Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skylake-processorer pekar mot ny Macbook Pro 15 tum

Skylake-processorer lämpliga för 15-tums Macbook Pro finns nu tillgängliga, men frågan är om Apple även vill vänta in nästa generations grafikkort.

Intel har uppdaterat sin lista över processorfamiljen #Skylake, och där ingår bland annat kretsar som skulle vara lämpliga för Apple att använda i nästa version av Macbook Pro 15 tum, rapporterar Anandtech. Det rör sig om tre varianter av fyrkärniga processorer som är direkta uppföljare till de som används i dagens Macbook Pro-modeller:

  • 2,6 GHz Core i7-6770HQ

  • 2,7 GHz Core i7-6870HQ

  • 2,8 GHz Core i7-6970HQ

Processorerna i nuvarande varianter av Macbook Pro 15 tum har klockfrekvenser på 2,2 eller 2,5 GHz, och en möjlighet att specialkonfigurera med 2,8 GHz.

Redan i höstas förra året kom Skylake-processorer lämpliga för Macbook Pro 13 tum, Macbook Air och Macbook. Apple skulle därmed kunna uppdatera sina bärbara datorer när det passar dem. Närmaste lämpliga tillfälle skulle vara i mars, när Apple ryktas hålla ett mediaevent. Förra året presenterade Apple både den fläktlösa datorn Macbook och 13-tums Macbook Pro i mars, medan 15-tumsmodellen släppte först i maj.

En anledning till att de större varianterna av Macbook Pro skulle kunna dröja även i år vore att Apple vill invänta nästa generation grafikkort från AMD och Nvidia. Dessa kretsar utlovar en rejäl förbättring i energieffektivitet, med i det närmaste dubblerad prestanda vid samma strömförbrukning, rapporterar Sweclockers.

Om Apple vill ge Macbook Pro 15 tum en rejäl prestandaskjuts finns det alltså starka skäl att invänta tillgången på dessa grafikkort, även om lämpliga Skylake-processorer med integrerade grafikkretsar nu finns tillgängliga.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.