Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Instagram får ny ikon och nytt gränssnitt

De senaste veckornas testande av Instagrams nya svartvita design har nu börjat rullas ut till alla användare. Utöver det uppiffade gränssnittet har appen även fått en ny ikon.

Som 99mac tidigare rapporterat har Instagram i ett par veckor testat en ny, monokrom och mer avskalad design för sin app för ett fåtal utvalda användare, men nu meddelar #Instagram att den nya versionen har börjat rullas ut till alla Instagram-användare.

Det som tidigare inte varit känt är den nya ikonen för appen. Borta är den relativt verklighetstrogna polaroidkameran som hängt med sedan skeumorfismens storhetstid när Instagram först lanserades.

I den nya versionen är navigationen densamma, men i princip alla grafiska element är omarbetade och har i synnerhet skalats ned till monokroma symboler och knappar. Instagrams inarbetade, starka accentfärg används dock fortfarande för notiser inne i appen.

Även Instagrams övriga appar, Hyperlapse, Layout och Boomerang har fått nya appikoner i liknande, avskalad stil där den gemensamma nämnaren är respektive ikons rengbågstonade symbol.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.