Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple svarar officiellt på FBI:s krav

Apple har skickat in sitt officiella svar på domstolens krav, och i ett dokument på 65 sidor argumenterar bolaget för att de inte bör avkrävas att försämra sin egen produkts säkerhet.

Apple har nu officiellt svarat på den domstolsorder som kräver att företaget bistår FBI med att få åtkomst till den Iphone 5C som användes av brottslingen i San Bernardino-fallet. Apple kräver att beslutet upphävs, och menar att de inte ska behöva utveckla en särskild version av sitt operativsystem för att låsa upp telefonen.

I svaret kallar Apple det modifierade operativsystemet de skulle behöva utveckla för GOVOS (Government Operating System), och det har också populärt kallats FBIOS i media. Apple dokument är på 65 sidor och kan läsas i sin helhet på Scribd.

Apples vägran att följa domstolens order ska nu övervägas, och svaras på av myndigheterna. Apples toppadvokat Bruce Sewell är dessutom kallad att vittna inför kongressen nästa vecka för att svara på frågor om kryptering.

Många andra teknikföretag har uttalat sitt stöd för Apple, och nu väntas Google, Facebook, Microsoft och Twitter skicka in motioner till domstolen, rapporterar Wall Street Journal. Debatten lär därmed fortsätta, liksom den rättsliga processen.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.