Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook utökar Gilla-knappen med emojier

Facebook ger sina användare fler reaktioner på inlägg, bilder och statusuppdateringar när tummen upp får sällskap av fler emojier.

Facebook fyllde nyligen tolv år, och under den tiden har internetjätten flera gånger gjort ändringar i hur webbplatsen ser ut och fungerar. Nu kommer ännu en ändring, som ger användare möjlighet att reagera på ett inlägg med något annat än den klassiska "tumme upp"-ikonen.

Den välkända Gilla-knappen finns fortfarande kvar, men genom att hålla den nedtryckt på mobila enheter eller hålla muspekaren över den på datorer öppnas en meny där det nu finns hela sju olika "reaktioner" att välja på. Tumme upp är en av dem, men det går också att reagera på ett inlägg med ett hjärta, eller en gul smiley med olika humör.

De nya #emojisymbolerna ska förhoppningsvis ge användare möjlighet att reagera mer nyanserat på exempelvis inlägg som uppfattas som negativa eller sorgliga. #Facebook har tidigare testat funktionen i ett fåtal länder, men från och med den här veckan rullar de ut till alla användare i etapper.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.