ipad Pro förefaller dock mindre sannolik med tanke på att Apple lanserade sin första Ipad Pro med 9,7-tumsskärm detta år. Den billigare version som Kuo nämner med den skärmstorleken låter mer som en uppföljare till Ipad Air 2, och kan därför väntas sakna exempelvis stöd för Apple Pencil.

I rapporten nämns inte något om vad Apple har för planer för Ipad Mini, som har en skärmstorlek på 7,9 tum. Både 2014 och 2015 ryktades det om att den skulle försvinna, men detta har än så länge inte skett.

Här hittar du 99mac:s tester av Apples senaste Ipad-modeller.

Test: Ipad Pro 12,9 tum (2015-11-20)
Test: Ipad Pro 9,7 tum (2016-04-08)
Test: Ipad Mini 4 (2015-10-02)

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.